1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Zewnętrzny dysk USB 3.0 do Xbox One

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez brattanek, Czerwiec 17, 2014.

  1. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    656
    Polubienia:
    100
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    sprawdź na dysku wartości na jakim napięciu i natężeniu pracuje ten dysk , jeśli są za duże wartości wtedy XO nie obsłuży go , na pewno na takich wartościach działa dysk wd 7200 rpm 2,5 cala napiecie dc 5volt , natężenie 0.55A lub inny dysk wd 5400rpm 2.5 cala napiecie dc 5volt , natężenie 0.7 A ,gdzieś czytałem że natężenie max do 1 Ampera lub nieco mniej,sprawdź też kabel zrób test na wydajność dysku pod pc/laptopem w tej obudowie zrób mu format na fat 32 i dopiero podłącz do konsoli , ja miałem kupione osobno 2 kable usb 3.0 z zasilaniem w jednym do obudowy verbatim usb 3.0 u jednego sprzedawcy takie same i jeden był jakiś za wolny właśnie XO go nie widział wtedy

    http://xboxforum.pl/sprzet-256/dysk-zewnetrzny-xbox-one-203311/#post1417761
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sowa39

    sowa39 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  4. bugneth

    bugneth Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Swego czasu na profilu Majora Nelsona była informacja, że dyski z serii WD My Passport są kompatybilne z XONE. Posiadam ten dysk w wersji 1TB ale nie używam go jeszcze z konsolą. Wiem, że podczas pierwszego podłączenia jeśli dysk ma być wykorzystywany jako dodatkowy magazyn to konsola sformatuje go na swój sposób.
     
  5. bonio4

    bonio4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Posiadam taki dysk i nie było najmniejszego problemu z działaniem.
     
  6. sowa39

    sowa39 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dzięki już kupiony, wszystko działa jak trzeba
     
  7. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Jaszczurka23
    Dziekuje Ci za wyczerpujaca odpowiedz.
    Dysk to HGST 7mm czyli calliem przyjemny dosyc szybki dysk. Prad jaki pobiera to 800mA, sformatowany jest na NTFS, wydajnosc pod winda z obudowa usb2.0 srednia predkosc to 100MB/s...tu jest cos dziwnego ten sam dysk w obudowie usb2.0 widziany jest przez XO ale jak wlaczam filmy to dziwnie klatkuja ??? a taki szybki dysk !! Gdy odpalam stary Hitachi 7200obr ten sam pobor pradu w tej samej obudowie dziala idealnie nawet MKV 1080P no nic obudowa wyslana, zobaczymy co bedzie...
    Pozdrawiam.
     
    1 osoba to lubi.
  8. Haas366

    Haas366 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2014
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie, myślę ze może się przydać niektórym osobom. Otóż kupiłem sobie dysk :Samsung 2TB D3 Station 3,5'' czarny USB 3.0 Po podłączeniu widział mi go tylko, jako dysk do multimediów.
    Zacząłem sporo szukać w necie i natknąłem się tylko na innego człowieka, który też miał ten sam problem z tym dyskiem. Format tego dysku i pusta partycja NTFS też nic nie dała. Jednak udało mi się rozwiązać ten problem w usunąłem całkowicie wszystkie partycje na dysku i podłączyłem go do xboxa (na supporcie microsofta piszą, że dysk MUSI posiadać partycję) i wtedy zadziałał, xbox odpalił kreatora i jest git. Także jak ktoś będzie miał podobny problem, radzę spróbować tego rozwiązania, u mnie działa, mogę instalować gry i wszystko śmiga :)
     
  9. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    418
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  10. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3432
    Polubienia:
    394
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    witam, mam maly problem z moim dyskiem, mam taki sam jak Brattanek pokazal w pierwszym poscie tylko ze pojemnosc 750 GB i wyszystko dziala ok tylko raz na jakis czas Xbox traci jakby polaczenie z nim, wywala mnie z gry a po chwili jest komunikat ze dysk zewnetrzny jest gotowy do dzialania, zdarza sie to w roznych grach i w roznych momentach, ktos wie o co moze chodzic lub spotkal sie z podobnym problemem??
     
  11. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1307
    Polubienia:
    438
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    może sprawdz kabel? odepnij i podepnij ponownie. inny port usb w konsoli sprawdzales?
     
  12. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3432
    Polubienia:
    394
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    wlasnie kabel juz zmienialem i byl spokoj przez jakis czas a potem zaczelo na nowo, dzieje sie tak samo na tylnich usb jak i na bocznym
     
  13. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    662
    Polubienia:
    152
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Mi cos nie łączyło kabla z kieszenią i tak sie właśnie działo ze dysk się wyłączal na chwile po czym zas go bylo widac... doszlo do tego ze najprawdopodobniej mi ta kieszeń dysk zjarala :/ także polecam spróbować inną kieszeń.
     
  14. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3432
    Polubienia:
    394
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    mnie to sie wydaje ze to chyba winna dysku, mam drugi ale na nim sa dane ale chyba przeniose je na kompa i sprawdze ten drugi dysk, dzieki za zainteresowanie


    tak jak podejrzewalem po zamianie dyskow problem ustapil, ale najciekawsze jest to ze pod PC ten dysk dziala poprawnie i nic sie z nim nie dzieje, nie ma bad sectorow itp dlatego nie wiem dlaczego nie chcial wspolpracowac z XO
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 27, 2015
  15. mrok

    mrok Ryżownik Ryżownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    240
    Polubienia:
    1475
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Szukam jakiegos dobrego dysku z jak najwieksza pojemnoscia. :)
     
  16. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1307
    Polubienia:
    438
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Wszystkie pod USB 3.0 http://xbf.lt/4it
     
  17. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Co do rozlaczania dysku mam to samo raz na jakis czas, kiedy ogladam film albo gram to tez wywala mnie i po chwili jest napisane ze dysk jest gotowy i moge kontynuowac swoje boje. Takze problem rozlaczania dysku zewnetrznego wystepuje?!


    SN
     
  18. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1307
    Polubienia:
    438
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Ja u siebie nie mam żadnych problemów.
     
  19. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3432
    Polubienia:
    394
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    problem wystepuje ale nie we wszystkich dyskach, ja mam dwa, jeden sie rozlaczal, drugi dziala bezproblemowo, nie mam pojecia od czego to zalezy
     
  20. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    I zlosci mnie jeszcze to ze dysk caly czas dostaje zasilanie po wylaczeniu konsoli..


    SN
     
  21. Sae

    Sae Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2014
    Posty:
    224
    Polubienia:
    70
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    To się nie "złość" i w opcjach zasilania zaznacz żeby konsola przy przechodzeniu w instant wyłączała dysk.
     
    brattanek lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum