1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Zewnętrzny dysk USB 3.0 do Xbox One

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez brattanek, Czerwiec 17, 2014.

  1. sewek1988

    sewek1988 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2007
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mazowieckie
    No ale w tym trybie konsola jest całkowicie wyłączona no i tutaj nie ma takich opcji są przy trybie instant on ale tam zaznaczenie opcji żeby dysk się wyłączał nic nie daje ..

    Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wojol92

    Wojol92 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2013
    Posty:
    82
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
  4. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4040
    Polubienia:
    2071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    U mnie dysk podłączony aktualnie poprzez Seagate GoFlex a konsola w trybie czuwania i co jakiś nieokreślony czas słyszę że się rozkręca trochę pochodzi i się wyłącza, czasami trwa to dłużej czasami klika sekund.
    Mi to nie przeszkadza ale to jednak dziwna sprawa.
     
  5. Wojol92

    Wojol92 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2013
    Posty:
    82
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    W stanie czuwania co jakis czas musi cos wczytac z dysku wiec go odpala.
    Mnie zastanawia inna rzecz, po wylaczeniu konsoli porty usb ciagle daja napiecie, zawsze gdy gram podlaczam do jednego wentylatory na usb, musze je zawsze wypiac po skonczeniu gry aby nie chodzily caly czas natomiast taki dysk zewnetrzy zostaje wylaczony, dlaczego?
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4040
    Polubienia:
    2071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Mam dwie teorie: elektronika kieszeni dysku dostaje sygnał wyłączenia konsoli i wyłącza dysk albo sam dysk posiada technologię auto wyłączenia gdy transfer danych zanika by niepotrzebnie nie pracował.
     
  7. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Po cholerę Ci te wentylatory - one i tak nic nie daja...
     
  8. Wojol92

    Wojol92 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2013
    Posty:
    82
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Mam xboksa w ciasnej szafce a wentylatory sa na xboksie ktore wypychaja ciepłe powietrze poza nia a daja bardzo duzo.
     
  9. yellowmen83

    yellowmen83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2015
    Posty:
    89
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Mam taki dysk....http://allegro.pl/dysk-zewnetrzny-seagate-expansion-portable-2tb-i5683447651.html
    Po podłączeniu do PC widzi mi dwie partycje 2x1TB.
    Czy muszę jakoś specjalnie coś przerabiać ??? Czy da się zastosować 1TB na XO a drugi na jakieś filmy czy inne dane ??
    i podstawowe pytanie....czy dysk będzie dobry ??

    UP.
    Dysk podpięty...odczytał sam....format zrobiony....1,8TB do wykorzystania. śmiało można brać :D
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Październik 23, 2015
  10. The Dark Meadow

    The Dark Meadow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Waszawa
  11. shiftman

    shiftman Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam a czy po zainstalowaniu gry na dysku zewnętrznym odnotowywane byly spadki wydajności w grach?
     
  12. Wichnia

    Wichnia Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co sądzicie o Hitachi Touro S vs WD Passport X ? Ten pierwszy 1 TB drugi 2 TB z tym ,że pierwszy 7200 rpm ,a u drugiego nie znalazłem żadnych informacji ,a wręcz przeciwnie opinie ,że działa jak standardowy dysk WD i jest minimalnie szybszy od wbudowanego 500 gb w xone.
     
  13. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1398
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Posiadam dysk Tauro S i WD passport Ultra . Obydwa sa uzywane do konsoli tylko. Pierwszy 1 tb drugi 2tb . Tauro delikatnie szybciej wczytuje gry . Po za tym nie ma innych roznic . Pierwszym moim zakupem byl Tauro S . Niestety jest juz pelny i musialem dokupic wiekszy dysk bo 1,5 tb (dysk + konsola ) to za malo .
     
  14. loniexz

    loniexz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dokupiłem sobie dysk zewnętrzny ale chciałbym żeby część dysku zostawić sobie na np filmy muzykę itp. Na konsoli nie widziałem żadnej możliwości dostosowania ilości gb na użytek konsoli. Jest jakiś program żeby podzielić sobie ten dysk na dwie partycje?
     
  15. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4040
    Polubienia:
    2071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  16. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2068
    Polubienia:
    174
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Jak masz win 10 to w nim masz wbudowany program do partycji,i jest on o wiele szybszy od paragonu.
    Sam tak zrobiłem ostatnio i mam 500gb do xboxa 500na filmy no nie całe bo 479 chyba

    Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
     
  17. loniexz

    loniexz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak mam win10 tylko powiedz mi w jakim formacie trzeba sformatować dysk żeby xone widział go jako magazyn dla gier. Bo w tej chwili zrobiłem tak że pierw dysk sformatowałem w xbox one potem podłączyłem go do kompa utworzyłem nową partcję ntfs 100gb i 600gb dla xbox, ale gdy z powrotem podłączam dysk pod konsolę to od razu wyskakuje mi informacja czy skonfigurować zewnętrzny magazyn pamięci i formatuje cały dysk.
     
    Ostatnia edycja: Listopad 21, 2015
  18. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4040
    Polubienia:
    2071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sformatowałeś dysk pod konsolą następnie pod PC jaki to ma sens ? Formatujesz dysk pod Xbox, podpinasz go pod PC, odpalasz program który podałem, zmniejszasz partycję którą zrobił X a z tego co wydzielisz tworzysz drugą Patrycję NTFS. Osobiście nie testowałem ale podobno taki sposób działa.
     
  19. loniexz

    loniexz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No pierw skonfigurowałem dysk pod konsolą, następnie tak jak napisałem wydzieliłem sobie 100gb (ntfs) na filmy itp i 600gb zostawiłem pod xboxa. Ale to nie działa bo po podłączeniu dysku do konsoli odrazu wyskakuje informacja czy skonfigurować dysk i chce sformatować cały. Gdy anuluję to Xbox widzi tylko te 100gb które są przeznaczone na multimedia a nie widzi tych 600gb przeznaczonych na gry. Dlatego pytam się jaki rodzaj partycji tworzy xbox żeby sformatować dysk pod windowsem.
     
  20. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2068
    Polubienia:
    174
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Ja zrobiłem tak że sformatowalem pod xbox,następnie podpialem pod PC i zmniejszyłam partycję z 939 gb na 500 i sformatowalem pod ntfs.
    Komp wykrywa mi tylko tą pod PC a nie partycję do xboxa,a za to xbox widzi swoja.

    Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
     
  21. loniexz

    loniexz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A powiedz jakim programem to robiłeś? Bo mi w paragonie jak i programem windosowym tylko pokazuje żeby utworzć nową partycję ale jak tak robie to wychodzi to co wyżej opisałem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum