1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zgranie gry na kompa-->Zmiana wave-->Ponowne wypalenie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lucky3, Czerwiec 20, 2010.

  1. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Tak jak w tytule chce zgrać grę na kompa,zmienić wave i ponownie wypalić.
    Mam 3 gry.
    W każdej z płytek mam po trzy foldery:
    $SystemUpade:8plików z nazwami składającymi się z liter F i cyferek
    Audio_TS:pusty
    Video_TS:5 plików które komp chce czytać jako filmy

    Co mam z nimi zrobić??
    Skopiować na kompa i spakować w *.iso,zmienić wave i wypalić??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sebpas

    sebpas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    niewiem jak innymi programami ale ja uzywam do zgrania gierek na kompa DVD Decrypter jak juz to zrobisz przeabiasz wave w zaleznosci od twojej przerobki i nagrywasz na plytke i cieszysz sie graniem ;p


    tu masz linka jak sie go uzywa

    http://cdrlab.pl/article_strona_1743_3.html
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie masz kopiować tych folderów/plików na kompa
    tylko utworzyć obraz iso płyty DVD np. ImageBurnem
    i później do utworzonego pliku iso ,dopisujesz sobie plik dvd
    i normalnie wypalasz płytę z tego obrazu (po zmianie wava)
     
  5. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli tak:
    Mam dvd decypter'a,ustawiłem mode-->iso-->read
    Zapisałem płytkę w formacie *.iso,i wystarczy zmienić wave i wypalić??
    Czy mam zmienić format na jakiś inny??

    Qazimodo o co Ci chodzi z tym dopisaniem pliku dvd?
     
  6. sebpas

    sebpas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    jak juz masz iso to zmieniasz tylko wave i nagrywasz
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    chodzi mi o to że jak nagrywasz grę w ImageBurnie to do nagrania zaznaczasz plik z rozszerzeniem dvd
    (a nie iso) który trzeba sobie utworzyć na tej zasadzie:

    nazwa_gry.dvd :

    LayerBreak=1913760
    nazwa_gry.iso
     
  8. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    obraz assasina II w formacie *.iso z wave 3 zamieniłem na wave 1 i powstały mi z tego dwa pliki,jeden .iso a drugi .mdf.Który mam nagrać??
    Z jaka prędkością mam nagrywać?
    Mogę użyć do nagrywania programu power iso??
     
  9. sebpas

    sebpas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    jak juz sie bawisz decrypterem to mozesz tez nim nagrac tylko zmien "read" na "write" i niezapomni samemu ustawic LayerBreak=1913760 a jezeli o predkosc chodzi to najlepiej 4x :D aha i jezeli o ten plik chodzi to iso masz nagrac ;p
     
  10. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    trzeba było tak od razu :)
    Dzięki,czekam aż płytki przyjdą i dam znać czy się nagrało :)
     
  11. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nagrałem sam plik .iso (bez tego drugiego) assasina creeda II na płytkę dvd dl przy pomocy dvd decryptera (zmieniłem read na write i wpisałem te cyfry w ustawieniach)
    Grę spatchowałem na wave 1(miała wave 3). Gta IV z wave 2 mi chodzi więc zrobiłem na 1 żeby poszło na pewno.
    Gra się wypaliła, wkładam do xboxa a tu odtwórz film.Klikam i wyskakuje biały ekran z napisami w kilku językach ( dokładnie taki jak w activate.iso)
    Co zrobiłem źle ?? :)
     
  12. sebpas

    sebpas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    moze powinienes zmienic wave na 2 a nie na 1 ?? jak gra byla bez przerobek na wave 1 lub 2 to ona pojdzie u ciebie bez problemu a jezeli jest wave3 albo wave4 czyli nowsze gry to po zmianie na wave 1 moga niechodzic dlatego sprobuj na wave2
     
  13. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Błąd popełniłeś na samym początku. Powinieneś nagrać plik .iso i plik .dvd
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    patczuje sie na najwyzszy wave ktory oblsuguje twoj ixtreme nie na najnizszy
    wiec w twoim wypadku to wave 2 pewnie
     
  15. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tylko że ja mam tylko plik .iso i plik .mds

    Zrobiłem tak:
    Stworzyłem nowy folder
    Wpakowałem tam plik Dragon_age_poczatek.iso
    Stworzyłem plik txt,wpisałem w nim:
    Dragon_age_poczatek.iso
    i nazwałem Dragon_age_początek
    Zmieniłem rozszerzenie na .dvd
    Wpakowałem do folderu z plikiem Dragon_age_poczatek.iso
    Uruchomiłem dvd decyptera,wpisałem te cyferki do w odpowiednie miejsce i kazałem nagrywać plik Drgaon_age_przebudzenie.dvd (Z pikiem .iso nic nie zrobiłem)

    Powiedzcie mi żedobrze,właśnie nagrywam.Jak źle to już trzecia płytka poszła spać :/
     
  16. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    trzecia płytka do kosza :/
    daje odtwórz film i wyskakuje ekran z activate.iso
    Wytłumaczcie mi to krok po kroku,mam 2 pliki: 1 .iso i 1 .mds
    co dalej??
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. skasuj plik mds
    2. przelec iso abgx - utworzy ci poprawny plik dvd
    3. nagraj imgburnerem ilub clonem cd poprzez plik dvd
    4. wazne jest tez zebys mial odpowiedni ixtreme do wave gry
     
  18. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jestem zielony i nie rozumiem co chcesz powiedzieć przez nagranie cd poprzez dvd :)

    A co do ixtreme to chyba mam 1.5 ponieważ assasins creed II z wave 3 mi nie idzie a gta IV z wave 2 idzie,ale pewien nie jestem. Wave gier pozamieniałem z 3 na 2




    Skonfigurowałem abx'a według tej stronki [XBOX360] Nagrywanie gier + abgx360
    Nie ściągałem tylko pliku 4th Wave bo moje gry miały pierwotnie wave 3 więc po co.
    Przedstawiam wynik testu:
    http://twojezdjecie.pl/plikinew/6/24/6241277367019.jpg
    http://twojezdjecie.pl/plikinew/6/24/6241277367217.jpg
    Wyskoczyło kilka błędów na czerwono.Co o tym sądzicie??
     
  19. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odświeżam

    Rzuci ktoś okiem na te logi??
     
  20. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    odświeżam
     
Wczytywanie...

Poleć forum