1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zczytanie DVDKey napędu Liteon DG-16D2S

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Flamon, Listopad 29, 2013.

  1. Flamon

    Flamon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam!

    Posiadam dwie konsole Xbox 360, jeden z napędem Liteon DG-16D2S 02510C drugi Liteon DG-16D2S 74850C. Postanowiłem je zwflashować na własną rękę, kupiłem w związku z tym X360USB PRO V2, bez Probe V3, którą zrobiłem sam. Podłączyłem wszystko jak należy, sterowniki do USBPro zainstalowane najnowsze (v18), JungleFlasher 0.1.96 widzi napęd i wszystko idzie jak należy. Po wciśnięciu w zakładce DVDKey 32 przycisku PhatKey i wyświetleniu okna MTK Vendor Intro failed klikam Yes i dotykam probe'm MPX01. Pokazuje się okno Extraction complete, po wyłączeniu napędu na 5 sek i ponownym włączeniu, klikam OK i pojawia się komunikat "PhatKey failed!" a w logu

    Drive is Lite-On..
    Sending Vendor Intro to port 0x0000
    Status 0x51
    Re-sending Vendor Intro:
    ................................
    Serial flash found with Status 0x52

    Extracted drive key failed Verification !

    Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Robię coś źle albo mój probe jest jakoś dziwie zrobiony? Wklejam zdjęcia aby wszystko było mniej więcej przejrzyste.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Podpinasz naped pod x360 odpalasz jf dajesz phatkey wylaczasz zasilanie napedu przykladasz probe do mpx101 wlaczasz zasilanie napedu jezeli wyskoczy ci extract complete probe mozesz puscic z punktu mpx101 wylaczasz zasilanie napedu na 15s wlaczas ponownie i musi isc probe masz dobre jezeli masz extract phat key complete

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Flamon

    Flamon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Niestety dalej to samo nawet po przytrzymaniu napędu off 15 czy 20 sekund nic nie daje.
     
  5. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    To cos zle robisz zobacz tutorial z forum lub z jf
    Probe masz z przelacznikiem czy bez
    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  6. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    U mnie pomaga jak mam nieraz taki problem wyjęcie wtyczki zasilania od napędu
     
  7. Flamon

    Flamon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Bez przełącznika, ten z USBPRO nie wystarczy żeby włączać i wyłączać napęd?
     
  8. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Musisz wyłączyć zasilanie nadędu usb pro nie wyłączaj
    Tu masz filmik jak to zrobić
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  9. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Masz wylaczyc tylko zasilanie napedu a nie caly programator

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  10. Flamon

    Flamon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    [​IMG]
    Ten przycisk pozwala mi wyłączyć zasilanie samego napędu i tym właśnie to robię.
     
  11. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Nie odlacz wtyczkę zaslani od napędu usb pro nie wylaczaj


    Wyslano z mojej Noki Lumia za pomoca Tapatalk
     
  12. Flamon

    Flamon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Dalej nic, już sam nie wiem o co chodzi
     
  13. x-sauber

    x-sauber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    269
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko Biała
    daj phat key wyłacz potem do mpx..1 włącz zmieni się status... W tym momencie puszczasz mpx..1 czekasz na komunikat wyłacz na ok 3 sekundy i włącz zasilanie.

    Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum