1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zewnetrzne zasilanie przy przeróbce

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez qqq, Maj 21, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Jak to jest z tym zasilaniem konsoli przy przerabianiu? Nie moge normalnie podlaczyc konsoli do gniazdka, aby pobierala prad? Musi byc jakies zewnetrzne zasilanie lub usb probe? Usb probe nie mam i nie bede kupowal. Jakie moze byc to zewnetrzne zasilanie? Z czego je pobierac?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    jak nie masz zamiaru probe kupić to z konsoli bierz, najwyżej sb uwalisz i tyle :D
     
  4. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Taaa bierz z konsoli. A poźniej 800 zł na nowa konsole dawaj. Jakie moze byc inne zewnetrzne urzadzenie?

    P.S. Skąd kupić to usb probe? Na allegro nie moge znalezc. Da ktos linka?
     
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    probe w dziale sprzedam jest, możesz z ck3 albo xtractor ale najtaniej probe ci wyjdzie
     
    1 osoba to lubi.
  6. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak lubisz lutować to zmontuj sobie własne usb probe, w necie jest trochę schematów jak takie coś wykonać, trzeba tylko poszukać. Wtedy wyjdzie Cię to może z 15, góra 20zł za części. Lub kup gotowca :) Zasilanie z konsoli też można brać, jeżeli wiesz co robisz to raczej nic nie uwalisz.
     
  7. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Panowie co jesli nie mam na komputerze kontrolera SATA? SPrawdzam w menadzerze urzadzen i pisze mi tylko KONTROLERY IDE ATA/ATAPI. Po rozwinieciu zakladki są trzy podpuknty: ATA CHANNEL 1, ATA CHANNEL 2 i Kontroler Intel (R) 82801 GB/GR/GH Serial ATA Controller --- 27C0.
     
  8. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
  9. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    THX za info. Mam jeszcze pytanie. Na tym http://img1.aukcjoner.pl/gallery/006565927/2_f.jpg zdjeciu jest USB probe. Jak to sie podlącza dokładnie. Mamy wejscie do USB - podlaczamy do PC? Przełącznik on/off - wiadomo. Do czego slużą te dwa pozostałe rzeczy. Co/gdzie/jak sie dzieki nimi podlącza?
     
  10. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    probe do usb i z usb bierzesz zasilanie, kabel zasilania w konsoli masz i tym kabelkiem łączysz probe z napędem a sata do płyty głównej w PC
    dostaniesz tutka jak to ugryźć od autora probe pewnie
     
    1 osoba to lubi.
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A tak wogole to jaki napęd masz?

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Liteon. Czy to cos zmienia? Konsola z lipca 2009. Jak bym robił przeróbke na LT+3.0 z zasilania z konsoli i uwalił ten sb to jest to coś ważnego? Dałoby sie to naprawic? Ile by takie cos kosztowało. Pytam z ciekawosci.
     
  13. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    jak uwalisz sb to troszku ci zawołają nie wiem ile, ale koszt nowego mostka + gość który ci go zamontuje trochę wyjdzie, do litka musisz probe mieć inaczej nie ugryziesz
     
    1 osoba to lubi.
  14. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Dzieki za pomoc w tym temacie kolego :) Ostatnie pytanie, gdyż chce wiedziec czy posiadam wszystko co potrzebne. USB PROBE będzie, kabel SATA - jest, wszystkie programy z tematu o przeróbce - są, konsola - jest, LT+2.0 - posiadam, wgram najnoszego dasha przed przeróbką, mam dobry kontroler SATA. Wszystko jest? Następnie wszystko robie zgodnie z tutorialem, który jest na stronie?
     
  15. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak chcesz brać zasilanie z konsoli, to połącz obudowe kompa i xboxa kablem żeby go uziemić. ...Xbox jako źródło zasilania - odradzam.
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    + Torx 10 do rozkręcenia konsoli.
     
    1 osoba to lubi.
  17. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Witam. Posiadam już USB probe. W tutorialu na xboxforum jest napisane, że musze bardzo szybko wyjąć kabel od zasilania i włączyć go ponownie. Ja tego nie musze robić, prawda? Wystarczy, że będę miał przyłożoną igłe do MPX i tylko wyłącze przyciskiem usb probe i włącze ponownie. Dobrze rozumiem?
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No po to masz usbprobe, gdzie wylaczasz zasilanie..

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  19. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Pytanie. W USB prboe mam miejsce na Power Cable. Tam podpinam kabel od zasilania xboxa? Którą strona? Czy jest to ważne? Co bedzie jesli sie pomyle?

    P.S.
    Chce wgrać najnowszego LT+3.0 na mojego liteona z konsoli z lipca 2009 roku. Obecnie mam LT+2.0. W folderze firmware znajduje się dużo plików. Który powinienem wgrać?
     
  20. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    / http://img192.imageshack.us/img192/6777/dsc0044zq.jpg /
    / http://img560.imageshack.us/img560/7231/dsc00492vy.jpg /
    / http://img403.imageshack.us/img403/9448/dsc0049ei.jpg /

    Wklejam trzy zdjęcia z jednej aukcji ( mam nadzieje, że nikt się nie obrazi, że je 'zapożyczyłem' )
    Masz tutaj wyraźnie pokazane co i jak podłączyć.

    Jeśli zrobisz tak jak jest na obrazkach, to nic nie spie***ysz. ; )
    Swoją drogą, usb probe są tak skonstruowane, że gdy źle podłączysz wtyczkę zasilania napędu, usb probe 'wyłącza się'.
    Z tym urządzeniem nie powinieneś nic zepsuć.

    Do swojego LiteON'a wybierasz plik: LTPlus-0251-v3.0.bin.
     
  21. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Wielkie dzieki stary! Bardzo mi pomogłes!
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum