1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zasilacz Problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RaditZ, Lipiec 4, 2011.

  1. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam problem grałem 4 godz cały czas na Xbox-ie i konsola sie wyłączyła a na zasilaczu świeciła sie czerwona dioda. Włączyłem potem Xbox-a i działa wszystko elegancko. Czy to znaczy że nie długo złape RRod-a ?, a może wyczyścić zasilacz? Konsola jest nowa wyprodukowana 2011-06-16 wersja Fat Arcade. Prosze o pomoc co mam zrobić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nowy FAT cos dziwnego bo ich nie robia juz od dawna, a zasilacz na tyle nowy ze nie ma w sumie co czyscic, nowe konsole nie maja RROD'a bo maja sprawne chlodzenie, a i cpu/gpu jest w mniejszej technologi wykonania
    Co do zasilacza to normalne ze w trybie spoczynku zasilacz swieci na pomarańczowo nie czerwono
     
  4. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    Elo moim zdaniem narazie nic nie rob a rroda nie zlapiesz bo czerwona dioda zaswiecila sie na zasilaczu co znaczy ze sie przegrzal. A jeszcze jedno pytanie gdzie trzymasz zasilacz bo zasilacz ma wiatraczek w srodku i potrzebuje troche miejsca.
     
  5. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kupiłem go nowego w ten sposób. Koles od którego kupiłem wysłał zepsutego do serwisu i przysłali mu nowego z ta data produkcji i płytą główną Falcon a zasilacz jest używany. To czyścic czy nie?
     
  6. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    Falcon hmm ciekawe dlaczego nie dali jaspera.No dobra niewiem czy zasilicz od x-a jest rozbieralne niewiem nigdy nie bawilem sie w rozbieranie zasilacza jesli chcesz go przeczyscic to tylko zostaje ci sprezone powietrze. A zasilacz umiesc w dobrze przewiewnym miejscu moze cos pomoze.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kupiles scieme bo data serwisu to nie data produkcji, m$ wymienia plyte glowna dajac zamiast falcona nieco zmodyfikowana wersje tej plyty z hdmi (nazwy plyty nie pamietam), w sprzedazy ta plyta nie występowała, jak nie masz hdmi to najprawdopodobniej naprawili ci konsole, nic w niej nie wymieniali, zasilacz moze juz sie konczyc lub sie przegrzewa, wyczyść go sprężonym powietrzem, wyleci tam sporo kurzu
     
  8. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    W sumie kolega !Brudsien napisal to co ja ale mniejsza o to ta plyta to Zephyr jak sie niemyle jesli ma hdmi tak jak kolega wyzej wspomnial.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W sumie to potwierdziłem twoje zdanie dodając swoje
     
  10. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    W sumie TAk:] wkoncu forum jest od pomagania Pozdr.
     
  11. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    A co do zasilacza:
    Możesz go przedmuchać ,ale to mało daje .

    Lub rozkręcić i wyczyścić :
    Odklejasz te 4 gumki,przebijasz się przez plastikowe zaślepki (lub można je wyjąć ale b.ciężko) i wykręcasz 4 śrubki.
    Rozkładasz obudowę i masz dostęp do środka.

    Ps.
    Rozkręcamy przy całkowitych rozładowanych kondensatorach.
    Tam jest z 350V może nieźle ugryźć .
     
  12. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jak czerwona dioda na zasilaczu to się przegrzał zasilacz lub skok napięcia w sieci. Posłuchaj czy słychać w środku zasilacza chodzący wentylator. Jak lekko brzęczy to wentylator chodzi, wtedy trzymaj zdala go od źródeł ciepła (ja trzymałem przy wzmacniaczu i zasilacz padł po paru dniach) i musi mieć odsłonięte dziurki gdzie zasilacz zaciąga powietrze. Przyczyn może być conajmiej jeszcze kilka ale na razie sprawdź to i nie wpadaj w panike.

    ... a no i ta data to oczywiście to "service date" zamiast "mfr date" czyli data kiedy była w serwisie MS. Wersje płyty głownej poznasz po wyglądzie gniazdka zasilania.
     
  13. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie możliwe żebym miał Zephyr-a ponieważ mam wejście zasilania do konsoli falconowe jeśli można to tak nazwać i pisz 14,2A. Rzeczywiście pisze 2011-06-16 Service Date. :( Jak myślicie pociśnie jeszcze ta konsola z 4 lata?
     
  14. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    Kto to wie czy pozyje tyle. To zalezy czy na dobry model trafiles ale z tego co wiemy to juz byla w naprawie czyli rrod moze powrocic ale niechce cie stresowac. A tak z czystej ciekawosci ile za nia dales??
     
  15. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Za konsole zapłaciłem 500zł z wysyłką. Teraz mi sprzedający odpisał i taka była data jej produkcji przed serwisem 09/09/08, a w środku jest nowa płyta główna. Wreszcie sie przestalem martwić. ;)
     
  16. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    A to nie duzo w sumie a masz dysk to tej konsoli
     
  17. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dysk mam 60GB dokupiłem i wszystkie gry wwalam na dysk. To jak czyścic zasilacz?
     
Wczytywanie...

Poleć forum