1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zasilacz od Falcona kompatibilny z Jasperem?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez EnZ00, Kwiecień 7, 2009.

  1. EnZ00

    EnZ00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytów
    witam panowie takie pytanie czy zasilacz od falcona 175w lub tez 203w od starszego x-a bedzie pasowal mi do jaspera w ktorym jest juz zasilacz 150w??bo pada mi zasilacz a kolega ma chyba 203w i nie wiem czy na tym pociagnie ten x cos

    prosze o szybka odpowiedz. pzdr EnZ00
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie bedzie pasowac. Pasuja tylko np 175-175, 203-203, gdybys podlaczyl to prawdopodobnie konsole bys spalil.

    pozdrawiam
     
  4. martini

    martini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    Jeśli była by wtyczka taka sam (a chyba w jasperze jest inna) to by pasowało.Co z tego, że większy zasilacz?W kompie podzespoły mogą brać 500W a ktoś ma zasilacz 1000W i co?Nic.Będzie tylko zapas mocy,ale konsola się nie spali.Bierze tylko tyle prądu ile potrzebuje.
     
  5. zciwo

    zciwo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zasilacz z Falcona pasuje do Jaspera. Zasilacze starszych konsol niż Falcon nie pasują do Jaspera.
     
  6. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    372
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jesteś pewien ??
    Nawet chyba jasper ma inną wtyczkę specjalnie żeby nie pomylić zasilaczy.
     
  7. martini

    martini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    Ma inna wtyczke żeby słabszego 150W nie podłączyć do falcona gdzie jest potrzebny minimum 175 W.Wtedy albo spalił by się zasilacz albo konsola ;)
     
  8. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    a czy przypadkiem Jasper nie ma mniejszego napiecia niz falcon ??
    waty watami ale cos chyba nawet tu na forum pisalo ze Jasper ma mniejszy voltarz i teraz podlaczajac zasilacz od falcona pewnie zjarasz konsole bo za duzo pradu dostala ( z watami to sie zgodze ze moze byc zapas tak samo jak z amperami ale nie z voltami )
     
  9. lego10

    lego10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wlasnie Jasper ma 12v a Falcon 14v. Ja nie radzę podłączać.
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wszystko będzie działać dobrze, więc możesz spokojnie kupić mocniejszy zasilacz.

    echhh, "krowy doić"

    Popieram.

    Przypadkiem się mylisz.

    Jakie 12V/14V ?? Radzę się dokształcić, a następnie brać się za udzielanie rad.
     
  11. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    EDIT@

    Okej, pogooglałem i fakt, można podłaczyć większy do mniejszego... Mój bład, przepraszam ;)

    pozdrawiam
     
  12. EnZ00

    EnZ00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytów
    spoko dzieki panowie wszystkim ktorzy "pomogli'" daje dziekuje pozdr.
     
  13. otacon

    otacon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    [​IMG]
    [​IMG]

    czyli zasilacz pasuje.... ALE JAK ŚWINI SIODŁO!!!
    w jasperze górna część wtyczki zasilacza ma "puste pole" dzielone i odpowiada temu również dzielone wejście w konsoli (3 zdjęcie po prawej niżej),
    w falconie przestrzeń nie jest dzielona a wejście w konsoli ma całościową "kreche" (środkowe zdjęcie niżej)

    [​IMG]
    [​IMG]

    @EnZ00 czyli jesli masz jaspera musisz kupić dedykowany do jaspera, bo tego od falcona nie podlaczysz.. nawet kiedyś czytałem, że ten zabieg był celowy ze strony MS, żeby przypadkiem nie podłączyć do jaspera zasilacza od falcona, bo może to doprowadzic do uszkodzenia konsoli
     
  14. mokwas

    mokwas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zdjęcie przedstawia gniazda a nie wtyczki, więć zasilacz ze starszej wersji pasuje do nowej konsoli. Do starszej konsoli (falcon) nowy zasilacz nie będzie pasował
     
  15. otacon

    otacon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na pierwszym zdjęciu w moim poście wyżej masz obok konsol wtyczki od zasilacza.. przyjrzyj się im bardzo dokładnie... żebyś nie wprowadzał więcej ludzi w błąd...

    EDIT:
    przepraszam wszystkich a szczegolnei @mokwas
    masz rację zasilacz z falcona pasuje do jaspera.
    zasilacz od jaspera nie pasuje do falcona
     
  16. mokwas

    mokwas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    właśnie kupiłem jaspera z zasilaczem 175 W - wszystko oryginalnie zapakowane.
    Wtyczka od zasilacza nie ma dzielonego słupka i dlatego pasuje do gniazda konsoli w jasperze. Odwrotnie (czyli wtyczka od zasilacza 150W z dzielonym słupkiem) nie wejdzie do falcona.
    Przemyśl ten temat na spokojnie i Ty nie wprowadzaj ludzi w błąd.
    ;)dziś zadzwoniłem do serwisu M$ z pytanie o zasilacz i dostałem odpowiedź że wszystkie zasilacze starsze pasują do jaspera;)
     
  17. mariocom

    mariocom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Miasta
    Witam, tak czytam czytam i mysle dolaczyc sie do tematu. Czy jest mozliwosc podlaczenia 175Watowego zasialcza do konsoli ktora potrzebuje 203W ? gdyz kupilem konsole w NTSC i jest maly problem gdyz ma ona Amerykanski zasilacz na 110W, czy da sie jakos przerobic przez przetwornice ? oporniki ?

    Pozdrawiam
     
  18. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    wtyczka z falcona pasuje do jaspera.....mialem jednczesnie obie swoje konsole...falcona i jaspera......jasper byl z wtyczka angielsa wiec podlaczylem mu koncowke z falcona i smigalo wszystko elegancko
     
  19. mariocom

    mariocom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Miasta
    Dzieki czyli dobrze rozumiem moglbym do konsoli ktora miala zasilacz 203W no taki do niej jest przypisany jest tylko, ze nie podlacze go bo poprostu nie pozwoli mi na to wtyczka i napiecie w gniazdku. Moglbym podlaczyc zasilacz o mocy 175W i winna dzialac, wtyczka bedzie pasowac ? I ktora to jest Falcon a Jasper ? ;]
     
  20. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    mariocom czy Ty masz problem z oczami?Opisane masz pod kazdym zdjęciem co jest co.
     
  21. mariocom

    mariocom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Miasta
    Opisane opisane :] ale lepiej 2 razy zapytac niz raz cos spi...:p ale czy podlaczenie zasilacza 175W zamiast 203W nie zaszkodzi konsoli, chodzi o test zeby sprawdzic czy dziala. Bo szkoda kupowac zasilacz jak konsolka bedzie kjsdjha :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum