1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zewnętrzny dysk 3 TB

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez desupl, Październik 9, 2013.

  1. desupl

    desupl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Siema,

    Posiadam slima z dyskiem 250 gb, oraz pendrive 8 gb - wszystko chodzi aż miło - nie mam żadnych problemów z formatowaniem wymienionych dysków poprzez menu konsoli :)

    Ostatnio wpadłem na pomysł aby wykorzystać w xbox swój dysk, który używam głównie do robienia backupów z kompa. Dokładnie jest to dysk wester digital my book essential 3TB

    Główna partycja na tym dysku jest w systemie plików NTFS - czyli cały dysk. Wiem że xbox nie obsługuje tego formatu, więc utworzyłem sobie testowo osobną partycję z

    systemem plików FAT32 o rozmiarze 5 gigabajtów.

    Mój problem polega nad tym że xbox nie chce sformatować/dostosować tej partycji - otrzymuje błąd w stylu "nie można wykonać czynności"

    W czym leży problem?

    Dysk mam podzielony na 2 partycje - na ntfs trzymam swoje jakieś pliki i zbytnio nie chciał bym ich stracić, więc pomyslałem o utworzeniu partycji na fat32, ale jak widać ten sposób nie działa.

    Partycja z fat32 ustawiona oczywiście na primary oraz w z trybem active, natomiast partycja z ntfs jest ustawiona jako logic - próowałem nawet ją ukryć i nic nie pomaga.

    Poniżej podaje screena z wykazem dysków


    [​IMG]


    Jak myślicie problem leży w tym że cały dysk nie jest w fat32?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    5 gb to stanowczo za mało. 16 giga to minimum a najlepiej jak będzie 32 giga. Wtedy daj " dostosuj ".
     
  4. desupl

    desupl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Stary - nie za mało, bo wystarczy 1 GB

    Próbowałem w pierwszej kolejności 16/32 giga :)
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Partycja primera musi być fat 32, masz na odwrót

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. desupl

    desupl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A niby jak jest? :)

    Liczę na fachowe odpowiedzi..
     
  7. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Stary przerzuć na moment gdzieś te swoje pliki. Nie masz ich dużo-16 % zajętości partycji NTFS i zrób nowe partycje z tym, że partycja fat 32 ma być pierwsza a nie ostatnia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum