1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zbanowany Xbox 360, a dysk?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez hordkall, Listopad 11, 2009.

  1. hordkall

    hordkall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Witam.Mam pytanie.
    Dzisiaj wyłapałem bana na live.Jutro zamierzam kupić nową konsolę arcade i przełożyć dysk z mojej premiumki.Czy stanie się coś jeśli to zrobię np. drugi ban?
    Oczywiście nie chce przerobić Arcade.

    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie. Będziesz musiał tylko sformatować dysk i odzyskać profil przez xbl
     
  4. hordkall

    hordkall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Własnie.Czy jeśli odzyskam też profil to nie dostane bana? Pytam się tak, ponieważ nie chciałbym wyłapać już drugi raz nigdy więcej.
     
  5. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Nie nie dostaniesz, bo ban jest na konsole, a nie na profil.
     
  6. hordkall

    hordkall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Bardzo jestem wdzięczny za odpowiedź.Wszystkim co mi pomogli kliknę "Dziękuje".
     
  7. hordkall

    hordkall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Mam ostatnie pytanie.Jeśli będę chciał sformatować dysk z tej zbanowanej konsoli to numer seryjny konsoli mam wpisać tej nowej czy tej starej (zbanowanej)?
    Wiem,że może dla niektórych to głupie pytanie ale cóż.Bardzo proszę o pomoc.
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale gdzie Ty chcesz wpisywać S/N konsoli? Chyba jak się formatuje dysk to po prostu się to robi prawda? :)
     
  9. hordkall

    hordkall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Z ciekawości chciałem sformatować teraz na tej zbanowanej konsoli i wyskoczyło mi okienko,żeby wpisać numer seryjny.
     
  10. Robert de Clair

    Robert de Clair Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączam się do pytania.
    informacje:
    Przerobiona konsola, bana jeszcze nie mam, dysk 120 nieoficjalny.

    1 Czy są jakieś problemy z użyciem tego dysku na nowej konsoli? też będę musiał bawić się z formatami itp (przypominam, że dysk jeszcze nie wie o ewentualnym banie), czy wystarczy przełożyć i na nowej konsoli będzie działał normalnie? włącznie z save/achikami? - mam dużo DLC do RB2 którego nie chciałbym stracić.
    2 Co z teorią, że są to bany za używanie Live? czyli przekladam dysk do nowej konsolki, i nagle niespodzianka, bo nowa nieprzerobiona konsolka dostaje banan "gratis" - polacy nie mają prawa do Live. Na różnych forach są informacje, że ktoś otrzymał strzała rykoszetem mimo nieprzerobionej konsoli.
    3 Podać do sądu EMPIK za sprzedawanie zdrapek które w polsce są nielegalne tak jak i live? :D

    Zapewne odpowiedź na moje pytania zna tylko pan od przyciskania buttoan "BAN" z m$ ale wolałbym się nie dowiedzieć o banie po zakupie kolejnej konsolki :D
    Trudno. Jedna konsolka była by do offline i testowania a druga do oryginałów, DLC i arcade.
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. Jak dysk jeszcze nie zaznał bana to możesz przenosić ;)

    2. Póki co kilku moich znajomych już przełożyło dyski do takich konsol i działa im

    3. Hehe dobre ;)
     
  12. szyna55

    szyna55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Po banie na dysk savy idą w zapomnienie ?
     
  13. Parker

    Parker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Więc jeśli dostało się bana i dysk na tej konsoli nie działa, to na innej będzie działał normalnie i o bana nie należy się martwić, tak?
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie wiem czy na 100% :p Póki co grają i bana nie widać Ci znajomi ;) Wg mnie nie powinno być źle
     
  15. Robert de Clair

    Robert de Clair Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to jeszcze jedno pytanie :)
    co z aktywnym przenoszeniem takiego dysku miedzy konsolami
    Przyklad.

    Mam Arcade nieprzerobiony i zainstalowane na nim gry to RB/RB2 oryginaly+DLC
    no ale nie samym RB czlowiek zyje, wiec przenosze caly dysk na starego przerobionego X i gram na kopi bezpieczenstwa w GH5 (pewnie wkrotce i tak sobie kupie jak ceny tej gry znormalnieja) przejdzie mi ochota na GH znow przekladam dysk do Arcade i gram online w reszte gier....

    Czy przelozeniu dysku z konsoli do konsoli towarzyszy jakas aktywacja inicjalizacja/gamertagi itp itd? Czy po prostu przekladam i uzywam?


    @parker: jesli dostało się bana i nie włączało się konsoli do sieci to w/g tego co tutaj przeczytalem mozna korzystać z tego dysku wraz z jego zawartoscią.
    Jeśli jednak jesli miales informacje na konsoli o banie bo podłączyłeś ja do neta a dysk został "zablokowany" to pozostaje format i inna konsola.

    Nie wiem co z save, ja ubolewałbym nad DLC dla mnie duzo bardziej bolesny byłby ban na konto niż na konsolę bo w DLC władowałem masę punktów
     
  16. szyna55

    szyna55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przekładasz i grasz
     
  17. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  18. hordkall

    hordkall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Pablo sam mówiłeś, że blokada dysku jest na konsole, więc HDD jest "czysty".Każdego twardziela jakiego byś nie podłączył pod zbanowaną konsolę nie zadziała.M$ przecież wpuszcza robaka do konsoli,a nie na dysk twardy.
     
  19. Robert de Clair

    Robert de Clair Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @hordkall niby tak, ale po co w takim układzie konieczność formatowania HDD po banie. HDD też musi być wówczas jakoś "naznaczony" dlatego też lepiej ten HDD zmienić przed banem.
     
  20. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Dlatego napisałem, że wydaje mi się, że będzie ok ;) Nie chcę, żeby potem było na mnie ;)
     
  21. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Byly juz setki takich tematow.Warn dla zalozyciela
     
Wczytywanie...

Poleć forum