1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zczytanie klucza Samsung

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Net5kY, Październik 8, 2013.

  1. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam taki problem, Jungle Flasher nie chce mi zczytać klucza z napędu który ma LT, a mianowicie;
    Po podłączeniu stacji, i wybraniu porta (f/w ms28) jak chcę dać Intro /Dev ID to jest status 0x51 dużo kropek i failed
    Przy samym Read jest invalid status 0x51

    Ponieważ mam starego softa (9199) i czytałem że niektórym przy aktualizacji usuwa przeróbki pomyślałem że może jeśli by usunęło to automatycznie wgrałoby klucz na stacje, i dało by się go "normalnie" odczytać, czy to tak nie działa?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Musisz użyć opcji sammy unlock po prawej stronie do góry.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk now Free
     
  4. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pozmieniałem porty SATA, wyłączyłem AHCI i teraz niby jest nowa linijka w logu
    Key is: 000000000...

    Przy unlocku jest najpierw invalid status 0x50 później robi te stage'y 1..2...3... i magiczne vendor intro failed

    Dodam że przy Indro/Dev ID oczywiście wyciągam i wkładam szybko zasilanie
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Masz probe? Jeśli tak to w pdf od jungle flasher masz jak wejść w vendor przez mpx01

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk now Free
     
  6. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Właśnie nie mam (przynajmniej na razie - jeśli chodzi o tą prowizorkę z kablem i igłą), napisałem na forum ten temat żeby ew się dowiedzieć czegoś nowego, ale spróbuję jeszcze przed probe podłączyć drugie DVD które (najprawdopodobniej) nie było przerabiane, bo nie jestem pewien czy nie chce wejść przez mojego kompa (nie mam via) czy będzie potrzebne probe
     
  7. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam takie pytanie, czy kontroler VIA jest wymagany?

    Z drugiego DVD zczytuje mi normalnie klucz (w logu), jednak żeby wejść do vendor nadal jest problem
     
  8. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kontroler na VIA jest zalecany, na innych też działa chociaż nie na wszystkich. Trzeba samemu sprawdzić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum