1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zepsuty napęd ?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Maly1920, Luty 24, 2010.

  1. Maly1920

    Maly1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzow
    Witam moja konsola miała wczoraj przykry upadek z szafki na wysuniętą tackę dopiero rano szarpnąłem ją tak że wysuwa się i wsuwa ale mój problem polega na tym że cały czas mruga na zielono dioda "Power" oraz jak wsadzę płytę oryginalną to X natychmiast sam wysunie tackę mam pytanie czym te 2 problemy są spowodowane ? Laser opadł ? Ile będzie naprawa kosztować ? Xbox nie pokazał żadnego błędu wszystko normalnie działa tylko ta dioda i napęd. Z góry thx :whistle:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    jak power mruga to napęd nie jest podłączony, rozkręć i zobacz może jakiś kabelek się odłączył (powinno pomóc)
     
  4. Maly1920

    Maly1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzow
    Ale napęd normalnie się wysuwa to raczej kable są ok ?
     
  5. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    niekoniecznie może być np. tasiemka od lasera odłączona
     
  6. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Sam sie laser odlaczyl? Raczej watpie, plytka glowna sie uszkodzila.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ehh, ale macie rady :p czujnik wysuniecia tacki swiruje. Moze to byc zwiazane z uszkodzeniem/przesunieciem machanizum. Dioda mruga bo naped chce sie caly czas wysuwac.

    Trzeba obczaic mechnizm, jak to nic nie da to wymienic naped.
     
  8. Maly1920

    Maly1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzow
    Usterka Naprawiona !

    Laser się przesunął do przodu wystarczyło go docisnąć do tyłu i już działa bardzo dziękuje Aras że naprowadziłeś mnie na trop laseru

    @Edit

    Po złożeniu nadal wysuwa mi tackę :/
     
  9. Loowoo

    Loowoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie moge pisac nowych tematow wiec tutaj sprobuje pozyskac odpowiedz.

    Mam xBoxa z tylu mam napisane Service Date ma byc Product Date? mogly ktos zdjecie mi pokazac?

    Oraz mam takowy problem, Konsola po dacie wychodzi ze z grudnia 2009 roku, a rysuje mi plyty (leciutko ale dopiero tydzien mam konsole i jednak ta ryse widac juz, naklada sie w tym samym miejscu i sie poglebia) Jak miec postawiona konsole? Mialem Pionowo, bedzie lepiej w Poziomie? Czy dzwonic do MS? ;p

    O i jak ktos wie czym czyscic plytki zeby nie porysowac ;p
     
  10. Maly1920

    Maly1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzow
    Loowoo,

    Lepiej sobie gry instalować na twardym ;)

    A mój X bez obudowy działa a z nie :/
     
  11. Loowoo

    Loowoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No wlasnie tu jest moj problem, gra zainstalowana na dysku. Da sie jakos ustawic w x'ie zeby jak wychodzi do menu nie czytalo plyty?

    Sprawdz kable jesli ma podpiety zasilajacy to wysuwa tacke jesli nie ma tego ktory komunikuje sie z Boxem to docisnij .
     
  12. Maly1920

    Maly1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzow
    Mój Xbox już działa temat można zamknąć :)
     
  13. odblast

    odblast Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    samo z siebie sie naprawilo ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum