1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zawieszanie się konsoli

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez KoRnick, Luty 28, 2010.

  1. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Mam problem. Ostatnio grałem sobie w Fifę i pierwszy raz zdarzył mi się taki problem, że po jakimś czasie konsola się zawiesiła i obraz się rozsypał ... Restart - znów włączyłem Fifę, gram ten sam turniej - taka sama sytuacja. Znów restart i włączyłem mecz towarzyski - konsola już działała bardzo długo bez problemu.
    Następnego dnia włączam sobie Batmana. Po jakichś kilku minutach grania obraz robił się np. cały zielony, innym razem zielony i jakby migał. Dokładniej konsola jakby nagle straciła sygnał. Resetowałem konsolę i kiedy chciałem grać w Batmana ten problem występował około cztery razy przy kolejnych próbach grania. Następnie włączyłem Fifę i wszystko działało już normalnie.

    Nie wiem czy to są oznaki, że z konsolą coś się dzieje, bo problemów takich wcześniej nie miałem. Dziwny przypadek, bo raz nie mogłem grać dłużej niż kilka minut w dany tytuł, a zaraz jak grę zmieniłem to wszystko było ok i żadnych błędów nie było ...

    Jeśli założyłem temat w złym dziale, to przepraszam. ;)

    Pozdrawiam. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fiedzio

    fiedzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zajęczniki
    Przy zawieszeniu konsola była mocno gorąca (mam na myśli powietrze z wiatraków)? Gra odpalana z płytki czy z dysku?

    Problemy z obrazem to oznaki zbliżającego się uszkodzenia np. gpu.
     
  4. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gierki włączane są z płytki. Konsola przy graniu w Fifę nie była raczej gorąca. Przy graniu w Batmana była dopiero co włączona, a potem obraz się robił cały zielony. Zmieniłem na Fifę i było ok. Tylko dziwie się, że przy jednej grze (Batman) nie da się praktycznie grać, a przy innej wszystko jest ok.
     
  5. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zaznaczę, że dziś też pojawiała się 'szachownica'. Postaram się później dodać jakieś zdjęcie jak to dokładniej wygląda. Dodatkowo na początku jak konsola się zawiesi słychać trzaski z głośników. Przy dash'u wydaje się, że konsola działa prawidłowo.
     
  6. tuneek

    tuneek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Miałem to samo z xklockiem ale jeszcze nie minoł 3 rok, więc zadzwoniłem do M$ i ściemniłem że najpierw miałem 3czerwone diody a później ostygł i co prawda odpala ale się zawiesza przy grze.
    Pani z infolinni sama powiedziała że dopisze iż co jakiś czas są 3 czerwone diody bo będzie łatwiej z reklamacją.
    Konsolę zabrał kurier i przyszła naprawiona (zmienili płytę główną) :) wszystko śmiga.
    Jak masz gwar. to dzwoń powiedz tak jak napisałem i niech zrobią :) .
    Pozdrawiam
     
  7. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Grałem ostatnio z sześć-siedem godzin, a błąd wyskoczył jeden raz.
    Hm, gwarancja na Rrod wynosi dwa czy trzy lata ?
     
  8. matik177

    matik177 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mi przy grze w bad company 2 jak np. padlem i wczytywalo ostatni checkpoint to sie robi czarny ekran i jedynie moge wlaczyc panel dasha, wlaczam gre od nowa i nie ma problemow za moment znowu, dwa razy tez mi sie calkowicie konsola zwiesila nie wiem czy to cos z gra czy raczej z konsola? Jeszcze sprawdze jak to jest przy innych grach.

    Jeszcze dodam ze to dzieje sie tylko i wylacznie podczas wczytywania gry, jak juz sie wczyta to gra smiga bez problemu dopuki nie padne i czasem ostatni checkpoint sie wczyta czasem nie.
     
  9. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Możliwe, że to jest spowodowane przez grę. Zobacz jak sytuacja wygląda przy innych tytułach.
     
  10. matik177

    matik177 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Teraz wlaczylem bad company 2 zeby jeszcze raz zobaczyc i z 3-4 razy z rzedu checkpoint sie wczytal i nagle przy wczytywaniu ktoregos z kolei zauwazylem ze naped sie zatrzymal, gra sie nie zwiesila bo caly czas krecilo sie kolko wczytywania tylko naped stal. Co to moze byc? Teraz sprawdzam inna gre.

    W MW2 nic takiego sie nie dzialo, wszystko jak trzeba. To musi byc cos z bc2
     
  11. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Falcon. Ta gwarancja na Rrod jest na dwa czy trzy lata ?
     
  12. lansio94

    lansio94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    3 Lata
     
  13. Elpresidento

    Elpresidento Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    każdorazowe zawieszenie konsoli jest oznaką przegrzewania się konsoli (zazwyczaj układu graficznego co potwierdza przytaczana kratownica na ekranie)
    co do tego ze gra sie zawiesza bez zawieszania konsoli to podejrzewam ze to jest raczej kopia zapasowa bo na 100% to wina płytki a nie słyszałem zeby robiło się tak komuś kto ma oryginał :)
     
  14. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No własnie ja mam jaspera... Xbox jest poziomio, po bokach całkowity luz, z tyłu ma około 20 cm a gora około 50 cm, gierki oryginalne a xbox mi sie juz ze 3 razy zawiesił... kompletna zawiacha nic nie mozna zrobic, w grach tez mi sie czasem zacina lecz moge wyjsc do NXE, a gierki oryginalne, czasami mi plytki nie chce czytac (choc nagrana na dysku), i wyskakuje zebym wlozyl plyte do konsoli xbox 360, czy to znacza ze konsolka zaraz padnie?
     
  15. stomil-olsztyn

    stomil-olsztyn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczytno/Olsztyn
    ja wole stawiac konsole w pionie. jak stawiasz ją w poziomie to od dołu nagrzewać ci się bedzie plyta glowna razem z grafiką. spróbuj pograc w pionie i napisz czy dalej masz problem.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Głupie jakieś wydziwianie, tak poziomo mu się bardziej nagrzeje, heh. Jeśli konsola się zawiesza dość częst reklamuj nowe mobo dostaniesz
     
  17. stomil-olsztyn

    stomil-olsztyn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczytno/Olsztyn
    tak a żebyś wiedział mam już drugą i pierwsza od przegrzania mobo się zepsuła.
    jakoś teraz w pionie gram i nic.
     
  18. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Pamięc podreczna prze czyścić i działa
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No to sorry ty jesteś pro:D:D. Co za ilość:p
    Wszyscy dawajcie pionowo konsole. Wy i wasze przegrzewanie:) (przegrzanie konsoli to 2 diody i wyłączenie konsoli do momentu ostudzenia).
     
  20. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hm, co to mogłoby dać?
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Mogło by dać że konsola się nie będzie zawieszać:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum