1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Zewnętrzny dysk USB 3.0 do Xbox One

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez brattanek, Czerwiec 17, 2014.

  1. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    233
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    A co z systemem? Sam wymieniałeś? Jak to zrobić, bo zastanawiałem się nad wymianą dysku po gwarancji konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    656
    Polubienia:
    100
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    system można dalej zmienić na inny dysk nawet po grudniowej aktualizacji w 2015 roku , konsole jakie już zrobiłem na custom 1 tb sshd pochodzą jedna z 2013 roku wersja black z kinectem 2.0 jeszcze wtedy tylko dostępna (dysk fabryczny samsung) a druga z 2014 roku wersja white z zestawu z grą sunset overdrive bez kinecta ( dysk fabryczny juz lepszy WD) , max rozmiar dysku jaki się da na tą chwilę zmodować do wnętrza konsoli to 2 tb , wada tego jest taka jeśli był i wymieniasz z 500 gb >1 tb to nie można robić factory reset konsoli bo wtedy konsola kasuje wszystkie partycje i nic nie działa i trzeba by było ponownie wszystko wgrywać itd , jeśli zmieniasz z 500 gb na 500 gb sshd lub inny np 7200 rpm to problemu nie ma i można robić reset i wszystko jest w normie jak w orginalnym hdd ,prawdopodobnie tak samo jest w przypadku konsol 1tb zwykły 5400 w konsoli i wymiana na 1 tb sshd lub inny np 7200 rpm ale ja konsoli fabrycznie z 1tb nie mam więc nie sprawdziłem a 500 gb mam 2 sztuki już tak zmodowane na 1 tb sshd , na podstawie tego robiłem
    i ten
    plus bardzo przydatne info z tych stron http://team-xecuter.com/forums/threads/141568-XBOX-ONE-How-To-Install-A-Bigger-Hard-Drive-!/page9
    , http://team-xecuter.com/forums/threads/141568-XBOX-ONE-How-To-Install-A-Bigger-Hard-Drive-!/page10
    , http://team-xecuter.com/forums/threads/141568-XBOX-ONE-How-To-Install-A-Bigger-Hard-Drive-!/page13
    , http://team-xecuter.com/forums/threads/141568-XBOX-ONE-How-To-Install-A-Bigger-Hard-Drive-!/page15
    , http://team-xecuter.com/forums/threads/141568-XBOX-ONE-How-To-Install-A-Bigger-Hard-Drive-!/page16
    potrzebny będzie bootowalny cd/pendrive z ubuntu i kilka komend do utworzenia partycji na nowym dysku a potem przekopiowanie danych ze starego dysku konsoli , skopiować można wszystko gry,save,profile, filmy z dvr itp , WAŻNE: trzeba zrobić kopie kilku partycji zanim przystąpi sie do pracy na nowym dysku , ODRADZAM FORMATOWAĆ STARY DYSK Z KONSOLI , dokładnie są to partycje nr 1, 3, 4 starego dysku (ja trzymam całe dyski jako kopia bezpieczeństwa na wypadek) , może to być po świeżym resecie konsoli do ustawień fabrycznych żeby jak najmniej zajmowało u mnie ok 15 gb danych , oczywiście granie po sieci na xlive działa bez problemu jak i cała reszta pobieranie gier ze sklepu m$ czy aktualizacje , granie w gry z różnych kont , jak ktoś zainteresowany więcej osób to po 15tym czerwca postaram się zrobić solucję
     
    Ostatnia edycja: Czerwiec 2, 2016
    small551 i krzys1190 lubią to.
  4. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4249
    Polubienia:
    2225
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A próbowałeś po najniższej lini oporu przez klonowanie dysku ?

    Tak swoją drogą mógłbyś wrzucić ss zawartości dysku o ile jest do tego dostęp ?
     
  5. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    656
    Polubienia:
    100
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Oczywiście najdokładniej kopie dysku wykonać np clonezilla bardzo dobry szybki soft ale wtedy będzie niewykorzystane wolne miejsce na nowym 1TB dysku dla tego tworzy się komendanami te partycje żeby cały dysk był wykorzystany,w przypadku zmiany z 500 gb na 500 gb jak najbardziej wskazane a jeśli chodzi o ss (security sektors ) to nic nie da juz próbowałem podmianke na 2och konsolach na konsoli robi się error którego/których nie da się rozwiązać jak dotąd bo każda konsola ma swoje unikatowe dane i dla tego to nie działa, dlatego też NIE RADZE KASOWAC CZY FORMATOWAC PIERWOTNEGO DYSKU KONSOLI W PC a zostawić jak jest po wyjęciu z konsoli !!! Jak utracisz dane tych 3ech partycji = konsola wtedy jako cegła zostanie i żadne podmianki ss czy pliki aktualizacji od m$ nie pomogą na tą chwilę może kiedyś to da się obejść , temat przyswoilem na obcych forach
     
    Ostatnia edycja: Czerwiec 2, 2016
  6. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    656
    Polubienia:
    100
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    J
    Jutro wieczorem podeślę zawartość z rozmiarami plików w formie graficznej po świeżo sformatowanej konsoli do ustawień fabrycznych z zaznaczeniem plików które są stale a które się zmieniają itd , bo 15 gb to trochę długo bym wysyłał przy moim Uploudzie 4mb/s (prawdziwe ok 400 kB/s) a i tak tego nie wykorzystasz jedynie dla porównania wielkości plików i są one zaszyfrowane jak zawsze
     
    Ostatnia edycja: Czerwiec 2, 2016
    krzys1190 lubi to.
  7. fitness

    fitness Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    619
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żywiec
    Siema mam dziwne pytanko coś mam nie tak po podłączeniu dysku zewnętrznego nie działa mi w konsoli wifi już każde usb sprawdzałem oraz kilka dysków i zawsze to samo po odpięciu dysku wszystko działa normalnie spotkał się ktoś z czymś takim ?
     
  8. sebo976

    sebo976 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    kupilem Verbaitim 750 usb 3.0 nowy podlaczylem sformatowal go na xboxa one potem przestal dzialac z xboxem
    co mam zrobic sformatowac go sie juz nie da a xbox one nie wykrywa go juz wiecej ,a jak podlacze do usb i noweuruchomienie czasami nie rozpoznaje mi pada dziwne.
     
  9. sebo976

    sebo976 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    czy mozna go sformatowac pod pc i znowu pod konsole co zrobic
     
  10. sebo976

    sebo976 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna

    tak ja
     
  11. fitness

    fitness Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    619
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żywiec
    podpinasz dysk pod pc wyszukujesz programu zarządzanie komputerem dajesz opcje zarządzanie dyskami tam on ci sie pojawi dajesz prawym i formatuj potem znów możesz podpiąć pod konsole
     
  12. sebo976

    sebo976 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna

    super dzieki
     
  13. fitness

    fitness Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    619
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żywiec
    I co dałeś rady?

    wyklepane z m4A1
     
  14. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4249
    Polubienia:
    2225
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Pewnie by napisał :》Swoją drogą można też za pomocą małego programu przywrócić mbr na takim dysku jednym kliknięciem i pojawia się on wtedy w mój komputer z całą zawartością z konsoli.
    W samej konsoli też jest opcja formatu.
     
  15. sebo976

    sebo976 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    nie bo jak tam ide to nie pokazuje mi formatowac zamias tego pokazuje mi dysk dynamiczny i cos dgx czy jeszcze cos innego jak to

    naciska, to sie nic nie dzieje wykrywa ten dysk ale nie umiem go sformatowac.
     
  16. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4249
    Polubienia:
    2225
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Kliknij ppm na dysku i masz opcję konwertuj.
     
  17. fitness

    fitness Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    619
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żywiec
    Tak dokładnie to samo miałem pisać

    wyklepane z m4A1
     
  18. Fixxxer1

    Fixxxer1 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2012
    Posty:
    173
    Polubienia:
    116
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mińsk Maz
    Możecie polecić jakiś dysk 2,5" do huba USB do Xboxa One?
    Fabryczny 1TB jest już prawie pełny, więc może kolejny 1TB wystarczy?
     
  19. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4249
    Polubienia:
    2225
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    HGST, Toshiba, WD.
     
    Fixxxer1 lubi to.
  20. Fixxxer1

    Fixxxer1 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2012
    Posty:
    173
    Polubienia:
    116
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mińsk Maz
    Oczywiście 7200obr/min?
     
  21. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4249
    Polubienia:
    2225
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak masz taką możliwość to zawsze skróci to czas ładowania w niektórych grach.
     
    Fixxxer1 lubi to.

Wczytywanie...

Poleć forum