1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zawieszanie się konsoli (2 dniowy sprzęt)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez oceter, Sierpień 6, 2009.

  1. oceter

    oceter Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam... 2 dni temu w moim domu ruszył nowiutki eX-360. Kupiłem wersje z Burnout Paradise + Trivial
    Pursuit, do tego kupiłem Orange Box'a (Half Life 2 itp.). Pograłem kilka godzinek w Orange'a i burnout'a, wlozylem plyte z Trivial Pursuit i poproszono o aktualizacje. Aktualizacja musiala znajdowac sie na plycie Trivial. Po tym momencie moge grac, jednak czasami przy ładowaniu w HALF LIFE 2 występuje zawiecha ( no i restart...). Jak narazie jest 2 dzien zycia a zawiecha wystepuje przy ladowaniach HALF LIFE'a 2, raz podczas grania i raz przy wyborze samochodu w Burnout'cie... stawiam że coś jest nie tak z dyskiem ? Zasilanie itp. nie wchodzi w gre bo zaraz po odpaleniu dziś jeden z save'ów w HL2 zawsze sie zawieszal :wub:.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Gierlos

    Gierlos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toruń
    hmm no niewiem...
    a wyczyść pamięc Cache (aktualizacja 11 sierpnia chyba) Jeśli podpinasz ixa pod neta no to czekaj do 11 i wtedy aktualizacja i bedzie można wyczyścić pamięc Cache .Może nie będzie sie juz zacinało.
     
  4. CuxPL

    CuxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Prochowice
    Może płyta porysowana ,może coś z dyskiem ,może jeszcze poczekaj do 11 i zaktualizuj, może zawieszki miną.Jak nie to biegnij to sklepu i wymieniaj masz do tego prawo wciągu 14 dni od daty zakupu na wymiane.
     
  5. oceter

    oceter Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zostawiłem sprzęt na większą chwilkę i zainstalowałem HL2'a na dysk. Troche głupie że nadal prosi o wkładanie płyty (po instalacji zmalało ok. 4 gb), dodam jeszcze że napęd chodzi głośno, słychać jakieś zgrzyty raz na jakiś czas - to ok ? Nie podłączałem jeszcze Xbox'a do internetu. A co do wymiany do 14 dni, jak udowodnie sporadyczne zawieszki tak aby wymienili odpakowany sprzęt, nie przyjmą mi chyba (mimo iż mam prawo bla bla...). Jutro pogram dłużej i sprawdze co i jak. Pamięć cache da się czyścic tylko przy aktualizacji ? Aloha...
     
  6. CuxPL

    CuxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Prochowice
    Możesz teraz wbijając takie coś :przejdź do zakładki system > pamięć, na ikonie dysku robisz kombinacje Y X X LB RB X X. Save'y gier nie znikają, usuwają się natomiast aktualizacje do gier ściągnięte z live.
     
  7. oceter

    oceter Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tylko że ja jeszcze ani razu do net'a nie podłączałem X'a. Aktualizacja musiała być z płyty (ale to chyba też usunie ?), wcześniej miałem interfejs taki jak po wciśnięcu znaczku na kontrolerze, a teraz główny interfejs to takie kwadratowe bloczki 3D i motyw z tworzeniem ludzika do profilu (ubieranie, cechy i inne popieprzone głupoty)...
     
  8. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    oceter ten nowy interfejs t nXE- najnowszy dashboard.To dobrze ze go masz.
    Wczysc cache,
    Sprawdz plytke
    A i to ze instalujesz gry na dsyk, to nie zmienia faktu ze plytke musisz dac
    Inaczej kazdy by se instalowali gre na sell :)

    Swoja droga mi tez sie zacial xbox 4 dniowy w dashboardzie :)
     
  9. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wyjmij dysk i zobacz czy bez dysku tez sa zwiechy...
     
  10. oceter

    oceter Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A mi sie zwiesza juz którys raz... a i widze że troche niezrozumiany jestem - gry zawieszają się gdy już są w użyciu, np. w half life 2 podczas wczytywania save'a, mapy. W burnoutcie raz sie zwiesiło przy
    wyborze samochodu (tutaj muszą być wczytane dane z dysku, przy operacjach hl'a też - dlatego wnioskuje że dysk). A no i opowiem jeszcze jak to było przed instalacją gry na dysk. Miałem 3 save'y w hl'u (2 auto i jeden normalny - wcześniej nie wczytywał się auto jeżeli był najświeższy, reszta ruszała), przy każdym suwak wczytywania zatrzymywał się w tym samym momencie. Wkońcu włączyłem z tej samej płyty grę PORTAL i o dziwo wszystko śmiga ładnie. A jak dalej to już wiecie...
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    odłącz dysk i sprubuj grać ,moze są na nim uszkodzone sektory ,konsola ich nie odczytuje i reset lub zwiecha
     
  12. zdzicho

    zdzicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    /ETC/passwd
    może rrod, xbox jest upchnięty w półce czy ma dostęp do powietrza ja proponuje zainwestować w podstawkę do laptopów albo w pepsi (chodzi o korki na których postawisz x-a),ta cegła od x360 też musi mieć dostęp do powietrza
     
  13. oceter

    oceter Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Odpaliłem dziś rano, wyczyściłem cache, pograłem no i wkońcu przed chwilą podczas ładowania mapy zwiecha :D !!! Dysk ma coś w rodzaju plomby więc już nie będe nic ruszał, w pon. lecim do empiku...
    Konsola leży poziomo na zimnej podłodze, kloc od zasliania też (wczoraj zawiesiłem go w powietrzu ale to nic i tak nie dawało).
     
  14. oceter

    oceter Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jak narazie tylko HL2 sie wiesza... zobacze jak po instalacji gry na dysku, mozliwe ze to przez to ze zrobily sie (nie wiem jak...) 2 autosave'y ? Po niektorych ladowaniach na mapach robia sie odrazu automaatyczne save'y moze problem lezy wlasnie tutaj ? Ostatnio przed takim ladowaniem mapy z auto zapisem 2 razy sie zawiesilo, dopiero za 3 razem pasek ladowania doszedl dokonca i poszlo dalej.
    Najciekawsze jest to ze zawsze w tym samym miejscu paska ladowania sie wiesza. W innych grach nie bylo od ostatniego czasu ani jednej zwiechy.
     
  15. zdzicho

    zdzicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    /ETC/passwd
    jeżeli odpalasz z dysku to może badsectory
     
  16. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Odłącz HDD i zobacz czy konsola się zawiesza :)
     
  17. Dawidek

    Dawidek Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ciechanów
    a moze kupiles Iksa w markecie bo czasami tak sprzedaja sa tansze ale nie przeszly testow lub przeszly je nie pomyslnie ;p
     
  18. 07000800

    07000800 Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pomyśl trochę "w pon. lecim do empiku"...
     
  19. oceter

    oceter Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dobra juz po problemie, nówka sztuka in da hauz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum