1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Zewnętrzny dysk USB 3.0 do Xbox One

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez brattanek, Czerwiec 17, 2014.

  1. Professor Chaos

    Professor Chaos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2013
    Posty:
    131
    Polubienia:
    79
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wczoraj zauważyłem jedną rzecz. Dysk podłączony do USB z tyłu konsoli, po wyłączeniu konsoli - dioda aktywności dysku nie gaśnie. Gaśnie dopiero po wyjęciu wtyczki zasilacza z gniazdka. Dysk podłączony do USB z boku konsoli, dioda gaśnie od razupo wyłączeniu konsoli, zasilacz nadal podłączony (pomarańczowa dioda). Teraz zastanawiam się, z którego portu USB lepiej korzystać? Jak to wygląda u Was?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4232
    Polubienia:
    2593
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Ja korzystam z tylnego i mam w opcjach zasilania wyłączone, że dysk ma pracować. Nie pamiętam jak to się zwało, bodajże jest zaznaczone, że dysk po wyłączeniu ma nadal pracować to wzięłam i to odhaczyłam. Jak wyłączam konsolę to dysk również jest off.
     
  4. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1307
    Polubienia:
    438
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Mój dysk jest podpięty z tyłu i cały czas działa (święcąca dioda).
     
  5. Professor Chaos

    Professor Chaos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2013
    Posty:
    131
    Polubienia:
    79
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przeszukałem wszystko w ustawieniach i nie widzę nigdzie tej opcji wyłączenia dysku. Na forach MS sporo ludzi też pisze, że dioda dysku świeci po wyłączeniu konsoli.
     
  6. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4232
    Polubienia:
    2593
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Zaraz odpale konsole to poszukam tego.

    Edit: Faktycznie tego nie ma, jedynie co widzę to opcję, że ma się dysk nie wyłączać jak konsola jest w trybie instant, ale to nie o to chodzi. Widocznie zależy to od dysku zewnętrznego. U mnie normalnie się wyłącza razem z konsolą, a nic więcej nie zmieniałam w XO. Wiem tylko tyle, że mój dysk ma sobie coś takiego jak oszczędność energii i sam się wyłączy po czasie gdy jest nieużywany, no ale tak to by się nie wyłączył razem z konsolą :p
     
    Ostatnia edycja: Wrzesień 28, 2016
  7. włatca_trawnikuf

    włatca_trawnikuf Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2016
    Posty:
    298
    Polubienia:
    385
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Witaj w krainie gdzie Syryjczyk ginie
    Mój też się wyłącza jak mam włączona opcje w usyawieniach

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
  8. iFreakZz

    iFreakZz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2016
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam pewien problem z dyskiem zewnętrznym otóż po jego podłączeniu wyrzuca mi Xbox live. Co może być przyczyną?
    Dysk : GOOD RAM gr-01
    500gb
    USB 3.0

    Dysk sformatowany pod gry i aplikacje.

    W ustawieniach Sieci po podłączeniu dysku bieżący stan sieci wariuje raz się pojawia a raz znika i nie może określić rodzaju NAT pisze ze uzyskuje dane.
     
  9. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    237
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    Próbowałeś pod inne USB podłączyć? Czy dysk nie wymaga zewnętrznego zasilania?
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4115
    Polubienia:
    2123
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nic mu to nie da ten dysk gryzie się z konsolą było już kilka takich przypadków.
     
  11. iFreakZz

    iFreakZz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2016
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączyłem pod inne USB ( boczne i 2 tylnie ) i to samo. Co to zewnętrzne zasilanie dysku ? Podłączam dysk i wszystko działa także chyba nie potrzebuje takiego zasilania.

    Skoro się "gryza" to nic z tym nie zrobię? Czy trzeba jakie opcje pozmieniać?
     
  12. szonyone

    szonyone Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2015
    Posty:
    155
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Siema
    Jesli mowa o dyskach to wlasnie mam pytanie
    Dysk 2tb bedzie obslugiwany przez x1s?
    Trzeba go jakos specjalnie sformatowac czy tez system plikow ktory dysk posoada bedzie kompatybilny?
    Jakie kodeki obsługuje x1s

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  13. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4115
    Polubienia:
    2123
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na luzie ludzie i po 4TB podpinają.
    Jasne że się formatuję w konsoli, jak nie wyskoczy info w dash to robisz to w ustawieniach.
     
  14. szonyone

    szonyone Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2015
    Posty:
    155
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jakie kodeki on obsluguje?
    Pytam gdyz mam aparat nikon oraz kamere sony i nie wiem czy filmy nagrane przez te urzadzenia bd mozna obejrzec z dysku na x1s
     
  15. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4115
    Polubienia:
    2123
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  16. szonyone

    szonyone Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2015
    Posty:
    155
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bydgoszcz
  17. ryyyAv

    ryyyAv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    mam 360 chcę kupić dzisiaj XO S. Czy warto kupić zestaw 500GB + dysk zew. czy lepiej 1TB/2TB?

    Z góry dziękuję.
     
    Ostatnia edycja: Październik 9, 2016
  18. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    212
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Jak chcesz trzymać sporo gier to dysku nigdy za dużo.
    Policz sobie czy różnica w cenie 500 + dysk / 1000 jest warta kupowania tej drugiej.
    Dotychczas przeważnie lepiej było kupić 500 + dysk zewnętrzny o ile jego obecność była planowana.

    Sam dysk musi być 3.0.
    HDD raczej bo finansowo nie jest uzasadnione użycie SSD.
    Szybciej będzie, ale nie tyle co drożej (chociaż zauważalnie).
     
  19. ryyyAv

    ryyyAv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziękuję bardzo za odpowiedź. A mógłbyś jakiś zew. dysk polecić? 1-3 TB?
     
  20. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4115
    Polubienia:
    2123
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ja mam taki STBX1500202 ale już chyba lepiej dołożyć 50zł i wziąć 2TB.
     
  21. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Co do przerywania dysku i złego działania wifi to problem występuję w przypadku kiepskiej jakości obudowy bądź kontrolera usb w obudowie, problemem jest wzajemne zakłócanie się wifi i usb 3.0:
    http://www.intel.com/content/www/us...al-bus/usb3-frequency-interference-paper.html
    http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2423604,00.asp

    Mam dysku 500gb w obudowie Shiru i jest praktycznie nieużywalny i na komputerze i w konsoli. Chyba nie ma wyjścia i jedyny sposób to wymiana obudowy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum