1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zawieszanie się XBOXA 360 podczas ładowania gry!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez heal7, Maj 1, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. heal7

    heal7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mimo iz jestem zielony w temacie konsol jakichkolwiek, to jestem elektronikiem i probowalem sobie sam poradzic z tym problemem, probowalem tez wygooglowac moj problem i niestety, musze zawrocic wam glowe.

    Mianowicie kupilem od kumpla konsole xbox 360 w srodku zostawil plyte z nfs carbon oryginalna, tu nadmienie ze konsola nie byla przerabiana, probowalem uruchomic gre w menu wszystko porusza sie idealnie zalozylem profil do save'wow klikan quick race laduje sie gra, po czym:

    logo NFS zamiera a naped DVD kreci sie caly czas jednym tempem,

    stwierdzilem ze to moze lekka zawieszka poszedlem do sklepu po browar wracam i ten sam widok

    musialem wylaczyc konsole, wlaczyc i wyjac plyte, przeczyscilem ja i wlozylem ponownie po czym ta sama sytuacja,

    nastepnie chwycilem za torxy i rozebralem konsole:
    -radiator od procka czysty mimo iz zaj.... goracy
    -kondensatory nie spuchniete
    -rozebralem i przeczyscilem naped
    -gdzies pisali zeby wyczyscic pamiec podreczna i to tez zrobilem

    dalej bez skutkow

    wiec stwierdzilem ze to moze wina starej plyty
    kupilem nfs mw
    odpalilem i ta sama historia


    miał ktoś już taki przypadek, jeśli tak to proszę o pomoc!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wersja optymistyczna to laser do wymiany, pesymistyczna to uszkodzone cpu/gpu/ram

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokładnie jak pisał Dexter, ale spróbuj na innej grze jeszcze.
     
  5. heal7

    heal7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    istaluje wlasnie nfs mw na na microsd 8gb, sprobuje ja odpalic z pamieci, powiem tylko tyle to wygladalo tak ze w momencie gdy konsola miala skorzystac z wiekszej ilosci pamieci ram zaczynala sie zawieszac, koles mowi ze zanim mi ja dal to wszystko dzialalo
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odpalisz ją z pamięci, ale płyta w napędzie musi pozostać i tak.
    heh, pewnie zbliża się RRoD .. napisz jaka data konsoli, a sprzedawca pewnie chciał się pozbyć konsoli
     
  7. heal7

    heal7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    puki co ladnie sie zapisuje wiec pewniee to wina procka grafiki albo ramu jak mowiliscie, ale ciekawi mnie koszt naprawy takiej usterki, oplaca sie?
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie opłaca się.

    Edit do posta poniżej:

    Nie naprawiaj nawet, szkoda kasy i nerwów.
    Lepiej od razu kupić JASPER'a albo SLIM'a
     
  9. heal7

    heal7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    W tak starą konsolę nie warto inwestować, jedynie jak znajdziesz tani serwis.
     
  11. heal7

    heal7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety panowie, po odpaleniu z pamiec microsd jest to samo i konsola grzeje sie w chu... powiedzcie mi odnosnie zawieszenia takich podzespolow jak cpu gpu czy lekie wstrzasy podczas transportu autem mogly je uszkodzic?
     
  12. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Raczej nie... XBOX'y z tą datą prędzej czy później dotykały takie problemy,wynikające z przegrania, wyeliminowali je dopiero przy FAT'ach z płytą JASPER , oraz przy SLIM'ach
     
  13. heal7

    heal7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jakbym wymienil paste na procku?
     
  14. BadBoyPL

    BadBoyPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    Jak to Twój znajomy, to zwróć ją i zażądaj zwrotu pieniędzy za sprzedanie uszkodzonej konsoli. I co to za kumpel co sprzedaję Ci padnięta konsole.
     
  15. heal7

    heal7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a tak na marginesie to co to jest lt 3.0?
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Przeróbka napędu która umożliwia odpalanie kopi zapasowych czyli nagrywanych gier
     
  17. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28075
    Polubienia:
    3213
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nie pakuj kasy w nią bo RROD i tak wróci... Koleś po prostu Cię wydymał :)
     
  18. heal7

    heal7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co myslicie o tym patencie wygrzania plyty w pierkarniku? czy to cos mogloby pomoc?
     
  19. paul323

    paul323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2010
    Posty:
    73
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Małopolska
    Jak chcesz to sprobój, może to coś pomoże ale na pewno nic nie spiepszysz, bo konsola i tak nadaje sie do kosza.

    Wysyłane z mojego U20i za pomocą Tapatalk 2
     
  20. heal7

    heal7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak odkrecic radiator od procka?

    to procek strasznie sie grzeje i dlatego sie wiesza konsola
     
  21. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wymiana pasty raczej nie pomoże... jak już to rebailing, ale jest to kosztowne.. jest jeszcze Xclamp, tańsze, ale tylko zrobić i sprzedać jak najszybciej :D
    Ogólnie szkoda się pakować w koszta... najlepiej kup slim'a lub jasper'a...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum