1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zawieszanie się konsoli podczas uruchamiania (logo Xbox na białym tle)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Łukasz Adamski, Sierpień 19, 2013.

  1. Łukasz Adamski

    Łukasz Adamski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Choroszcz, Poland
    witam
    posiadam konsolę Xbox360 Slim przerobioną pod RGH.
    Wczoraj podczas włączenia FSD na dosłownie 1sek wyskoczył komunikat "coś tam Crashed..." i konsola się wyłączyła. Od tej pory nie mogę Jej uruchomić, gdyż podczas odpalania zawiesza się na logo Xbox (na białym tle) i tyle.

    Jakie mogą być tego przyczyny i jak można sobie z tym poradzić?

    Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xtomashx

    xtomashx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    190
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Masz dysk zewnętrzny ? Mi ostatnio nie chciała odpalać z podpiętym i wgranie fsd na nowo pomogło.

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 4
     
  4. Łukasz Adamski

    Łukasz Adamski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Choroszcz, Poland
    mam dysk, ale problem powtarza się bez względu na to czy jest podłączony, czy nie :( wyskakuje jedynie, że mnie zalogowano i nic nie mogę zdziałać
     
    1 osoba to lubi.
  5. dadas1122

    dadas1122 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    84
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak czytałem twoj post to mój slim też sie zawiesił na białym tle, zrobił to pierwszy raz, okazało się ze poluzował się zasilacz ;]
     
  6. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    Masz jeszcze jakieś pamięci podłączone do xboxa?? Twoja wersja ma wbudowaną pamięć?? Jeśli fsd się zcrashowało i masz je zainstalowane w pamięci wewnętrznej to nieciekawie,
     
  7. Łukasz Adamski

    Łukasz Adamski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Choroszcz, Poland
    Moja wersja ma 4gb i niestety FSD jest zainstalowane na wbudowanej pamięci... Dodatkowo podłączam 500gb Dysk na którym są gry, profile i save'y.
    Dodam, że przy może piętnastej próbie włączenia konsoli jakimś dziwnym cudem odpaliło się standardowe menu xbox360, lecz jak głupi, z tamtego poziomu spróbowałem włączyć FSD i kicha... może już ze 100 razy próbowałem włączyć, i czekałem ponad 30min na zawiszeniu. i nic..
    Konsola się scrashowała po próbie wyłączenia niedziałającej gry Disney.Infinity.XBOX360-iMARS
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Zapewne wysypał/pokrzaczył się FSD, na tyle jest niedobrze że jest ono na pamięci Wewn.

    Zobacz profilaktycznie 2 takie opcje:
    1) Na wyłączonej konsoli wciśnij guzik Synch na konsoli i ją włącz Powerem, guzik synch cały czas trzymaj przez około 10 sekund/
    2 ) Na wyłączonej konsoli z synchronizowanym padem na padzie nacisnij Y i RT i włącz konsolę z pada, Y i RT trzymaj jednak caly czas przez chwilkę
    3) Próbować i kombinować aby chociaz weszło do Głównego/oryginalnego Menu, potem jesli ci nie zalezy mozna formatnąc pamięć, ewentualnie jak masz wazne pliki, savy to najlepiej uzyc file managera i usunac katalog FSD, a potem zainstalowac na nowo, jednak jak pisales ze savy i profile masz na Dysku 500GB to bym te pamiec 4GB (w pamieciach masowych 3,2 gb dostepne max) to bym sformatował.
    4) W ostateczności, zdemontować pamięć wewnatrz konsoli, zamontować w innej konsoli co nie ma RGH i sformatować, ewentualnie zdemontowac na stale a cale FSD zainstalować/wgrac na HDD.. odnosnie pamieci wewn. i jej demontazu wszystko to pod warunkiem ze masz konsole na płycie Trinity 10.83A (MFR date od 06.2010-08/09.2011) lub taka która włącza się także przyciskiem Eject.


    Opcji jest kilka także ino próbować. Daj znać co wyszło
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Po co tak kombinować. Wystarczy wrzucić obojętnie jaki LAUNCH. Ini na USB i juz się nie zaladuje z pamięci wew.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. Łukasz Adamski

    Łukasz Adamski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Choroszcz, Poland
    możesz sprecyzować co dokładnie powinienem wrzucić na pendrive?

    wszystkie opcje wypróbuję popołudniu. zobaczymy, czy zadziała.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Plik LAUNCH. Ini bez ścieżki do fsd, zaladuje ci się oryg dash.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  12. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    No tak. Akir ma racje, o 2:07 już nie myslałem odpowiednio i pominołem najprostszą czynność.
    Sformatuj jakiś pendrive na system plików Fat 32, chyba że już masz pendrive w takim formacie to wrzuć jakikolwiek plik launch.ini ale edytując go uprzednio i na samej górze wpisów usuń scieżkę do FSD. Włóż pena w konsole i odpal maszynę. Gniazdo/a USB mają priorytet ładowania/wczytywania plików w ten czas wpierw załadowywał się będzie z USB, a że launch.ini nie będzie miał w sobie ścieżki do fsd to odpali się Oryginalne NXE.

    Na szybko co mogę poradzić stwórz plik textowy i nazwij go launch.ini (tylko tak aby czasem nie był launch.ini.txt)

    i zrób w nim taki wpis jak niżej

    [Paths]
    Default = Hdd:\

    [Plugins]

    [Settings]
    region = 0x7FFF
    nxemini = true
    pingpatch = true
    contpatch = false
    fatalfreeze = false
    fatalreboot = false
    regionspoof = true
    dvdexitdash = false
    xblaexitdash = false
    nosysexit = false
    exchandler = true
    noupdater = true
    debugout = false
    liveblock = true
    livestrong = false
    remotenxe = true
    nohud = false

    Wyciapane z SGS+ i9001 za pomocą Tapatalk4
     
    1 osoba to lubi.
  13. Łukasz Adamski

    Łukasz Adamski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Choroszcz, Poland
    Zadziałało. teraz mam sformatować główną pamięć i instalować XEXmenu i FSD na nowo? jest na forum jakiś poradnik jak to wszystko wykonać?

    dzięki za wsparcie, przynajmniej wiem, że konsola nie jest uszkodzona ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum