1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zepsuty napęd??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dreams, Październik 16, 2010.

  1. Dreams

    Dreams Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam mały problem , gdy wkładam płytę do napędu to napęd nawet nie reaguje , płyta chyba nawet nie zaczyna się kręcić ale pisze odczytywanie ;/ I tu moje pytanie czy napęd jest zepsuty a jeśli tak to może mógłbym go sam naprawić ponieważ trochę mi żal pieniędzy na naprawę napędu .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    mam rozumieć że wkładasz gre do xbox'a i nie slyszysz jak naped chodzi ? pisze "odczytywanie" i potem zero reakcji ? czy gra sie wczytuje ?
     
  4. Dreams

    Dreams Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Coś tam słychać ale jest tak jakby ruszyła i za sekunde się wyświetla otwórz napęd . ( To co słychać to oczywiście nie mam pewności że to płyta)
     
  5. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    ja dołączę sie do postu mi czasem napęd nie chce się otworzyć (klapka) i zdarza mi się to coraz częściej mam gwarancję do 24 listopada i nie wiem czy wysyłać
     
  6. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    a teraz jeszcze 1 pytanie
    Czy do napędu wkładasz gre "legalną inaczej" :) ?
    Krótko mówiąc "masz przerobionego xbox360"
    *Jeśli tak , to jaki ixtreme :)

    Może cos masz , kabelki nie stykają czy coś ;) . Ja na twoim miejscu oddal bym konsole jesli jest na gwarancji :) , o ile nie masz przerobionej :) . Korzystaj puki możesz
     
  7. Dreams

    Dreams Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak mam przerobionego . Ixtreme 1.6 w tym oryginalne Halo 3 reaguje tak samo i oryginalne filmy też .
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    czy na wszystkich grach tak sie dzieje ?
    jeżeli tak - to naped do kalibracji ,wymiany lasera ,lub cały do wymiany
    jezeli nie - to gra źle nagrana


    nie dołaczaj sie do postu tylko zakładaj swój temat bo twój problem jest inny

    najpierw ściąg czołówkę [faceplate] xboxa i sprawdź czy jest ok
    jak tak - to poprawnie go załóż żeby nie haczył i nie blokował tacki
    jeżeli nie - to zgłaszaj na gwarancję i tyle ....
     
  9. Dreams

    Dreams Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A dałbym rady sam to jakoś przeczyścić czy coś takiego , bo na razie nie mam kasy żeby oddać go do naprawy . ;/
     
  10. GordonF

    GordonF Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lepiej oddać teraz do serwisu. Bo jak coś zrobisz nie tak to będzie trzeba płacić więcej.
     
  11. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    jeżeli to rozkalibrowany laser to jasne że możesz go sam przeczyścić i skalibrować, ale przy tym możesz go spalić, ale co tam,napęd i tak pewnie nadaje się już do wymiany, bo kalibrować trzeba jak jeszcze czyta płyty, ale spróbować można.
    Tu masz temat z opisanymi czynnościami jak to zrobić.
    http://xboxforum.pl/sprzet-f27/blad-brudna-plyta-naprawa-regulacja-lasera-932.html

    a i jeszcze mam jedno pytanie, czy dzieje ci się tak z każdą grą i masz tak od zawsze, czy dopiero teraz ci się zaczeło pojawiać, bo może być jeszcze tak że masz źle wgranego frimwera, albo źle nagraną gre.
     
  12. Dreams

    Dreams Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tam było to ze ściereczką czasami jak mi sie tak działo jak teraz to włożyłem 2 raz i działało . Ale czemu napęd nie da się samego lasera ?? Napisałem że teraz nawet oryginlalnych gier i filmów nie czyta ;//
     
  13. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    czyli laser już pada. Sam laser można też wymienić, przynajmniej tak słyszałem, ale na moje taniej wyjdzie kupno całego napędu, przynajmniej nie będziesz miał z nim problemów na dłuższy czas. Sam miałem ten problem co ty, bawiłem się w kalibracje ale nie wyszło, a napęd wymieniłem na używkę za 120zł Liteon v2, i do tego przeróbka za darmo doszła.
     
  14. Dreams

    Dreams Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lasery a allegro chodzą po 30zł więc nie wiem czy taniej ale nawet nie wiem czy mam klucz do napędu i jeszcze 50zł za przeróbkę więc z 2 stówki bym musiał mieć ;/ No nic zawioze do serwisu zapytam ile za to chcą . Dzięki za pomoc

    UPDATE ! : Udało mi się to naprawić , co więcej bez żadnego kombinowania z rozkręcaniem konsoli . Już z rozpaczy po prostu przedmuchałem napęd tak z zewnątrz i włożyłem oryginalne Halo 3 i działa :) . Co prawda moje F1 już mniej oryginalne nie działało ale wziąłem rurkę do picia i przedmuchałem jak najdalej się dało. Wszystko działa , musiało się zakurzyć :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum