1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zczytanie klucza Hitachi 78fk

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lestat21, Lipiec 25, 2013.

  1. lestat21

    lestat21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kupiłem konsole i chciałem przerobić ale wyszło że zły klucz był w napędzie. czy jest opcja żeby zczytać klucz w domu tak jak rgh czy muszę oddać gdzieś do serwisu..


    dodam że mam 3 inne napędy 1x benq i 2x samsungi ze starych konsol i czy ew da się z którejś z nich coś zrobić żeby działało
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Szukaj w necie tutoriali jak postawic RGH inaczej klucza napedu nie odzyskasz.

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak w napędzie jest zły klucz to tylko po rgh da się odczytać. Jaka płyta główna i jaki dash?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  5. lestat21

    lestat21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płyta to falcon a dash najnowszy.:/
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odczyt klucza u mnie 70zl + 20zl przesyłka zwrotna.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. lestat21

    lestat21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra. konsola zrobiona za grosze. teraz inna sprawa. miałem benq z lt.3.0 na hitachi mam 2.0 wygląda to tak gry typu FIFA 12,UFC 3, działają bez problemu. ale jak włożę np tekken tag 2 lub FIFA 13 to wyskakuje czerwona dioda i e66 coś znowu źle zrobione czy może muszę nagrać te gry pod lt 2.0 na benq nagrywałem zwykłą nagrywarka i gry chodziły. czy może być tak ze nawet jak przerobie na lt 2.0 to i tak nie będą działały i będzie trzeba nagrywać ihasem..??
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie wlaczysz gry bo napęd nie jest z tej konsoli. Najprościej to odczytać z napędu którego miałeś fw i sprawdzić na co spoof zrobiony jest. Inny sposób odczytać nand i cpu key i będziesz miał jaki naped ma siedzieć w konsoli. E66 to błąd fw nie zgodny napęd

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  9. lestat21

    lestat21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    źle to opisałem chodzi mi o 2 inne konsole. pierwsza miała napęd benq lt 3.0 i pod nią nagrywałem gry, gdy dostała rrod postanowiłem kupić inną która ma napęd hitachi lt 2.0. klucz wyciągniety z nand mam 3 pliki nanddump1 nanddump2 i updflash. wg daty na obudowie konsoli powinien być Philips-LiteOn 16D2S a jest hitachi. czy moge cos zrobić żeby gry xgd 3 mi smigały czy musze kupić napęd liteona. i jak z tych plików sprawdzić jaki napęd powinienem mieć.
     
  10. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    żeby sprawdzić jaki napęd powinien być załaduj plik updflash do j-runnera tam ci pokaże całe info o konsoli łącznie z nazwą napędu jaki był oryginalnie zamontowany.
     
  11. lestat21

    lestat21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak to sprawdzić, gdzie ten plik wrzucić?

    nie wiem jak to zrobić jak ktoś był by łaskaw mi pomoc to prosze o info moje gg 7533323
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Spoof możesz zrobić w lizard toolbox. Otwierasz w nim fw dla benq 0442, wklejasz dvdkey i robisz spoof na liteon 0251. Będzie śmigac bez problemu.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  13. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
  14. lestat21

    lestat21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie ma nic.. zakladka kv info jest pusta. i mam 2 bad blocks

    "Bad Block ID @ 0x1FE [Offset: 0x837C00]"
    "Bad Block ID @ 0x1FE Found @ 0x3FF[Offset: 0x107BE00]"
     
  15. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pusta bo nie masz cpu key wpisanego.

    Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
     
  16. lestat21

    lestat21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a moge go jakos wyciagnac..?? bo nie dostalem go.
     
  17. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz plik updflash.bin wrzuć w source zobacz będzie klucz jeśli nie napisz do kolesia o klucz podaj mu s/n konsoli znajdzie.

    Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
     
  18. lestat21

    lestat21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i dobra. Wyszło że powinien być lite-on w konsoli a mam hitachi. koles co mi to robił mowi ze zrobił spoofa z hitachi na lite-on i wgrał lt 3.0 czy chodzi o to że mimo iż mam spoofa na litka to mogę mieć max lt 2.0 bo hitachi ma problem z lt 3.0 jako napęd czy jest to spowodowane czymś innym.
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Spoof musi być na 0251

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  20. lestat21

    lestat21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli wrzucam fw benq do lizarda, biore advanced wiew. wrzucam fw litka z lt 3.0 recznie podaje klucz robie spoof i w jf wrzucam na naped..??


    pomoze ktos na gg czy cos bo nie daje rady:(
     
  21. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    w jungle flasher to wygląda tak:
    dowiadujesz się jaki oryginalny napęd ma być - u ciebie lite-on
    w polu target firmware dajesz fw LT+ dla napędu, który chcesz wsadzić do konsoli, następnie wybierasz opcję manual spoofing, wklejasz lub wpisujeśz dvdkey i z listy poniżej wybierasz napęd który oryginalnie był w konsoli - u ciebie lite-on - ok. No i potem cała procedura flashowania w zależności od napędu. ( z hitachi trochę wiecej zabawy bo trzeba napęd wprowadzić w mode B ale procedura podobna i wszystko robi się w zakładce hitachi).
     
Wczytywanie...

Poleć forum