1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

zasilacz do intel core 2 duo,hd6850,

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Meridius7, Styczeń 1, 2012.

  1. Meridius7

    Meridius7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześć, przepraszam że pisze to na forum o xboxie ale nie znalazłem na to odpowiedzi u wujka google.Zamierzam składać nowy komputer :intel core 2 duo 2.93 Ghz, płyta główna ASUS P5Q SE2, karta graficzna radeon hd6850, ram 2gb ddr2 800mhz,nagrywarka dvd dual layer moje pytanie brzmi ilu watów powinien mieć zasilacz aby to wszystko chodziło?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Meridius7

    Meridius7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jescze dzsk twardy 500gb
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ja tu w tym nic nowego nie widzę, drogie stare ramy, stary juz nie produkowany procesor, tak samo socket na plycie, szukaj czegos na 1155 z core i3/i5 lub na AM3 czyli amd athlon II, phenom II
    Co do zasilacza, markowy 450W powinien wystarczyć
     
  5. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Z takimi rzeczami to napisz na forum pc format, dział co kupić co złożyć, tam Ci powinni najlepiej pomóc, a nie tutaj,
     
  6. MiK

    MiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Skoro nie potrafisz pomóc to po co się odzywasz ?
    Temat wystarczy przenieść do działu off-topic i już można "gadać"
     
  8. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak jak wyzej uwazam ze markowa 450W powinna wystarczyc. Swoja droga dziwny ten zestaw troche sobie zlozyles stary procek stare ramy i nowa karta graficzna. Ten zestaw moze skutecznie ograniczyc mozliwosci karty graficznej.
    @MiK Buldożer mimo iz jest nowy to jest to dziadostwo. W grach wydajnoscia przewyzszaja go stare phenomy a o intelach nie wspomnie. Tu masz na to dowod Test AMD FX-8150 - Bulldozer kontra Intel Sandy Bridge | PurePC.pl . Wedlug mnie do kompa stacjonarnego oplaca sie brac tylko intela, poniewaz pobiera mniej pradu i jest wydajniejszy. Amd ma fajne procki ale do netbookow np. e450. Tam w polaczeniu z grafika ati np. 6310 albo 6320 bija atomy na glowe nawet te wyposazone w nvidia ion 2.
     
  9. MiK

    MiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @KrystekxDD

    Z tym buldożerem to tylko przykład, owszem Phenom II też by się nadał w przyszłości. Ale powiedz mi czy taki FX-4100 kręcony do 4,2-4,5 GHz przy obecnej a co dopiero przyszłej cenie nie jest ciekawą propozycją?
     
  10. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    @MiK No tak niby jest tani, ale ile pradu pobiera po OC. I poza tym te Ghz sa slabe na tle konkurencji. 4,5GHz bys mial tylko do szpanu przed znajomymi, a wydajnosciowo jest to slabsze od i5 2500 bez OC. Tak jak wczesniej pisalem Amd dla mnie jest obecnie do netbookow dobre. Ja jestem tego zdania ze komputer sie kupuje na lata i lepiej chwile odczekac i kupic cos porzadnego niz sie pozniej denerwowac. Amd w porownaniu od intela slabo wypada w grach i benchmarkach.
     
Wczytywanie...

Poleć forum