1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Zatrzymano Aktualizajcę Systemu" Proszę o pomoc, skończyły mi się pomysły.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Drozda86, Listopad 6, 2011.

  1. Drozda86

    Drozda86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Dostałem w ramach długu od kolegi konsolę. Widziałem o problemie jaki z nią jest i czytając forum myślałem że uda mi się coś zdziałać. Nic z tego. Konsola była przerobiona jakimś flashem (nie wiem jaki), kolega powiedział że po włożeniu CoD Black Ops (z tą grą to on też pewności nie ma) przez przypadek nacisnął aktualizację. No i w połowie ją przerwało - czego efekt jest na fotce. Wiem że przeróbka została cofnięta, i że można wrzucić było pendrive z softem i dokończyć aktualizację - wszystko fajnie, ale próbowałem i nic to nie daje. Próbowałem od najstarszego dasha do najnowszego. Poczyta chwilę pendrive i znowu ten komunikat. Jako że sprawy softowe są mi bardziej obce niż sprawy hardware proszę o jakąś poradę. Będę miał w tygodniu Maximusa Lizard360 czy nim rozwiąże ten problem?

    Screen:

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    spróbuj wgrać dasha (2.0.13146.0) jak nie pomoże orginalny fw do napędu i ponowić instalacje najnowszego dasha
     
  4. Drozda86

    Drozda86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie o to chodzi że próbowałem już każdego dostępnego dasha wgrać i nic... Pomieli pomieli i koniec. Wiem jak wgrywać itp :)
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    wgrać orginalne firmware do napędu. jak jest spoorfowany to wgrać orginalny fw z napędu który jest faktycznie nie soft spoorfa.
     
  6. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Napęd jest zapewne spoofowany, musisz przywrócić oryginalne FW napędu, zaktualizować dasha a następnie wgrać LT+. Chcesz pomoc przy flashowaniu? Sprawdź moją sygnaturę.
     
  7. Podmuch

    Podmuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    sprobuj na płycie nagrac!!!miałem tez podobna sytuacje i poszło!!
     
  8. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ma spoofa to nic nie da.
     
  9. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    wgra orginalny soft do napędu nie sporfa i pójdzie ,pózniej wgrać dash i lt 2.0 lub 2.1
     
  10. Drozda86

    Drozda86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrałem org firmware i ****... nic to nie dało. Jak błąd był to jest nadal. Dashborad nowy próbowałem wgrać.
     
  11. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    spróbuj tego...miałem tak samo i mi pomogło

    Wyjmij dysk z konsoli.
    Pozostaw otwartą tacę dysku.
    Przy otwartej tacy dysku odłącz kabel zasilania z tyłu konsoli.
    Ponownie podłącz kabel zasilania do konsoli. Jeszcze nie włączaj konsoli.
    Delikatnie popchnij tacę dysku tak, aby zatrzymała się w połowie.
    Naciśnij przycisk zasilania na konsoli.
    Ważne W tym kroku nie używaj przycisku kontrolera ani przycisku wysuwania tacy dysku, aby włączyć konsolę.

    ...jeszcze jedno,aktualizację wgrywaj z penka
     
  12. Drozda86

    Drozda86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Więc aby w 100% wszystko było jasne. Podaj dokładną datę produkcji konsoli i jaki masz obecnie napęd.
    Czy aby na pewno próbowałeś wgrać CFW BEZ SPOFFA? Na wszelki wypadek załącz tu klucz napędu lub dummy.bin i przygotujemy ci FW do wgrania.
    Jeśli nic po tym dalej nie zrobisz to zostaje ostatnia metoda i chyba pewna na 99%. Czyli wrzucenie na czas aktualizacji napędu jaki był oryginalnie w konsoli.
     
  14. Drozda86

    Drozda86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola to Fat Elite 2007-10-19, a w niej napęd Benq VAD6038, FW Ver 64930C (napęd z października 2007 jest). Key podeślę troszkę później
     
  15. Drozda86

    Drozda86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sory ze post pod postem... Spróbowałem wypalić na płytce dasha. Wypaliłem od 146 do 604, przy tym pierwszym dłużej mieli i wyskakuje inny błąd 0059 a nie 0013. Jak problem był tak jest... Nikt nic nie wie??
     
Wczytywanie...

Poleć forum