1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zawieszanie - JASPER

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez szymonkrzak, Kwiecień 10, 2009.

  1. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Do zamkniecia i usuniecia

    Witam !

    Mam pytanie / problem odnosnie mojego jaspera , otoz mam go od miesiaca i dzis mi sie przywiesil podczas grania w The Bournce Conspiracy ktorego nagralem dzis radno , gralem okolo 2h , zawiesil sie... musialem zresetowac przyciskiem na konsoli (przycisk na padzie nie reagowal), potem znowu ok godziny i to samo

    W innych grach nie ma czegos takiego. Czego moze to byc wina ?
    Plyty ? gra jest na verbatimie +R DL , nagrana x1 speed
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kacper92

    kacper92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nie jest wina płyty tylko konsoli. Niestety nie jesteś jedynym posiadaczem wadliwej konsoli. A jest takich wiele. W Gta 4 mimo nagrania na dysk zdarza się że nie ma tekstur. W wheelmanie jadąc ulicą zacząłem jechać poniżej poziomu ulicy aż w końcu nie było samochodu na ulicy i pojawił sie brązowy ekran no i nic musiałem zrestartować konsolę. Kolejny raz to spiderman kiedy gram i gra zwyczajnie się zawieszała. Moja rada: nie katuj konsoli(moja jest 3 miesięczna) graj po godzinie i daj jej godzine przerwy. Mi pomogło nie wiem jak będzie z twoją konsolą ale lepiej grać krócej i częściej aby konsola sobie odpoczęła i schłodziła się niż nagrzać ją do 50-60 *C i później sytgnie przez 2-3h. Spróbuj może pomoże
     
  4. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w GTA czasami krzaczki lubia zniknac , ale sie doladowywuja....

    kurde wiec to wadliwosc :(( ? ale inne gry dzialaja dobrze mozna grac po kilka godzin , a ciepla tyle nie emituje (w sensie ze z wentylatorow nie leci az takie cieple powietrze)
    dopiero dzis mi sie tak pierwszy raz zdarzylo przy tej grze

    duzo osob tak ma? kazdy jasper ?
     
  5. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    moze to wina napedu a moze rod sie zbliza pozyjesz zobaczysz.
     
  6. zdzicho

    zdzicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    /ETC/passwd
    nagrałeś z prędkością 1x a optymalna to 2,4
     
  7. methos23

    methos23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    Ja mam Jaspera od 3 tyg. gram na oryginalnych grach ... i nigdy mi sie nic nie przydażyło.
    Może to wina przerobionej konsolki?
     
  8. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    LINK zobaczcie na drugiej stronie co pisza
    http://x360iso.org/rapidshare-gry/1910-bourne-conspiracy-2.html

    w TYm temacie philips84 pisze ze tez mu sie zawiesz na bournce conspiracy.... ja mam tak samo tylko w tej grze

    moze to wina plytki , w jednym momencie sie zacina i kicha ?

    konsola ma miesiac i nie POWInno byc z nia nic nie tak...
     
  9. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wina przerobki raczej nie ,, ja stawiam na zle nagrana plyte skoro blad sie powtarzal u innych , a po graniu w conspiracy chcialem sprawdzic czy na pewno tak jest we wszystkich , gralem w burnouta paradise ok 2h i nic sie nie zawieszalo
     
  10. S3Bols

    S3Bols Guest

    śmieszne, co ma przerobienie do popsutej konsoli. Nie słyszałem żeby przeróbka ingerowała w grafike :/ ciekawe rzeczy można się tu dowiedzieć.
     
  11. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wiele ludzi pisze ze sa problemy własnie z konsola z doczytywaniem czasem wieszaniem itp to wina gry :)
     
  12. marwol

    marwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    powiem wam, że za bardzo panikujecie... może to zbliżajacy sie rrod, moze wadliwa konsola. Ale jak ma sie popsuć to sie popsuje nie przejmuj sie tym. Tak czy siak bedziesz musial naprawic/wywalic/kupic nowa.

    a to, że się zawiesiła 2 razy to przemilcze... to tylko maszyna, za bardzo przeżywacie każdą zwieche konsoli, bo czesto są tematy typu: "konsola mi sie zawiesiła, czy to rrod?" a odpowiedzi "znawców" na te tematy nadają się do kabaretu.
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jak mam Jasperka nie przerobionego i GTA 4 (oryginalna za 150 zł) zacina się (nie chodzi płynnie tak jak na kompie), miałem Falcona i GTA 4 chodziło dobrze. Czy to z HDD czy z płyty to samo. Te Jaspery są wadliwe, chyba spowrotem przejde na Falcona bo z nim nie miałem żadnych problemów gry śmigały aż miło.
     
