1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zgranie na dysk i spachowanie

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Aras64, Grudzień 16, 2009.

  1. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    Siemka! Miałem X'a przerobionego Xtreme (działało wszystko) ale się popsuł i kupiłem nowego przerobionego iXtreme 1.5. Na płytce mam CoD'a 6 ale tylko na płytce (wywaliłem z dysku). Chodzi mi oto czy da się jakoś zgrać na dysk gre żeby był plik ISO a następnie ją spachować żeby działało pod iXtreme 1.5 nie jestem w temacie, ponieważ zawsze nagrywałem tylko na płytce i nie martwiłem się czy jest kompatybilne czy nie ale wiem, że 1.5 obsługuje tylko do Wave 3 (czy jakoś tak) a mam coda w Wave 4. Poradniki mile widziane pozdrawiam i proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    Możesz wrzucić na dysk PC, przerobić na wave 2 i nagrać ponownie.
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  5. himself

    himself Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam i od razu przepraszam, że się podpinam pod temat, ale to tylko dla tego, że nie mogę znaleźć odpowiedzi i ew. założyć nowego tematu. A więc mam pytanie w jaki sposób "zgrać" oryginalną płytkę z grą na dysk PC a następnie wypalić obraz gry żebym mógł grac na konsoli? Ta gra jest to GTAIV, pytam dlatego ponieważ niema tam standardowych plików jak na przykład sa na płycie z gier PC. Są tam tylko 2 foldery - AUDIO i VIDEO, z czego audio jest totalnie pusty, a w video pliki zajmują po kilka Kb. Pozdrawiam i proszę o konkretną odpowiedź lub na odesłanie do porządnego tematu. Dzięki!
     
  6. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @himself - imgburnem tworzysz obraz plyty, pozniej sprawdzasz i ew naprawiasz programem abgx360. Tak przygotowane iso jest gotowe do patchowania lub nagrania (rowniez przez imgburn, pamietaj tylko by wskazac do nagrania plik *.dvd zamiast *.iso)
     
  7. kefirek

    kefirek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No raczej tak to nie przegra oryginalnej gry, a napewno nie tym programem.
    Kolego himself musisz mieć nagrywarkę z serii samsung prawdopodobnie z oznaczeniem 162 lub coś takiego i soft kreona.
    Jak nie za bardzo się na tym znasz to musisz dużo czytać oj dużo.
    I coś zawsze znajdziesz na ten temat.
     
  8. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    a jak spachować gre do wave 2 lub 3?? jakim programem??
     
  9. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    360wavespatcher
     
  10. rOosa

    rOosa Banned

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A ja też z góry sory, że się tu wypowiadam, ale nie mogę jeszcze zakładać tematu. Mam mały problem, a mianowicie nagrałem grę Assasin Creed II, którą wcześniej spaczowałem programem abgx360, który nie wykrył żadnych błędów. Po włożeniu płytki wyświetla mi się napis "Otwórz DVD", po otworzeniu mam obraz z logiem XBOX 360 i nic nie idzie zrobić. Pomocy
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  12. rOosa

    rOosa Banned

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jak sprawdzić co jest z tym iso nie tak?
     
  13. adi141

    adi141 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Podłącze sie pod temat. Tez chcialem skopiować oryginalną gre i wiem ze mozna to zrobic na dwa sposoby pierwszy to zakup odpowiedniej nagrywarki np: SAMSUNG SH-D162C i wgranie do niej odpowiedniego softa ale jest jeszcze jeden sposób podlaczenie xboxa z pc i zgranie gry z napedu xboxa jednak do tego nie znalazlem dokladnego opisu. Moze ktos pomoze, jakim kablem podlaczyc xboxa z pc, jak skonfigurować połączenie, jakiego programu uzyc
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  15. mati102

    mati102 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moj xbox posiada xtreme 1.4 i po wlozeniu gry wyswietla sie logo xbox360 wiec pokierowano mnie na tym forum zebym zmienil vave programem 360WavesPatcher tak tez zrobilem. Obraz mojej gry posiada Wave3 zmienilem na Wave1 i wypalilem ImgBurn i teraz po wlozeniu plyty wyswietla sie napis w wielu jezykach mówiący o włóżeniu płyty xbox 360... Prosze powiedziec co zle wykonalem? moze powinienem spatchować do Wave2? a nie do Wave1? prosze o pomoc dziekuje
     
  16. kefirek

    kefirek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wydaje mi się iż odrazu powinieneś zrobić z wave3 na wave2. Wave1 to stare zabezpieczenie i może nie działać na sofcie 1.4. Teraz to już została tobie ostatnia kombinacja, tak więc więcej płyt już nie powinieneś popsuć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum