1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zepsuty Xbox?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szakala, Wrzesień 3, 2010.

  1. szakala

    szakala Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Grałem dzisiaj ok. 1h w Grid'a i wyłączyłem tv na obiad. Gdy wróciłem włączyłem TV ponownie i okazało się, że wszystko się zacięło (obraz był) ale nie mogłem nic poruszyć padem. Wyłączyłem konsolę i uruchomiłem ponownie. Przy uruchamianiu konsola zacięła sie w momencie startu (loga XBOX). Odpiąłem więc xbox'a i podłączyłem go do drugiego TV i tam występuje również ta sama sytuacja (włącza się do momentu loga XBOX i się zacina (nie ma dźwięku, jest nieruchomy obraz). Potem dałem odpocząć mu parę godzin ( nie był podpięty do niczego, nawet dysk był odłączony). Podłączyłem go znowu i dalej ten sam problem. Xbox zacina się nie zawsze w tym samym miejscu, ale zawsze w czasie startu ( np.: przed logiem, w czasie trwania loga, czasami w ogóle się nie włącza tylko jest czarny ekran). Jutro będę miał możliwość podpięcia innego zasilacza ale nie jestem pewien czy to pomoże. Próbowałem także podłączać kablem tym z 3 chinchami i HDMI - taki sam efekt, konsola się zawiesza. Dodam, że konsola jest przerobiona Ixtreme 1.6 wyprodukowana bodajże w maju 2009? Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać mój problem?

    Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    spróbuj uruchomić konsolę bez podpiętego dysku i bez płyty w napedzie DVD

    jeżeli to nie pomoże ,a plomby masz nie uszkodzone to zgłaszaj na infolinię
    i wysyłaj na gwarancję ...
     
  4. Kicek

    Kicek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kicajowo
    Hmm.... gdzie kupiłeś xboxa ?
    masz Gwarancję ? jeżeli tak oddaj a oni zrobią jeżeli nie problem/do naprawy do specjalisty i nie waż się go rozkręcać sam ; D
     
  5. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań

    Jaka gwarancja ?????:O Co wy gadacie ? Przecież sam napisał , że ma przerobiona konsole więc zapomnijcie o gwarancji .
     
  6. szychabarca

    szychabarca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    427
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Barcelona
    Jeżeli plomby są w dobrym stanie to ten koleś co mu przerabiał może usunąć flash i wysłać jeżeli plomby nie są uszkodzone.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Możesz także spróbować włączyć konsole z trzymanym guzikiem synchronizacji pada na konsoli. Lecz jak dla mnie pad ci ram, mogę się nią zaopiekować przywrócić do życia.
     
  8. szakala

    szakala Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Qazimodo - zrobiłem tak i konsola za każdą próbą włączenia się zacina
    akir19 - zrobiłem jak kazałeś i dalej to samo
    szychabarca - tam gdzie kupowałem dawali 6 miesięcy gwarancji na przerobionego xbox'a. Te 6 miesięcy już minęło, a za daleko to jest, żeby im odsyłać do naprawy.

    Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać mój problem i czy często się to zdarza (ta usterka) bo jeszcze o takiej nie słyszałem?
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tak jak ci napisałem jeżeli plomby masz nie uszkodzone to zgłaszaj na infolinię
    i wysyłaj na gwarancję ... masz gwarancję producenta 2 lata [oprócz gwarancji sklepu]
    ,skoro masz xboxa z 2009 roku
    nie moze być żadnych śladów otwierania obudowy i plomby microsoftu całe
     
  10. szakala

    szakala Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A skąd mam wiedzieć czy plomby są całe? A po drugie mam przerobioną konsolę.
    Gdzieś wyczytałem, że może to być wina modułu RF da się to wymienić? Pamiętam, że konsola przewróciła mi się na bok ok 6 miesięcy temu.
     
  11. szymonski

    szymonski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    mam wiedzieć?
    jesli ma przerobionego xbox'a to jak ma go wysłać? odeślą go spowrotem.
    a z tym problemem sie spotykam pierwszy raz chodz u mnie czasami długo się wczytuje to logo xboxa gdy płyta jest w środku
     
  12. Mate08

    Mate08 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zamość
    Jak ma plomby całe to mu naprawia. Myślisz że im się chce każda konsole sprawdzać czy ona jest przerobiona? Tylko żeby nie miała śladów otwierania i żeby miała plomby całe to nie będzie problemów
     
  13. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    MS nie sprawdza softa w napędzie. Masz plomby nienaruszone - naprawią. Dexter to sprawdził.
     
  14. szakala

    szakala Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak mam sprawdzić czy mam nie uszkodzone? Skontaktować się z tym sklepem gdzie kupowałem x'a?
     
  15. Hiszpan3lek

    Hiszpan3lek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    614
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Benidorm
    Zdejmij przedni panel i zobacz czy plomba jest cała, jeżeli się nie mylę jest ona nad włącznikiem xboxa...
     
  16. szakala

    szakala Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem się jak na razie rozwiązał. Czytałem gdzieś, że to była wina modułu RF i najprawdopodobniej tak było. Tak jak pisałem kiedyś X się przewrócił i wtedy możliwe zaczęła opadać jakaś część modułu bardzo powoli ( w wyniku pewnie tego, że xbox zawsze stał u mnie pionowo, jakaś część modułu zaczęła się po prostu przechylać i stopniowo opadać) dlatego prawdopodobnie po pewnym czasie (6 miesięcy) wystąpiły problemy z zacinaniem podczas włączania. Dzisiaj brat wpadł na prosty sposób - postawmy xbox'a poziomo. I zadziałało!:D Część modułu pewnie teraz przylega i nie będzie już opadać gdyż jak mówiłem konsola leży poziomo, podparta od spodu żeby był przepływ powietrza. Także problem na razie rozwiązany. Dzięki wszystkim za pomoc!
     
Wczytywanie...

Poleć forum