  14. chudyosw

    chudyosw Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ostrów Wielkopolski
    Mi też tak sie działo ale tylko przy NFS Most Wanted po wygraniu z BOSSEM. Ale to była wina płyty gdyż gdy chciałem grać na dwóch na moim profilu to sie zawieszała ale na profilu mojego wuja działało świetnie. A miałem lekkie zdziwko bo to płyta oryginalna ^^ no ale cóż takie jest życie
     
  15. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    ja ostatnio dzwonilem do dwoch sklepow oferujacych serwis na xboxy360 i w obu sklepach mi stwierdzili ze jak mam wymieniac plyte glowna lub cala konsole to zeby nie brac jaspera a wziasc falcona i lekko go zmodyfikowac ( pasta , i uszcelnienie tunelu) i ze falcony spisuja sie duzo lepiej niz jaspery..ze jasper wcale nie jest taki dobty jak go opisuja wszyscy
     
  16. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Każdy chwali swoje ;-).Mam obie wersje konsoli i jaspera i falcona i na dzień dzisiejszy nie ma z konsolami najmniejszych problemów.Jedno jest pewne Jasper sie zdecydowanie mniej nagrzewa a trakie gadki serwisów po prostu mnie rozbawiają ;-).Jak by mieli na stanie wersje Core to pewnie by powiedzieli żeby brać Core bo sa najlepsze :D
     
  17. xpudlo360

    xpudlo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TORUŃ
    hahaha różne historie można tu wymyślać :):) ja wymyśliłem tak : mam 3 konsole jas.fal.cor +3 x PlayStation i wszystkie spisują się ok :):)
     
  18. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    konsola jest do zabawy..a kontrolowanie zabawy czasem to juz nie zabawa tylko strach pzred przekroczeniem czasu........
    co ma piernik do wiatraka...ja zazynalem konsole od 6-7 miesiecy i nigdy ale to nigdy zadna gra mi sie nie zawiesila..nic nigdy sie nie dzialo a tu nagle wczoraj wyskoczyly 2 diody :) ..wszystko opisalem w temacie ponizej..mam nadzieje ze wszystko sie skonczy happy enedem bo jak narazie po 4 godzinach grania dziala znow elegancko
     
  19. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak wyszły Jaspery to wszyscy sie na nie rzucili,wiadomo nowość,poprawione chłodzenie, mniej sie przegrzewa itd... Okazuje sie że wcale nie są takie dobre, sam szukałem konsoli w okresie kiedy wchodziły jaspery ale nie rzuciłem sie na nie tylko kupiłem dobrego,sprawdzonego Falcona i niewiem co to są zwiechy,przegrzania,tekstury(no moze czasami w gta4 cuś się nie doczyta)...Czasami lepiej jest wziąść coś sprawdzonego,coś co jest już troche na rynku, i nie mówcie że chwale falcona bo sam go posiadam ja staram się obiektywnie patrzeć na to całe ''zamieszanie>''? Pozdrawiam :)
     
  20. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Wiesz co T10z to spójrz obiektywnie i zobacz że jedni piszą że jasper to lipa a drudzy że jest super najlepiej sprawdzić na własnej skórze.
     
  21. lego10

    lego10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Boże, Ci co mówią,, że JASPER to lipa to oni zazdroszczą.

    Mam jaspera od 4 dni, wgrałem nowego Dasha z avatarami i żadne GTA IV nie zawiesza się i nie gubi tekstur, żadna gra mi się nie zawiesiła a grałem już w : Assasins Creed, Forza 2, Beowulf, Rainbos Six Vegas, Call of Duty 4, PES 8, Def jam icon, Blacksite i Far Cry 2 i jest OK !!!

    Konsola mało się grzeje i polecam ją.

    PS. Mi się wydaje, że specjalnie serwisy mowia, że jasper to *****, bo nie będą mieli na czym zarobić w tym przypadku i nie sprzedadzą starych Falconów, bo użytkownik wiedząc, że Jasper jest lepszy będzie szukał nowej wersji konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum