1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zawieszanie się konsoli

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez cwq, Styczeń 27, 2009.

  1. cwq

    cwq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Wczoraj podczas grania w GTA 4 (konsole mam przerobioną) gdzies po 3h konsola zawiesila się...niby nic takiego.. ale po restarcie obraz stanął odrazu po włączeniu..(widac tylko logo Xbox'a na ekranie).Restartowałem ją kilkakrotnie.. i zawsze to samo... Konsola nie była nagrzana.. jedynie co zauwazylem "niepokojącego" to ciepły zasilacz, jednak dzisiaj podpiąłem zasilacz od kolegi i niestety to samo- konsola zawiesza się od razu po zalączeniu (raz mi się udało.. pochodziła 20 min i znow ciągle się zawiesza na starcie).

    Konsole (Arcade falcon bez dysku) mam prosto ze sklepu od 8 dni, została przerobiona 2 dni temu (został wtedy także zaktualizowany dashboard).Grałem na niej w gry demo.. i nie zauwazylem zadnych zwieszeń.. Dopiero gdy odpalilem pierwszą full wersje zaczeły się problemy..

    W czym moze lezeć przyczyna ?


    /nie znalazlem zadnego podobnego tematu.. jednak jesli cos przeoczylem to bardzo przepraszam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    jeżeli masz kontakt z osobą która ja przerabiała i masz nietknietą plombę gwarancyjna to niech ci wgra org. firmare do napedu i do sklepu. W Media MARKT do 14 dni muszą Ci wymienic konsole na nową od ręki ale zeby nie nosiła śladów otwierania.
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ja bym leciał do MM i oddał konsolę(raz i przyjęli, bez mrugnięcia okiem :) ), nawet bez wgrywania oryginalnego FW, choć i tak tego pewnie nie zrobisz jak masz napęd Liteon.
     
  5. cwq

    cwq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsole zakupiłem w Carrefour... i gdy zadzwonilem do nich poinformowali mnie, ze wyslą ją do swojego serwisu, i że do 21 dni otrzymam informację czy konsola podlega warunką gwarancji.

    Co do Pana, ktory przerabiał mi konsole - mial wysłać mi jakieś kody na emaile,zeby w razie potrzeby mozna było wgrac oryginalny firmware. Niestety zadnego maila nie dostałem..a przez telefon niechętnie rozmawiał w tej sprawie....Jedyne co powiedział to to,ze jesli nie mam tych kodów to nic mi z tym nie zrobi...:x

    btw. ofc plomby są całe i wyglądają na nietknięte.....

    Czyli usterka jest raczej spowodowana tym, ze dostałem fabryczny bubel i nie da rady nic z tym zrobic na "wlasną ręke" ?
     
  6. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Serwis moze latwo sprawdzic, wkładają płytę z gra wypalona IXTREME i patrzą czy napęd czyta czy nie i od razu odmowa gwarancyjna.

    Pozostaje wysłac do M$ po jakims czasie i 3mac kciuki ze przejdzie naprawa.

    A to, że dostałes konsole i pojawił się ROD to nic dziwnego. 2 znajomych kupiło ARACDE w MM i u jednego po tygodniu a u drugiego po 3 tygodniach pojawiły sie RODy w obu przypadkach. Pewnie wyszła jakas wadliwa seria.

    A ten frajer co przerabiał naped to kawał k....
     
  7. kmiler99999

    kmiler99999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam ten sam problem, konsola nie przerabiana, jest to wina NXE bo kilku osobą jak i mi po jego wgraniu konsola zawiesza się w GTA IV, czekam na dysk z allergo podobno rozwiązuje ten problem
     
  8. cwq

    cwq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm.. z tego co się orientuje to ROD są to te 3 czerwone diody, ktore zapalają się po starcie xbox'a(jezeli pisze głupoty to sorry.. ale jestem laikiem w tych sprawach)... a własnie u mnie nic takiego się nie pojawilo. Nawet mozna zsynchronizowac 2 pada gdy konsola się zawiesi (normalnie zielone diody mrugają jak gdyby nigdy nic).

    Jezeli dobrze zrozumialem to konsolka zawiesza Ci się tylko w gta 4?
    Niestety moja odrazu stoi na starcie (widac tylko logo xbox'a).

    Btw. Czy jest to mozliwe, ze moj problem jest spowodowany wadliwym gniazdem od zasilacza ? Zauwazylem, ze jezeli włoże wtyczke do xbox'a i odrazu go włącze to chodzi jakies 1h bez zadnych zacięć ale pozniej znow klapa.
     
  9. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    XBOX nie moze chodzic ja mu sie chce. Jeżeli się zacina, wiesza to jest uszkodzony i to najlepiej go serwisowac w M$.
     
Wczytywanie...

Poleć forum