1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zawiecha gier

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez FICU, Czerwiec 17, 2009.

  1. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    Witam. Mam problem z grami, ponieważ gdy gram np. w GTA IV to w pewnym momencie gra zawiesza się na 15-30 sekund po czym odwiesza się. Grę mam zainstalowaną na dysku. Czym jest to spowodowane?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gumis

    gumis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2007
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A jak chodzi Ci gra bez zainstlowania na dysku, normalnie z płyty sprawdż i potem jeszcze raz zainstaluj a jak nie będzie działać normalnie to problem z płytą. Miałem tak z innymi grami że po zainstalowaniu na dysk zacinały sie, nie było głosu, itp a bez instalowania normalnie z płyty chodziło i nie było żadnych błędów.
     
  4. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Może być wiele powodów. Nawet, jak masz grę zainstalowaną na dysku, to źle nagrana płyta może powodować takie problemy, jeżeli to nie jest Verbatim DVD+DL. Po drugie, spróbuj wyczyścić cache, ponieważ mógł zostać jakiś "bałagan" po aktualizacji Dashboard'u, lub tak jak kolega wyżej powiedział - spróbuj zagrać z płyty... Pozdrawiam...
     
  5. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    To tak: GTA IV nagrane jest na Verbatimie, sprawdzone ABGX'em (czysty). Spróbuje później wyczyścić te Cache. Może to pomoże.

    Pozdrawiam
     
  6. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Jak coś, to w poradnikach masz, jak to zrobić. Ale myślę, że wiesz jak. Jeżeli z płytą wszystko w porządku, to zrób tak. Usuń GTA IV z dysku, potem wyczyść CACHE, zgraj na dysk z powrotem GTA 4 i wtedy graj - powinno pomóc... A konsola jaka? Bo nie widże w Twoim profilu żadnego info.
     
  7. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    Premium 60 GB prawdopodobnie Jasper (tak wnioskuje z poradnika jak rozpoznać Jaspera) ale nie jestem do końca pewien. Przeróbka IX 1.6
     
  8. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    E to niby wszystko w porządku - patrząc na sprzęt. Spróbuj zrobić tak, jak napisałem powyżej. Może pomoże...
     
  9. eeetam79

    eeetam79 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam, otóż mam taki problem: przerobiłem niedawno xboxa na aukcji allegro, i pewnego dnia kiedy sobie grałem wyskoczył błąd ''nie można odczytać płyty: przetrzyj ściereczką lub uruchom ponownie konsolę''. Myślałem, że to wina płyty, więc kupiłem Verbatimy, nagrałem grę i wszystko śmiga bardzo dobrze. Jedank co pewien czas wyskakuje podczas gry, lub przy jej starcie wyżej opisany błąd. Na 100% nie jest to wina złego nagrania, bo podczas grania w oryginalną grę, też mi raz wyskoczył taki błąd. I tu moje pytanie, czy to wina złej przeróbki, i muszę odesłać konsolę spowrotem do tego, kto przerabiał w celu naprawy, czy mogę jakoś sam temu zadziałać. Proszę o pomoc.
     
  10. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To raczej nie wina przeróbki jak masz dysk to nagrywaj gry na niego. Mi wcześniej tez czasem wyskakiwał taki komunikat teraz nagrywam gry na dysk i wszystko działa dobrze.
     
  11. eeetam79

    eeetam79 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    igorro, jesteś pewien, że nagrywanie na dysk pomoże? Dodam, że mój xbox był zakupiony w styczniu tego roku, może poprostu napęd uległ uszkodzeniu?
     
  12. sheriffxPL

    sheriffxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2009
    Posty:
    353
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    no jak masz dysk to spróbuj zgrać na niego ale to wg. mnie jest coś zwalone z napeden albo z tym softem :/
     
  13. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jeśli podczas nagrywania wyskoczy ten sam komunikat to wina albo płytki albo napędu jeśli gra nagra się bez problemu to już ci ten komunikat nie wyskoczy.
     
  14. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Jesli jestes pewny co do nosnika to stawiam na naped ew. konsola, co z tego ze jest w miare nowy moze juz nie trybic jak nowy, a sprawdzales ta plytke na innym klocku ?
    Ten tytul jest dosc wymagajacy na Xbox360 zawsze byly i sa z nim problemy .
     
  15. shredi80

    shredi80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Call of Duty Map Pack 2

    witam
    mam taki problem, dziś pobrałem Map Pack 2 do tej gry uruchomiłem grę wyskoczyła informacja o nowym updacie do gry pobrałem, gra sie uruchomiła wszystko ładnie pięknie do czasu gdy chciałem uruchomić nowa mapę Nazi Zombie, zaczęło sie wczytywanie nagle obraz czarny i napis { Serwer script compile error bad token 'ó' (see console for details)} czyściłem czache konsoli wywaliłem aktualizacje nawet odłączyłem twardziela i na memorce zalogowałem sie do live jak konsola pobieżne update do tej gry nie da sie uruchomić zobiakow nawet gdy daje New Game to samo, dziala tylko multiplayer, nie wiem o co chodzi, czyżby microsoft wydal jakaś zrąbana łatkę, spotkał sie ktoś z tym problemem ????
     
  16. eeetam79

    eeetam79 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    No dobra dzięki za porady. To spróbuję nagrać kilka gier na dysk i zobaczę czy ten błąd wyskakuje
     
Wczytywanie...

Poleć forum