1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zegar i data X360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ZeneQr, Czerwiec 19, 2011.

  1. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, zauważyłem że za każdym razem jak ustawiam datę i godzinę to po wyłączeniu konsoli (i nawet nie wyciąganiu wtyczki z gniazda) data i godzina się resetuje:/
    co to może się dziać? niby nic ale jednak pewien dyskomfort jest...

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A nie wyłączasz czasem nieświadomie konsoli za listwie bo każda utrata napięcia powoduje skasowanie daty i godziny ale gdy laczysz sie z netem godzina i data ustawi sie automatycznie
     
  4. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    yyy z gniazda wtyczkę wyciągam jak już w ogóle nie gram w danym dniu, w tedy się resetuje lecz nawet jak tylko wyłączę konsolę na jakiś czas i potem znów włączę to to samo jest data i godzina się resetuje...nikt nie wie o co to może chodzić?
     
  5. fobis33

    fobis33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    u mnie ten sam problem ale olalem go.. tylko czasem chce sie sprawdzic godzine czy date no i wlasnie ten dyskomfort jest.

    opisze to dokladniej ; w naszym przypadku jest tak ze gdy wylaczymy x'a (nie wazne czy z pada czy przyciskiem power na x'ie ) to i tak tracimy wczesniej ustawiona date i godzine - dodam ze nawet x'a z pradu nie wylaczam (wylaczam tylko i wylacznie przyciskiem power) ..

    to dla mnie troche chore bo nie pierwszy raz sie z czyms takim spotykam... na nowym tv to samo.. trace date i godzine po wylaczeniu go przez pilota... (na starszym tv nie dzieje mi sie tak - tylko na nowych urzadzeniach jak do tej pory . .. ale nie jest to ich wada na 100% tylko czegos innego .. ) ... ciekawe co jest przyczyna ; d
     
  6. dimo

    dimo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nie jest żaden 'problem'. Z tego co wiem to Xboxy poprostu nie trzymają pamięci zegara i tyle, nic z tym nie zrobisz.
     
  7. loczekdk

    loczekdk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie jet tak samo .Ale się tym nie martwię.
     
  8. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Wystarczy miec konsole podlaczona do Live, zegar sie sam uaktualni.
     
  9. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha, dziękuję za pomoc:)
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Mozesz sobie nawet sprawdzic ze jak ustawisz godzine w konsoli i wylaczysz normalnie (tzn. przyciskiem power lub z pada) to godzina sie zapisze i nie trzeba bedzie zmieniac. dzieje sie tak tylko podczas wylaczenia konsoli z zasilania :) pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum