1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zewnętrzne zasilanie napędu do flasha - jaki zasilacz?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marcinparada, Lipiec 27, 2011.

  1. marcinparada

    marcinparada Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3Miasto
    Witam wszystkich forumowiczów!
    Mam problem, który możecie tylko wy rozwiązać - fachowcy ;)

    Zastanawiam się nad zewnętrznym zasilaniem napędu. Używam sprzętu Lizard od Maximusa. Chciałbym mieć zasilanie do całego sprzętu nie pochodzące z konsoli, komputera czy innych drogich sprzętów.

    Plan jest taki aby podłączyć się pod zasilacz komputerowy, który będzie przeznaczony tylko i wyłącznie do zasilania napędu dvd przy lizardzie.
    Kabelek ogarnę taki jak był opisany w temacie kolegi z forum !graveler tylko, że bez przełącznika power/eject (bo przełącznik już mam w zestawie z lizardem) http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/zasilanie-napedu-xbox-360-z-komputera-83840.html

    Zastanawiam się nad wyborem zasilacza na allegro - jaki zasilacz będzie wystarczający? Chciałbym go ładnie później obudować i mieć tani cały zestaw do flasha w formie mobilnej. Na co powinienem zwrócić uwagę przy wyborze zasilacza? Może doradzicie mi jakieś konkretne modele?
    Czy taki pomysł jest możliwy do wykonania?

    Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi ;D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marcinparada

    marcinparada Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3Miasto
  4. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Te zasilacze co są dzisiaj są w sprzedaży to raczej nie bd miały z tym problemów ważne żeby na linii było 12v i 3.3v . Ja mam zasilacz OCZ 450 w Fatality. Kabel zrobiłem tak jak ten co pokazałeś na tutku + dodałem do tego włącznik 2 pozycyjni 3pinowy którym włączam albo wyłączam napęd.

    Co do mocy zasiłki to zależy to co bd miał do niej podpięte. Jeśli na tej zasiłce odpalasz zwykły napęd to ten z xboxa też pójdzie.

    Cena tego "układu" to jakies 12 zł bo akurat ten kabel co ja miałem to 10 zł kosztuje , przełączniki to cena 1 zł .
     
  5. marcinparada

    marcinparada Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3Miasto
    Czyli wystarczy, że dorwę jakiś stary zasilacz byle jaki nawet 300W? Byle aby miał złącze Sata?
    taki też dałby radę?
    [​IMG]
     
  6. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Raczej tak , jak ma złącze sata to na 100% ma 3.3v które jest potrzebne do otwierania tacki i innych pierdół (TTL pamiętacie system 95 chyba i komunikat " możesz teraz bezpiecznie wyłączyć komputer"
    ). 300W spokojnie starczy do zasilenia napędu. Zależy czy bd miał do tego podłączony jeszcze komputer i co w nim masz , bo jak wdupisz tam 5870 albo nawet 460 to wątpię :p .
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Chyba lepej jechac z usb niz zasilacz wiocha

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  8. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no może i większe :p ale mi wszystko chodzi i jest git . Miałem dwa kable wolne więc co szkodziło spróbować.
     
  9. marcinparada

    marcinparada Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3Miasto
    Zasilacz będzie tylko zasilał sam napęd. Chce sobie zrobić zestaw zasilający do lizarda abym mógł np. jechać do klienta i na miejscu u niego w domu zrobić bez używania kompa, xboxa - sam napęd i gniazdko w ścianie aby podłączyć zasilacz ;)

    Czy zastanowić się nad USB PROBE? W sumie nie miałem z nim wcześniej do czynienia... Ale jak tak czytam to chyba sprawdzi się tak jak zasilacz - tylko, że będę musiał kupić przejściówkę USB -> gniazdko w ścianie. Tylko pytanie moje brzmi - jak on się będzie zachowywał z Lizardem?

    EDIT:
    Postanowione - USB Probe Delux od kolegi z forum + adapter USB -> gniazdko. - najlepsza, najtańsza i najmniejsza opcja ;)

    PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEMATU
     
Wczytywanie...

Poleć forum