1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zasilacz od FALCONA do JASPERA

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Spartacus, Marzec 27, 2012.

  1. Spartacus

    Spartacus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak w temacie. Zasilacz od FALCONA - 175W - do JASPERA będzie pasował? Chce kupić jaspera bez okablowania, stąd to pytanie.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Na szczęście jest zachowana pełna kompatybilność wsteczna, a to znaczy:

    zasilacz do xenona/zephyra -> xenon, zephyr, opus, falcon, jasper
    zasilacz do falcona/opusa -> falcon, opus, jasper
    zasilacz do jaspera -> tylko jasper
     
  5. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
  6. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    po moim modzie nożem mój zasilacz od jaspera pasuje też do wszystkich aczkolwiek sprawdzałem tylko na falconie :)) tak to jest jak kolega przyjdzie z konsolą do przeróbki i zapomni zasilacza :p
     
    1 osoba to lubi.
  7. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    w takim razie powodzenia... jak pójdzie większy pobór mocy przez zasilacz to ci go ładnie uwędzi...
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica

    hehe turlam się ze smiechu, ciekawe ile konsol spalisz po drodze
     
  9. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    eee taam, kawałek plastiku wydłubałem, a że kumpel widać lubi ryzyko to co ja poradzę, na mojej konsoli działa ponad miech bez zarzutu - więc mojej nie uwędzi :) zresztą ja nikomu nie przerabiam konsol, ba nawet nikomu ich nie rozbieram, to był jednorazowy wyczyn na życzenie kumpla któremu nie chciało się dymać do domu po zasiłkę a tu od razu panika - działa - działa, nie spaliło nie i ocb :)

    PS. Ale uświadomiłem sobie ciekawszą rzecz, ja mam zasilacz 150W od arcade'a z jasperem a on starego elite'a z płytą falcona gdzie zasilacz był 175W. Nie powinno teoretycznie to ruszyć nawet...
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Powinno, bo pobór prądu rośnie wraz z obciążeniem. Działać może przy chodzeniu po dashu, graniu w gry ale przy dużym obciążeniu może się wyłączać.

    Wysłane z mojego LGP920 za pomocą Tapatalk
     
  11. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    No a konsolka była wykorzystana tylko do flasha później kumpel grał w jakąś gierkę w celu sprawdzenia i tyle. Oczywiście nie będę się upierał, napisałem to bardziej jako ciekawostkę i tyle ;) a swoją drogą na anandtech napisali że są jaspery ze 175 W zasilaczem "Microsoft still has a lot of Falcons and Falcon-parts in its distribution system so some Jaspers have been sighted with 175W power supplies. If you end up with a 175W unit it's not a big deal, it's going to be slightly less efficient than the 150W unit and your system may end up drawing an extra few watts but it's not a big deal at all - you'll still be far cooler/more power efficient than a Falcon (and possibly be red-ring-free)."
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No byly, lecz masz wiekszy zapas do konsoli z mniejszym poborem. Chyba widzisz, ze tu sytuacja jest odwrotna o.0

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  13. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    wiem, wiem :) nie wiedziałem tylko że były takie jaspery :)
     
  14. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    jakie? to te same jaspery z poborem 150W - tyle, że zasilacza stockowo od falcona wsadzony.
     
Wczytywanie...

Poleć forum