1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zflashowałem napęd i się nie otwiera...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Agraeln, Styczeń 31, 2010.

  1. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam,
    sflashowałem napęd Liteon 74850C w JungleFlasherze, wszystko przebiegło tak jak wg. poradnika. Podpiąłem teraz w celu sprawdzenia pod konsolę i się nie otwiera!
    Co robić?
    PS: komputer go widzi normalnie, wszystko wgrane jest ok, pokazuje:
    PLDS DG-16D2S 7485
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  4. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Wylaczylem konsole, odczekalem, wpialem kabel sata od konsoli i wlaczylem. Otworzyl normalnie naped, gry odpala. Zlozylem konsole i teraz nie otwiera napedu -.- ...


    Zaraz spróbuje z Dosflashem

    @Napęd do połowy otwarty podczas flashowania dosflashem czy nie?
     
  5. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    BUMP ! Sory, za post pod postem, ale chciałem odświeżyć, żeby szybciej pomoc uzyskać.
     
  6. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Nie koniecznie, może być zamknięta tacka
     
  7. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Oddaj konsole w ręce specjalisty. Bo jak wszystko zrobiłeś tak jak w poradniku to trudno w czymkolwiek pomóc.
     
  8. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Wykrywa mi napęd w dosflashu ale nie zwraca tego statusu 0x72 tylko 0xD1 i nie wchodzi w Vendor mode! Co robic? Uzywam dosflash 1.8 i tu nie ma czegos takiego jak w tutorialu ""L-O-Eras" ?
     
  9. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja ściągnąłem to osobno. klik
     
  10. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Nadal to samo, nie wchodzi w vendor mode, nie mam tego statusu 0x72.
    A to dziwne bo w JungleFlasherze mialem ten status i all bylo ok.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak dosflash znajdzie naped daj n, potem nr napedu i wpisz liteon e - to wykasuje fw.
     
  12. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Zrób tak jak pojawi się wiersz poleceń włącz konsolę i wpisz dosflash liteon e 0400 - to nr portu jaki masz tu wpisz zamiast mojego i enter jak wykona to wyłącz i włącz konsolę i potem wpisz dosflash powinno wyszukać twój napęd i powinnien on być jak niemożliwy do zindetyfikowania i wtedy wpisujesz nr swojego napędu ,enter ,write, nazwa pliku z softem , enter , rozpocznie się wymazywanie i zapis 4 banków po tym powinien wyskoczyć komunikat z sumą kontrolną wtedy wyłączasz konsolę i cieszysz się nowym softem ;)
     
  13. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Wykasuje, a co pozniej?

    Teraz mi nie bootuje pendrive ; /
     
  14. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no chyba napisałem post wyżej co masz zrobić !!
     
  15. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Zrobiłem tak, wszystko przebiegło ok, sum: 3E77. ale mimo to nadal sie nie otwiera naped. Wylaczylem konsole, przepialem sata, wlaczylem i nic.

    Widzi go w dosflashu teraz tak jak powinno, zgadza sie model itd..
    Co dziwne jak wypialem sata od konsoli, to zaczal szalec i wysuwac/ wsuwac, ale teraz juz nic
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wyglada to na uszkodzony South Bridge. Pasowaloby wlozyc inny naped i zobaczyc czy tez sie tak zachwuje. Jesli tak - plyta do kosza. Albo wysylka na gwarancje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum