1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zbliza sie impreza a ja mam problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez morfi89, Lipiec 30, 2011.

  1. morfi89

    morfi89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie,

    Mam problem z podłączeniem xboxa do mojego tv tj. Sony KDF-50E2010 50" - opinie użytkowników na Skapiec.pl. Normalna gra na a/v mnie już nie zadowala, i zdecydowałem się na gre w hdmi. Niestety podłączając kabel hdmi do tv oraz xboxa, gra się normalnie uruchamia, po czym wyświetlany obraz jest jakby podwójny i lekko zamazany. Próbowałęm różnych kabli, więc to nie jest na pewno wina hdmi. Proszę o jakieś rady, jak sobie z tym poradzić, bo znajomi wpadają, a ja jestem w du*** :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maniak1994

    maniak1994 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Daleko stąd.
    Może to być wina wejścia HDMI, a jeżeli nie to spróbuj odpalić na zwykłym kablu (commponent), ale zmien ustawienia 'nadawania' na 1000p (nie wiem ile to tam jest)
     
  4. morfi89

    morfi89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety podłączenie normalnym kablem daje mi wybór tylko między pal-50 a pal-60, przy czym pal-60 jest niewyraźny. Pozostaje pal-50 które nie jest szczególnie dobrym obrazem oraz nie odtwarza wszystkich gier. Dodam że mam xboxa przerabianego.
     
  5. GreenPeace

    GreenPeace Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    Maniak, tam masz 1080 P.
     
  6. maniak1994

    maniak1994 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Daleko stąd.
    Dzięki :) .

    @morfi89, a próbowałeś grzebać w ustawieniach systemu konsoli ? Po podłączeniu HDMI ?
     
  7. morfi89

    morfi89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, próbowałem. Do wyboru mam ustawienie optymalnej rozdzielczości, 480, 720, 1080i oraz 1080p. Wszystkie z nich dają ten sam rezultat w postaci lekko podwojonego obrazu, jedynie ustawienie optymalne daje rezultat pozytywny, po czym po chwili automatycznie wraca do rozdzielczości 1080i. :( Pozostałe ustawienia to już ustawienie czerni, kolorów i wyświetlacza.
     
  8. maniak1994

    maniak1994 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Daleko stąd.
    @morfi89, Kurde... Spróbuj jeszcze pogrzebać w "preferencjach" .

    Znajdziesz je jak w grze naciśniesz na padzie "X" i tam jest zakładka "preferencje" i tam grzeb :)
     
  9. GreenPeace

    GreenPeace Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    To moze, pozycz od kogos, inny kabel HDMi i sprobuj :)
     
  10. morfi89

    morfi89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    maniak o jakich preferencjach mowa, bo nie mam pojęcia ??
     
  11. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Podłącz kablem Component
     
  12. morfi89

    morfi89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdy podłączam kablem component, to ekran wygląda tak samo jak po podłączeniu hdmi. Nie iwem czy robie to dobrze, bo w tv mam wejścia kolejno zielone-niebieskie-czerwone-białe-czerwone, a kable component są kolejno koloru zielony-niebieski-czerwony-żółty, i osobno czernowy-biały. Proszę o pomoc !
     
  13. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    pogrzeb w ustawieniach TV- ""ulepszacze"" wbudowane w niego mogą w rzeczywistości pogorszyć jakosć obrazu,jeśli w nim jest opcja,ustawień korektora brazu -gra itp.. potestuj a dojdziesz do optimum konfortu z gry
     
  14. morfi89

    morfi89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety mój tv nie ma takich opcji :| a wie ktoś jak rozwiązać możliwość, żeby wszystkie gry chodziły na częstotliwości pal-50?
     
  15. GreenPeace

    GreenPeace Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    maniakowi chodzi, o to ze :
    1. Zalacz gre na kablu hdmi
    2. Kliknij srodkowy przycisk na padzie ( Nazywa sie xbox)
    3. Znajdz zakladke "preferencje" Tam powinny sie znajdowac glowne ustawienia ekranu. I pogrzeb sobie tam.
     
  16. davidzgierz8484

    davidzgierz8484 Banned

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zgierz
    Offtoppppp


    Kup wiecej gorzałki :p Nikt nic nie zauważy :)
    No chyba ze jestes niepełnoletni :pPPPP


    A tak serio to komponent ma takie same kolory kabli jak wejscie w TV. Wiec nie powienies mieć problemu z dopasowaniem.
     
  17. maniak1994

    maniak1994 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Daleko stąd.
    No...

    Jak to nie pomoże , to podłącz na przejściówce ?
     
  18. morfi89

    morfi89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety zakłądka preferencje, daje możliwość ustawienia tylko wibracji oraz dźwięku-nic nie ma o obrazie. Po całym dniu prób i googlowaniu chyba zrezygnuje, niestety nie mogę sobie zagrać w PES bo wymaga PAL-60, który wygląda tak samo, jak opisany problem. Jedynie normalny obraz widać po ustawieniu pal-50 i podłączeniu przez a/v :(
     
  19. pelikan15

    pelikan15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nysa
    Sproboj na innym TV jesli bedzie to samo to konsola na gware
     
  20. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak możesz ustaw rozdzielczość 720p, 1080i to tak naprawdę 480p (czyli 720x480) tylko linie są wyświetlane na przemian. przy 720p (1280x720) masz obraz odświeżany naraz = lepsza jakość. jeśli nie to to zmień kabel (chociaż wątpię że to pomoże, ponieważ przez HDMI sygnał idzie cyfrowy, czyli albo jest albo go nie ma)
     
Wczytywanie...

Poleć forum