1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zestawy Xbox 360. Który jest najlepszy dla mnie?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ReXx, Maj 28, 2010.

  1. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam. Powoli uzbierałem całą sumę na Xbox 360 resztę chyba pożyczą mi rodzice :). Teraz stoję przed wyborem wersji. Kusi mnie wersja Elite bo ma dysk.
    Najbardziej martwię się o kable. Posiadam duży telewizor kineskopowy z "****" i w którym zestawie będą do niego kable? Na forum pisało że w elite jest tylko HDMI. Posiadam także monitor także kineskopowy. Będzie możliwość jego podłączenia?
    Która wersja będzie lepsza? Elite czy Arcade? Widzę też wersję Premium, ale nie ma jej na stronie MS, a ona posiada dysk. Jeszcze pytanie opłaca się przerabiać jak nie będę korzystał z LIVE?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DJ_Boski

    DJ_Boski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rzeszów
    Jeżeli nie będziesz podłączał jej do neta to opłaca się przerabiać. Wersja premium także posiada dysk i posiada odpowiednią przejściówkę na scard. Wersja Elite zapewne też. Ale z Arcade nie jestem pewny.
     
  4. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    problem ze ta przejściówka na "scart" to największe gówno bo przesyła sygnał zespolony, Najlepsze rozwiązanie to kabel component (jeśłi telewizor obsługuje - może być przez dedykowane złącze, lub poprzez linie R,G,B, w scart), lub kabel scart RGB.
     
  5. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Po raz 10000000 wersje arcade premium (wycofany z powodu niskiej sprzedaży dlatego nie ma go na stronie MS) i elite niczym się od siebie w budowie nie różnią oprócz kolorem jedyne co ich różni to ilość kabli w pudełku i dysk arcade nie ma dysku premium ma 60gb elite ma 120gb albo 250gb zależnie od cenny , ja na twoim miejscu brał bym arcade i dokupił dysk 120gb wychodzisz sporo na plusie a dysk 120gb spokojnie starcza zwłaszcza że nie będziesz podpinał się pod xbl.

    np tak

    http://allegro.pl/item1056805300_dysk_do_xbox_360_120_gb_najtaniej_tutaj_100.html
    http://mobisoft.com.pl/xbox-arcaxbox-arcade-gwar3-lata-gratis-raty-p-86.html

    A jeśli chcesz bardzo oszczędzić to kup dysk używany z laptopa i przerób go pod xbox 360 i dokup obudowę ja za swojego dałem 97 zł z obudową i wysyłkami jakie dyski da się przerobić i jak masz opisane tutaj

    http://xboxforum.pl/sprzet-f27/jak-...-bevt-beas-bjkt-bekt-velociraptor]-14421.html
     
  6. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    roznica jest jeszcze taka, ze elita ma chromowana klapke, a arcade nie. Monitor mozesz podlaczyc za pomoca kabla VGA, kupisz go oddzielnie.
     
  7. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kabel COMPOSITE AV z adapterem SCART (EURO)

    Czyli coś takiego? http://images.esellerpro.com/2261/I/916/1/medscaleps1comp.jpg

    Adapter ten jest w komplecie odpinany? Posiadam dwa telewizory. Jeden duży z wejściem kompozytowym (3 wtyczki) i drugi tylko ze SCART (Eurozłączem).
    Na czym będzie lepsza jakość?
    A i jeszcze do tej przeróbki. Polecacie robić to samemu czy może oddać ją jakiemuś fachowcowi? Ciekawe czy jest ktoś na terenie chełma kto się tym zajmuje.
    Chciałem kupić PS3, ale cena samej konsoli oraz gier mnie zniechęciła. Nie na moją kieszeń.
     
  8. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Composite to największe gówno szukaj rgb jeśli twój tv obsługuje
     
  9. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czy możesz dać jakiś link do zdjęcia tego kabla, albo samego wejścia?
     
  10. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
Wczytywanie...

Poleć forum