1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zasilanie napędu z komputera (schemat)

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez adwert, Maj 25, 2011.

  1. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam
    Czy mógłby ktoś potwierdzić czy ten schemat jest prawidłowy do przerobienia kabla zasilającego napęd DVD, tak aby źródłem napięcia był zasilacz komputerowy z wtyczką 15 pin sata molex (3,3v 5v, 12v, masa).
    [​IMG]
    [​IMG]

    Edit:
    PINU 4 NIE PODŁĄCZAMY!!!!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Podłącze się pod pytanie bo sam mam zamiar coś podobnego zrobić. Czy można pociągnąć 3.3v z wtyczki ATX, jak nie mam tego w SATA?
    Jakie obciążenie daje napęd na linii 3.3v?
     
  4. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Też byłbym czymś takim zainteresowany.

    Chcesz na stałe zrobić przyłączenie do komputera (napęd z 0800 można używać jako zwykły DVD czy tylko ripowania?)?
    Do flashowania nie potrzeba wszystkich napięć. Z tego co widziałem, to Probe v3, które można kupić na allegro ma 3 piny użyte.

    Tutaj jest ten temat poruszony. Skoro masz Sata, to możesz zignorować to co mówią tam o stabilizatorze napięcia na 3,3v ale reszta powinna być tak samo.
    Modifying The Xbox 360 Dvd Drive For Pc - Scenyx Entertainment Community
     
  5. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak mozna uzyć zasialcza atx do tego celu sam tak uzywam z wtyczki atx co do płyt głównej bierzesz pomarańczowy kable 3.3v
     
  6. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    potrzebuje tylko na czas flasha, ale z tego co widzialem do PMT to właśnie 3.3V jest potrzebne najbardziej ;)
    będe dzisiaj działał :)
    Spojrzałem na mój zasilacz to daje mi 3.3v na zasilaniu SATA, więc problem z głowy ;)
     
  7. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Jak potzrebujesz tylko na chwile to z konsoli pociagnij zasilanie
     
  8. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Z konsoli to wiem, ale, że ja lubie sobie utrudniać życie więc ciągne zasilanie z PC :D
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dobrze jest
     
  10. RasQba

    RasQba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Gdzie można kupic kabel zasilajacy do napedu?
     
  11. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  13. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Ja sobie ładnie przedłużyłem ori kabel i zrobiłem na wsuwki, zmiennie na MOLEX/X360 zasilanie :D i gra gitara, ładnie wszystko w koszulki termo powrzucam to pofoce to i owo jak wyszedł home made probe ;)
     
  14. RasQba

    RasQba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dobrze, a kiedy potrzebuje zasilac naped tylko do flashowania (nie bedzie on na stale w kompie) to jak ten schemat bedzie wygladal?
     
  15. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Najlepiej zrób wszystkie zasilania wg. schmatu tak jak jest, jakoś na krótko i będziesz miał pewnosc, ze sie z flas***e.
     
  16. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nie rozumiem schematu z pierwsze stronki..
    mozna prosić jakiś inny czytelniejszy
    pozdrawiam
     
  17. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  18. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Ja mam w głowie zrobić tak jak Ty piszesz z tym MOLEXem ale kurde brakło mi czasu w weekend chociaż już wszystko przygotowane tylko zlutować i puścic flasha.
     
  19. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Panowie takie pytanie, z jakiej perspektywy na patrzenie na wtyczke są te schematy?
    Bo jeśli patrze na wtyczke od strony kabli to wychodzi na to, że puste piny (1,2) mam po prawej to te zatrzaski są u dołu wtyczki a nie na schemacie tak jak od góry.
    Więc kable mam oznaczać tak jakbym patrzył na wtyczke od strony złącza ?

    Sorry za głupie pytanie ale patrze na te schematy i nie moge ogarnac :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum