1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zasilacz Xbox 360 Slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Blindnomad, Marzec 6, 2011.

  1. Blindnomad

    Blindnomad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!W listopadzie na gram.pl moj brat zamowil sobie Xboxa Slim(ma 13lat,zbieral na niego sam przez 1,5 roku,nikt mu nie dokladal,uzbieral na niego pomagajac starszym sasiadom oraz sprzedajac makulature i złom,tak wiem komicznie to brzmi,ale jak 13 latek moze inaczej zarobic jakiekolwiek pieniadze/),niestety przed wczoraj po wlaczeniu doszlo chyba do jakiegos zwarcia i niestety, ani konsola sie nie wlacza,ani zasilacz sie nie swieci na zaden z kolorow. Bylem dzisiaj na gieldzie, popytac miejscowych macherów, czy da sie to naprawic,kazdy powiedzial mi ze sie to nie oplaca:( zamiennych zasilaczy tez nigdzie nie ma! I jestem w kropce, bo nie mam jak sprawdzic czy konsola tez ulegla zniszczeniu,przejezdzilem caly krakow,wszystkie mozliwe punkty i nigdzie nikt nie ma takiego zasilacza. Z tego co wiem zasilacz nie podlaga gwarancji, a rachunku nie dostalem od gram.pl ,jedynie jakies potwierdzenie odbioru w punkcie (notabene ktorego nie moge znalezc). Stad moje pytanie, czy nie ma moze nikt do odsprzedania takiego zasilacza? Z poprzedniego modelu nie pasuje,ktos mi proponowal zebym sobie wtyczke przerobil,ale czy to nie jest inna specyfikacja? czy nie wzrasta ryzyko zwarcia w konsoli po takich przerobkach ? Rozpaczliwie prosze
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zglos konsole do MS nie musisz miec dowodu zakupu, gwarancja bedzie rozpatrywana na podstawie daty produkcji konsoli
     
  4. Blindnomad

    Blindnomad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To wystarczy telefonicznie czy mailowo? Oni wymieniaja ten zasilacz,czy przysylaja nowy ?
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zgłaszasz cala konsole bo nie wiesz co nie dziala, zgłaszasz telefonicznie
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    no ja też jestem ciekaw bo mam slima ze stanow i mam zasilacz który nie działa u nas bo jest na 110v .....i bym moze coś wydumał z tą gwarancją

    bo też nie mam żadnych papierów
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale z tego co wiem gwarancja ze stanow nie jest wazna w europie
     
  8. Quaz

    Quaz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    lol

    to zadzwoni do MS i każą mu go wysłać do USA. i tyle.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No ale co z tego jak mu dadza 110v zasilacz, a tu chodzi o to ze by dac 230v
     
  10. bigosPL

    bigosPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2011
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    chcesz na gwarancje wysłać bo masz zły zasilacz? :D wiedziałeś co kupujesz, na Allegro są jakieś 'przejściówki' (nie wiem jak fachowo się to nazywa), które drogie nie są. Nikt nie kazał konsoli z USA brać a to, że u nas są inne gniazdka podstawą do gwarancji raczej nie jest...

    swoją drogą po przeróbce zasilacza z jaspera chyba jest ryzyko, bo jasperowski ma 150w, a slim 135, ale też nie wiadomo, nie polecam sprawdzać.
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    widzisz właśnie chodzi o to że nie wiedziałem co kupuje ale mniejsza z tym...znalazlem coś takiego....

    prześciówka

    zadziała??

    bo jeśli zadziała to może nie opłaca się zamawiać tylko zrobić samemu....
     
  12. Blindnomad

    Blindnomad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziekuje bardzo za informacje,zadzwonie jakos w poniedzialek albo wtorek,bo dzisiaj maja nieczynne! Bede na bierzaco informowal jak sie sprawa potoczyla!:)
     
  13. budziu

    budziu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    też mam Xboxa 360 Slima z stanów i kupiłem taką przetwornicę prądu z polskiego na amerykański i wszystko działa :) http://toroidy.pl/index.php?page=sh...y_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=3&lang=pl
     
Wczytywanie...

Poleć forum