1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zasilacz 203w w falconie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Uve xxl, Luty 22, 2011.

  1. Uve xxl

    Uve xxl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oświęcim
    Więc. kupiłem używana konsole na allegro (rocznik '07) dostałem do niej zasilacz 203w gosc dał mi tydzien gwarancji rozruchowej, na moje szczescie konsola dostała rod'a w 4 dniu (szczescie dlatego ze nie stało sie to później) wymienił mi płyte główna na falcona (rozpoznałem dzieki poradnikowi na forum a dokładniej dzięki wtyczce zasilania)

    mam małe pytanie, z tego co doczytałem falcony miały zasilacze 175w , czy podpinajac konsole pod 203w może sie coś stać ?




    ___________________
    Do wiad. Adminów, Modów itd

    zakładajac ten temat dalej miałem range "świerzak"
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Nie nic mu się nie stanie , mocniejsze zasilacze pasują do słabszych czyli np. z Xenona , Zephyr do Falcona. Ale nigdy nie na odwrót bo nie będą pasowały
     
  4. maciongix

    maciongix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    From Szczecin
    W komputerach czym mocniejszy zasilacz tym lepiej.
    Uruchamiałeś już xboxa na tym zasilaczu?
     
  5. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Heh ale to nie komputer , nic się nie stanie ale kiedy pobiera dużo mniej prądu to poco taki duży zasilacz . I dosłownie duży bo zasilacze 203w są większe i cięższe od 175w a do 150 albo 135 do już jak cegła i paczka chusteczek
     
  6. Uve xxl

    Uve xxl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oświęcim
    tak odpalałem konsole i w sumie nic sie nie działo :) ale tak pytałem zapobiegawczo, czyli mówicie ze nie musze wymieniac zasilacza? chyba ew. powód to rachunek za prąd ale pewnie tez dużej różnicy w nim nie będzie :) bo rozmiar i waga to mi z całym szacunkiem zwisa i powiewa
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    rachunek za prąd tez nie bedzie większy bo twój falcon pobierze tylko z zasilacza 175W mocy
    a reszte do 203W bedziesz miał w zapasie ,wiec wszystko jest OK
     
  8. Uve xxl

    Uve xxl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oświęcim
  9. tysonic

    tysonic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    I na dodatek pamiętajmy o wydajności zasilacza która z czasem się zmniejsza - nie wiem jak bardzo bo mam w firmie kompa 10 letniego i działa ale im mocniejszy zasilacz tym "bezpieczniej". No chyba że padnie...
     
Wczytywanie...

Poleć forum