1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zdławiłeś/Przymuliłes konsolke?? :)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez liqid, Luty 7, 2010.

  1. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Temat moze smieszny ale prawdziwy dzis po ok 30minutach ostrej naparzanki w the saboteur na 5 lvl poszukiwania w sumie caly czas strzelania z dziala do nadjerzdzajacych czolgow/piechoty/samolotow itd moja konsola zaczela czkac ale nie mowie tutaj o spadko fps a raczej o spadkach do 2fps na ok 2-4 sekund nasze x pudelko mimo malego draw distance w tej grze chyba nie wyrabia z iloscia obiektow na raz wybochow itd.. moze to wina optymalizacji gdyz gra na kolana nie powala lecz z ciekawosci postanowilem wam napisac o tym moze wam tez sie to przydazylo w jakiejs grze. ja osobiscie gralem w naprawde sporo gier i to przez dlugie godziny i nigdy jeszcze tak nie zatkalem Klocka :)

    Szkoda ze nie nagralem filmu gdyz ciezko bedzie mi tak udana 30minutowa akcje powtorzyc :) Konsola sprawna jasper 512MB gralem z HDD dysk takze sprawny :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krakusek

    Krakusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tez w saboteur po wyscigu w paryzu jak uciekalem do rzeki, byly plomienie na caly ekran, moze dlatego
     
  4. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    pewnie sprawa optymalizacji choc kto wie. :) no nawet w gta 4 podczas dlugiej zabawy nie byla takiego czegos :) praktycznie freezy byly :)
     
  5. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    stawiam na zwaloną optymalizację. Przykładowo, jak dziś grałem w BC2 to taka sieka była, jak nigdy - wybuchy, czołgi, piechota, granaty (wszystko) i nawet najmniejszego spadku fps:D
     
  6. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    To napiszcie jeszcze czym przesył na ekran jest (hdmi, composit itp), czy z dysku/płyty. Konsola podczas grania używa tylko ok 60% procesora ( z tego co czytałem ) więc niezbyt mi się widzi spadek fps podczas grania. Sam czegoś takiego nie miałem, nawet na bardzo wymagających grach.
     
  7. Archont666

    Archont666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    363
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory
    To ja dzisiaj miałem tak z GoW2.Walka na publicznym z botami,pełno krwi i z powolnienie.
     
  8. Matt94Xbox

    Matt94Xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    B-stok
    U mnie taką grą jest Risen . (jak nie wiecie to słaba gra) kiedy idzie się huncić potwory z ok. 15 osobową armią zaczynają się lagi -.-" lub kiedy strzelisz z wysoka do gościa to samo.
    Może to zła optymalizacja czy coś bo gra zapisuje się ok. 1 min o.o a na kompie ok. 5 sek
    tak samo jest z wczytywaniem.
     
  9. Hesperide

    Hesperide Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Toruń
    U mnie przy każdym zakończonym wyściu w Forzie 3 gdy jest zapisywanie jest ścinka. Tak to nie ma wgl; ]

    Kiedyś w gta się zdarzyło jeszcze. Gram z HDD.
     
  10. Tomtrade

    Tomtrade Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    103
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    @up

    Też mam to samo, chociaż kiedyś tego nie było. Zdarza się mi również spadek w nba2k10.
     
  11. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    kolego co ma piernik do wiatraka?? i co ma do tego procesor nawet jesli on nie ma zuzycia w 100% to na wydajnosc konsoli slada sie duzo innych czynnkikow jak ram i przepstowosc nie mowiac o grafice. konsola najprawdopodobniej zostala zasypana za wieloma efektami i obiektami na raz wraz ze slaba optymalizacja byl widoczny spadek fps do praktycznych freezow. i nie mowie tutaj o np bad sektorach na hdd. gra szla z dysku. i przesyl obrazu nie ma tu nic wspolnego z plynnoscia animacji.

    podczas zapisu scinka jest normalnym objawem.

    zaznaczam konsola jest sprawna jest to nowy jasper gram ze sprawnego dysku :) i nie tylko ja tak mialem poprostu jestem ciekaw innych gier choc gralem w ich xxx sztuk to pierwszy raz udalo mi sie udusic klocka
     
  12. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    W fable II jak używałem błyskawicy na wielu wrogów:p
     
  13. Rooness

    Rooness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mi się taki freeze zdarza w Lost Oddysey. Przy rozpoczynaniu walki za dużo animacji na ekranie (moja drużyna + przeciwnik) i widać niewielkie pół-sekundowe przycięcie.
     
  14. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Ja tak miałem w The Incredible Hulk jak się używa ciosu Super clap czy coś takiego gdzie hulk ładuje energie po czym przy klaśnięciu idzie dość spora fala uderzeniowa która zmiata dużo wrogów i niszczy okoliczne budynki. Ścina nawet do kilku klatek i potrafiło nawet zawiesić boxa:D
     
  15. 3pstrzy

    3pstrzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wisznice
    Nikogo nie zdziwi fakt że mocno zdławię mojego X360 w gta 4 ,a konkretniej w dodatku Ballada o geju tonym
    APC ,szesc gwiazdek i wokol eksplodujące samochody ,
    Chcialbym zobaczyc PC który w takim momencie ma plynną grafę (są takie?)
     
  16. szamanxd

    szamanxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2009
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Jasne, że są. 2xQuad, 8GB DDR3 i 2xRadeon HD5870 1GB. Może by dało radę. ;P
     
  17. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz


    Bez przesady u mnie na Core2Duo E8400 @ 4,2Ghz 4GB DDR 1066 cl5 i GTX285
    ta gra w 19020x1080 na maksymalnych ustawieniach chodzi bardzo plynnie i prosze ten post potraktowac powaznie naprawde GTA 4 juz nie jest problemem dla obecnych komputerow. moj nie ejst wcale wypasiony poprostu odkad mam xboxa w niego nie pakuje ale pomomo tylko 2 rdzeni tyle ze z czestotlowoscia 4,2Ghz mowa o prawdziwych mhz i 2x6MB keszu poki co uciaga wszystki na maksa pewnie crysys 2 juz bedzie mial za wysokie wymagania do pelnych ustawien (nie mowie o dx11) ale nie wiem jak wy ja moge wydac np raz na pare lat ok 1200zl na karte graficzna ale na pare lad a nie jak maniacy co pare miesiecy :)

    Juz na starym dobrym Geforce GTS 512 (g92) gta IV chulala bardzo ladnie w wysokich detalach. dobra koniec OT :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum