1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zasilanie dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kiro67, Czerwiec 24, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. kiro67

    kiro67 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam xbox slim z rgh. Mam podpięty dysk 3,5 cala 80 gb poprzez taką przejściówkę: [​IMG]
    Wszystko działa, jednak przed włączeniem xboxa muszę wpiąć dysk do prądu, a do wyłączeniu odłoczyć dysk z gniazdka, bo dalej się kręci. Jest może jakiś sposób na to, aby po wyłączeniu xboxa wyłączał się również dysk? Od razu mówię, że nie kupię jeszcze innych przejściówek, gdyż w niedługim czasie mam zamiar kupić jakiś dysk 2,5". Dodam, iż w środku xboxa mam wpięty dysk 20gb, więc gniazdo sata ii mam zajęte.
    Pozdrawiam i liczę na szybkie odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niestety nie zrobisz nic innego taka sama sytuacja jest z dyskami przenośnymi 2.5" ( po określonym czasie faktycznie się wyłączy ale nie zawsze )
     
    1 osoba to lubi.
  4. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na dysku 2,5" USB będzie to samo, ja mam dysk 320GB usb i jak gram to wiadomo dysk pracuje i świeci się niebieska dioda na obudowie HDD,
    a po wyłączeniu konsoli dioda gaśnie ,ale słychać jak talerze w środku pracują,
    i też pomaga tylko odłączenie wtyczki usb z konsoli.
    Nie wiem czy jest na to jakiś sposób.
     
    1 osoba to lubi.
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Na przejściówce tak to działa i nic z tym nie zrobisz.Jeżeli czujesz sie na siłach możesz pociągnąć zasilanie z płyty głównej.


    View attachment 286
     
    1 osoba to lubi.
  6. kiro67

    kiro67 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie opłaca mi się pociągać zasilania, gdyż mam zamiar kupić sobie dysk 500gb 2,5" do środka konsoli. 80gb mam tylko przejściowo.
    BTW-gdyby mieć ten czarno-żółto-czerwony kabelek można by było chyba pociągnąć zasilanie z gniazda sata ii z konsoli i dysk działałby tak, jak trzeba.
    [​IMG]
    Ale nie opłaca mi się tego kupować, bo dałbym więcej, niż za sam dysk.
    Dziękuję za odpowiedzi :)

    edit
    A znacie jakieś sposoby na wyciszenie tego dysku? Oczywiście nie chcę dodatkowo w nic inwestować.
     
  7. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Przywalić kilka razy młotkiem...
     
    1 osoba to lubi.
  8. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Da się zrobić, nie musisz wybijać napięcia z płyty głównej.
    Wystarczy wybić z zasilacza. Dysk wyłącza się razem z konsolą.
    Ja mam to tak zrobione:
    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum