1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zgranie klucza samsung.

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez milczar111, Październik 25, 2012.

  1. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam mam kilka pytań zanim zabiorę się za zgrywanie klucza. Widziałem poradnik jak zgrać jest tam że tackę do połowy trzeba wysunąć, zasilanie z konsoli itd. Mam pytanie czy jeżeli mam probe v3 to ułatwi mi to jakoś sprawę? Czy muszę wysuwać tackę do połowy?

    Najważniejsze pytanie czy najpierw na tym napędzie zaktualizować dasha bo gdy wyciągnę klucz i zrobię spoof liteona to chyba będzie problem z aktualizacją dasha?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Zgranie klucza samsung.

    I tak bedzie problem, gry xgd3 nie włącza się.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nawet gdy mam liteona? Wgram klucz z samsunga. W tym temacie pisali mi że zakup liteona rozwiąże problem.
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Zgranie klucza samsung.

    A jaki napęd był oryginalnie w konsoli?

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Zgranie klucza samsung.

    Zasada zawsze zmieniamy naped na taki jaki byl fabrycznie.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Zgranie klucza samsung.

    Obudz sie babo! Sam nie wiesz co masz. Samsung nie jest oryg napędem. Odczytujesz jak dla samsunga przystalo, pozniej wgrywasz jak w piśmie swietym napisali o liteonie

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli z liteona był zmieniony napęd na samsunga gdy był nie przerabialny? Przepraszam jeżeli zrobiłem zamieszanie, ale to nie mój xbox a gościu nic o nim nie wie.

    Zasilanie moge dać z probe zamiast z konsoli w samsungu?
     
  11. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Tak, możesz.
     
  12. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak do połowy otworzyć napęd żeby go nie uszkodzić?
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Odp: Zgranie klucza samsung.

    No jak....wysun i wsun ręką...

    Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tylko że nie chce sie wysunąć ;/ nie chce urwać. Jak nie mam zasilania z konsoli to jej nie wysunę


    http://support.xbox.com/en-us/xbox-360/disc-drive/how-to-manually-eject-a-disc-906935 mozna tka?


    Dobra udało się. Sorki za głupie pytania. Dzięki za pomoc.


    Kurde znowu jakiś problem próbuje zgrać klucz status 0x51 restart na 1 sekundę i kropeczki cały czas lecą i nic ;/. Nie wiem czemu raz JF rozpoznaje napęd a raz nie ;/
     
  15. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Już nie mam siły nie moge go wprowadzić w vendor Mode. Mam probe v3 można podobno przyłożyć do punktu jakiegoś i powinien sczytać. Może ktoś napisać jak to się robi? Jak spróbować zgrać flash w dosflashem? Próbowałem tylko JF
     
  16. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  17. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W jakim momencie przyłożyć igłę wtedy gdy wyłącze przykłądam i włączam napęd?
     
  18. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Udało się podam jak to zrobiłem może komuś się przyda.

    "Witam.
    Ja używam probe i robię to w następujący sposób.
    -klikam Intro/Device ID , odłączam zasilanie od probe (nie włącznikiem , tylko wyciągam wtyczkę usb z probe)
    -igła do punktu MPX01 , klikam YES i podłączam zasilanie
    -wsakuje jakiś status status (nie piszę z domu i nie mam sprzętu pod ręką)
    -odkładam igłe , status się zmienia
    -czekam aż kropki dolecą do końca i wyświetli Device Intro Failed !
    -jeszcze raz klikam Intro/Device ID (napęd cały czas właczony)
    -klick na YES czekam chwilę i mam 0x72

    na Liteon 16d4s zawsze przechodzi ta metoda ;-)"

    http://xboxforum.pl/lt-205/problem-z-vendor-mode-0xd1-i-x052-119106/

    Teraz wszystko zgrało sie pięknie a żadne inne sposoby nie działały.
     
Wczytywanie...

Poleć forum