1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zasilacz pomarańczowa/zielona/czerowna dioda

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Qukis, Październik 15, 2010.

  1. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Przed chwilą wymieniłem pastę w konsoli, uruchamiam ją ponownie i na zasilaczu z pomarańczowego robi się kolor zielony na dosłownie 0,5 sec a potem cały czas jest czerwony i niestety konsola nie uruchamia się :/.
    Wie ktoś co się stało, może coś ruszyłem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a nie ukruszyłes czasem któregoś z rdzeni ,przy zakładaniu radiatorów ?
    albo nie przejechałes gdzies wkretaczkiem lub szczypcami po płycie głównej ?
     
  4. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
  5. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Tylko dziwi mnie to, że wiatraki ruszają na te 0,5 sec a później się wyłączają tak samo z diodą na konsoli też zaświeca się na ten czas, hmm...
    Czyli prąd dochodzi do płyty głównej.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdź czy nie uwaliłeś całego procesora pastą
     
  7. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Ok, spróbuje go wyczyścić na nowo, używam zmywacza do paznokci + pałeczka do uszów, polecacie coś innego ?
     
  8. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    spirytus techniczny, czysty, salicylowy, gorzka, żołądkowa i pochodne :p
    koniakiem tez sie nieźle czyści :)
    albo po prostu woda destylowana :)
     
  9. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Wyczyściłem i dalej to samo :/
    Jakieś pomysły ?
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    weź jakąś lupę i obejrzyj w powiększeniu rdzenie
    czy nie ukruszyłeś brzegów albo rogów każdego z rdzeni ?

    prąd moze dochodzić do płyty ,ale xbox przy starcie tak jak każdy komputer
    robi test poszczególnych poddzespołów
    i twój najwyraźniej tego testu nie przechodzi
    i automatycznie sie wyłącza żeby nie uszkodzić pozostałych poddzespołów
     
  11. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Wydaje mi się, że wszystko jest ok :/
     
  12. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wyciąg płyte gł. z tego blaszanego ekranu[obudowy]
    i popodłączaj wszystko na zewnatrz obudowy i spróbuj odpalić
    może przy montażu do obudowy coś zwarłeś ?
     
  13. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    mogą radiatory nierówno leżeć na procesorach i zwierają kondensatory ceramiczne. Spróbuj zdjąć oba radiatory i uruchom płyte. Jak ruszy i się przegrzeje to tylko radiatory źle ułożone. Jak dalej będzie to samo to najprawdopdoobniej poleciały mosfety przy wcześniejszym zwarciu.
     
  14. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Płyta jest cała rozkręcona i nie działa, cały czas to samo jak skręcę to też nic :/
     
  15. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
  16. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    wizualnie wygląda dobrze, ale to o niczym nie świadczy. Trzeba sprawdzić elektronicznie czy MOSFETy działają.
     
  17. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Aha czyli płyta do kosza :(.
     
  18. janu

    janu Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    :( może jeszcze jej nie skreślaj sellnij na allegro a nie do kosza .
     
  19. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Raczej nikt tego nie kupi, spróbuje w przyszłym miesiącu kupić nowego slima,
    tylko teraz muszę opylić dysk 20gb i jednego pada bo mam dwa a przy kolejnym x'ie będzie trzeci a gram tylko z bratem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum