1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Zewnętrzny dysk USB 3.0 do Xbox One

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez brattanek, Czerwiec 17, 2014.

  1. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2068
    Polubienia:
    174
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Windowsowskim i paragonem.Paragonem zmieniałem rozmiar partycji,a formatowałem windowsowskim.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. loniexz

    loniexz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To ja nie wiem co źle robię. Za każdym razem gdy utworzę partycje w paragonie lub windowsowym programem to po podłączeniu dysku do xboxa od razu wyskakuje zapytanie czy sformatować dysk
     
  4. zagroo

    zagroo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Jelenia GĂłra, Poland
    Wiec jaki dysk polecacie najbardziej? Najlepiej 2tb i zeby nie bylo zadnych problemow z szybkoscia gry :)
     
  5. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1398
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    1tb masz tauro S 7200obr. Inaczej z 2tb masz do wyboru do koloru ale sa chyba standardowe 5400obr. Chyba ze masz troche $$$ to cos lepszego znajdziesz
     
  6. Cripex

    Cripex Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Skierniewice
    Również mam problem z partycjonowaniem HDD pod XONE. Posiadam dysk 1 TB i chciałbym przeznaczyć 500gb na XONE oraz 500gb na pozostałe dane.

    Po podpięciu HDD do PC otrzymuję informację, że dysk posiada ~1 TB nieprzypisanego miejsca i mogę jedynie utworzyć partycję. Nie ma mowy o zmianie wielkości partycji gdyż system po prostu nie wykrywa żadnej partycji...

    Po stworzeniu nowej Xbox ponownie chce aby sformatować pod niego dysk.

    Kolego sweterek może wspomożesz nas? ;-) Chyba, że to ściema z Twojej strony poleciała to wtedy daj znać po prostu.
     
  7. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2068
    Polubienia:
    174
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Robiłem tak jak powyżej.
    Musisz podpiąć pod xboxa,on utworzy partycje której pc nie zobaczy,wchodzisz w zarzadzanie dyskami i tam dalej działasz.
    Jak dostanę w lapy xboxa spowrotem i bede mial chwile to usiada i postaram się to zobrazować jakoś.
    Generalnie ja zrobiłem format pod xone i potem pod pc tak jak napisalem...
    Podpialem pod xboxa i nie pytal czy sformatowac czyli działać musi...
    Gier nie przenosilem bo nie mialem czasu...
    W wolnej chwili sprawdze i jezeli sie okaze ze xone pyta nadal o format to przeprosze was za wprowadzenie w blad i wtedy bede myslal dalej.
    Musi to dzialac skoro x360 nawet mial taka możliwość.
    A tym programem xbox one drive creator czy cos takiego probowaliscie?


    http://www.maxconsole.com/maxcon_forums/threads/283213-XBOX-One-External-Storage-Device-Converter



    Macie film jeszcze


    Z tego co poczytałem na zagranicznych forach,to niby nie ma takiej możliwości narazie aby xbox widział tylko partycje dla siebie... u mnie poprostu musiało się coś zmulić i przez to nie wyskoczyło po podłączeniu aby sformatować,ja tego nie sprawdzałem bo po co,dla mnie było logiczne ,że musi działać jak to było w przypadku x360,ale się myliłem...
    Poczytałem i wychodzi na to,że programm wyżej wymienionym,trzeba za każdym razem zmienić PC MODE/XBOX MODE ale niby można na dysk wrzucać wszystko.
    Wysłano z WC za pomocą gołębia pocztowego.
     
    Ostatnia edycja: Listopad 29, 2015
  8. Jaroodd

    Jaroodd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Planuję kupić drugą konsolę i mam pytanie a propos dysków. Większość moich gier jest w wersji cyfrowej (duuużo GB ściągania). Czy będę mógł zrobić kopie tych gier na dysk zewnętrzny i potem przenieść je na dysk wewnętrzny nowej konsoli? Czy dobrze rozumiem, że jak się zaloguję na nowej konsoli na moje konto, to wszystko będzie działało jak na starej konsoli, łącznie z sejwami? Chodzi mi o zdublowanie zawartości, a nie o przeniesienie. Czy to zadziała?
     
  9. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2068
    Polubienia:
    174
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Możesz skopiować/przenieść...


    Wysłano z WC za pomocą gołębia pocztowego.
     
  10. amisz86

    amisz86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    332
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Orientuje się ktoś czy jest możliwość sformatowania tylko jednej partycji pod xboxem albo pod pc żeby nie utracić danych z tej drugiej ?
     
  11. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2068
    Polubienia:
    174
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Po wielu różnych próbach z formatowaniem,tworzeniem partycji itp aby zarówno XBOX jak i PC widział partycję stwierdzam,że narazie jest to nie możliwe,za to dla tych,którzy chcą korzystać z dysku zewnętrznego jako dysk do ONE i PC polecam poradnik z pierwszej strony.
    Wszystko działa,gry można przenosić z dysku na PC i potem jak nas najdzie ochota spowrotem na dysk a ten do XBOX-a.
    Jedyny minus to taki,że trzeba operować tym programem,jeżeli się zapomni przełaczyć trybu,to PC go nie wykryje.
     
    Pablozeton lubi to.
  12. pablo_19841225

    pablo_19841225 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    Witam, trochę nie na temat ,mam dysk 2,5 cala usb2.0, jest to dysk z laptopa, kupiłem kieszeń i pod laptopem wszystko działa ,zrobiłem jedną partycję wrzuciłem plik z filmem ale xbox go nie widzi, chciałem go używać jako dysk multimedialny na filmy i muzykę , dysk jest sformatowany na ntfs.
     
  13. MolKiller

    MolKiller Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2015
    Posty:
    81
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    Mam to samo. XO pyta czy sformatowac tyle ze ja nie chce na niego gier ladowac. Kieszen Usb3.0. Pradowo powinno byc ok bo dysk jednak widzi

    Wysłane z mojego W6500 przy użyciu Tapatalka
     
  14. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4368
    Polubienia:
    2337
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Widocznie jakiś bałagan w MBR, miałem tak raz to sformatowałem go pod konsolą następnie pod windowsem i wrzuciłem filmy w folderze i działało.

    Ps. A to że po podpięciu dysku pyta czy formatować to normalne (pyta tylko raz) klika się że nie i sobie zapisuje to i już nie pyta.
     
  15. MolKiller

    MolKiller Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2015
    Posty:
    81
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    U mie to wyskakiwalo ciagle dopoki go nie odpialem. Inny dysk usb2.0 byl ok. Sformatuje i dam znac
     
  16. yanis

    yanis Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Osiecznica
    Co polecicie 2TB lub wiecej, 3,5" z zasilaniem zewnętrznym?

    Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 24, 2016
  17. MrZi

    MrZi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam taki problem iż po podłaczeniu dysku 2.5 WD 1TB odłacza mi sie sieć bezprzewodowa. Dysk mam podpiety pod USB z tyłu konsoli.
    Miał ktos moze podobny problem i wie jak go rozwiazac?
     
  18. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4609
    Polubienia:
    2838
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
  19. cyc3k_epj

    cyc3k_epj Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2015
    Posty:
    36
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Pajęczno
    fajfik lubi to.
  20. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4368
    Polubienia:
    2337
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A mi dzisiaj znikną dysk z XO z wszystkimi grami nie wiem dlaczego się to stało czytałem o aktualizacjach po których znika dysk ale tu aktualizacja była rano i cały dzień grałem w piatem a dziś odpalam XO i kiszka.

    Najlepsze jest to że dysk ma strukturę GPT i 39 partycji LOL
     
  21. cyc3k_epj

    cyc3k_epj Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2015
    Posty:
    36
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Pajęczno
    może właśnie to jest przyczyną, ja bym nie ryzykował ważnych danych czy innych plików i kombinować aby działało pc-konsola, kupiłem 1gb pod konsole a jak będę potrzebował to dokupię sobie osobny do pc (oczywiście po zamontowaniu dysku, xbox sobie go sformatował i od tej pory wszystko śmiga) nie odpinam, nie przenoszę, a czy Twój hdd działa pod komputerem czy taki problem występuje tylko na konsoli?
     

Wczytywanie...

Poleć forum