1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

zawieszanie kompa przy flashowaniu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez atikus, Luty 25, 2012.

  1. atikus

    atikus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Posiadam xbox slima z lt.2 chciałem sflashować go do 3 przy pomocy JungleFlashera. Po włączeniu konsoli komp się od razu zawiesza. Nie pomaga późniejsze włączenie konsoli czy tez, uruchamianie z włączona konsolą itp. Za każdym razem jest to samo.
    Co się dzieje?, jak można temu zaradzić?
    Korzystam z win 7 - 32, płyta główna MSI na chipsecie Nvidi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. atikus

    atikus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. tez o tym myślałem, tylko ze to mój debiut i przygotowany bylem do JungleFlashera, przy DosFlashem musze sobie jakąs instrukcie wydrukować, żeby widzieć co i jak.
    A tu nie da się nic zaradzić, gdzie jest problem?
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    RAID wyłączony ? Sterowniki Sata odinstalowane ?
     
  6. kamils12

    kamils12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To wydrukuj sobie instrukcję do Dosflasha lub jeżeli masz telefon
    z wi-fi to wejdź sobie przez niego na forum, bo z JungleFlasher
    się namęczysz i tak może nie pomóc.
     
  7. atikus

    atikus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzieki za pomoc
     
  8. atikus

    atikus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeszcze jedno głupie pytanie jak wyłączyć RAID i odinstalować sterowniki Sata ?
    W biosie znalazłem tylko RAID MODE i dwie opcie IDE i RAID jest na IDE
    z góry dzięki za odpowiedz, to są moje początki stąd pytania mogą wydawać się banalne
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sam poczatek tuta jf wylaczyc karte skasowac plik od via jesli taka masz wlaczyc kartę

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. stasicklol

    stasicklol Banned

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To też zależy jaki ma ten sterownik SATA
    Np na NForce w menadżerze urządzeń nie można odinstalować sterów, pozostaje dosflash.
    W sumie zalecane jest flashowanie pod dosem. Tyle ode mnie.
     
  11. atikus

    atikus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak mam to zrobić?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To zmoen pc jesli nie daje rady ten
     
  13. atikus

    atikus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jf się wiesza. Myślałem ze zrobię to na wekendzie, a zabawę z dosflashem muszę zostawić do poniedziałku. Musze sobie wydrukować tutkę. To mój pierwszy raz. W kaZdym razie dzięki za pomoc.
    pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum