1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zawieszanie się konsoli - Mafia II

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez skaleq, Sierpień 26, 2010.

  1. skaleq

    skaleq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Na początku chciałbym wspomnieć, że przejrzałem forum w poszukiwaniu rozwiązania. Niestety nie znalazłem jednoznacznej zadowalającej mnie odpowiedzi. Dlatego pozwoliłem sobie na założenie nowego tematu.

    O co chodzi ? Wypaliłem Mafię II ( tak jak kilkanaście innych gier ) od Ellite. Gra się włącza. Lecą filmiki po ich obejrzeniu kiedy gra się ładuje i mam już zacząć grać ... płyta przestaje się mielić i konsola wiesza się na wczytywaniu. Loading jest w nieskończoność. Na przemian tylko zmieniają się napisy. Nie wiem w czym problem.

    Próbowałem już ściągnąć inną wersję, w tym celu pobrałem kopię od ZHONGGUO, wypaliłem i również przestaje mielić.

    Dodam, że jako miałem iXtreme w wersji 1.5, grę spachowałem, wypaliłem i było tak jak wyżej opisałem. Sądziłem, że to może problem wersji oprogramowania więc zmieniono mi iXtreme na LT. Gry już nie pachowałem, odpaliła i zawisła w tym samym momencie. Używam płyt Verbatim, Wypalałem na różnych prędkościach 2; 2,4; 4; w programie ImgBurn.

    Reasumując: Czegokolwiek bym nie zrobił po "Chapter I" na Loadingu, przestaje mielić płytę i w nieskończoność zmienia się tylko tekst.

    Z góry dzięki za odpowiedź. Każda wskazówka będzie cenna.

    Aha, jeszcze jedno: Obrazy sprawdzałem ABGx i wyglądają na ok. Konsolę mam z 2008 roku, Arcade z Lite-On (nie wiem czy to przydatna wskazówka).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Atelion

    Atelion Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie znam się na tym zabardzo, ale może spróbuj wypalic clonecd ? Bo podobno imgburn ma czasem jakieś problemy...

    Albo moze trzeba zainstalowac te gre na dysk.
     
  4. skaleq

    skaleq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie posiadam :(
     
  5. pietrus010

    pietrus010 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To prawda, dysk się ostatnio w grach przydaje. Bez zainstalowania na dysku w GTA Episodes from Liberty City jeździłem po niewidzialnych drogach i gra się ścinała. Później zainstalowałem na dysku i nie miałem tych problemów.
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    albo kupujesz dysk albo gra ci się będzie ścinała-twój wybór
     
  7. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    no hdd potrzebny ale są tego +
    bo oszczędzasz laser nie psuje sie po prostu bo idzie z hdd
    i tektury sie szybko doczytują;)) nie nie ma ścinek;))
     
  8. daniel_66

    daniel_66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    210
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    rzeszow
    skaleq mialem ten sam problem co Ty,winny byl abgx,nie wiem czemu ale on robil jakies bledy ,wiec przestalem nim sprawdzac i wszystko jest git... przetestuj napewno pomoze... pozdro
     
  9. skaleq

    skaleq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki. Poradziłem sobie ;-) Gram z pendrive'a ;D
     
Wczytywanie...

Poleć forum