1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zgranie obrazu gry z plyty i zmienienie wave.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kamilog92, Marzec 15, 2010.

  1. Kamilog92

    Kamilog92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam wypaloną plytke z gra NBA 2k10 i chce zgrac ja na dysk tak, aby miec pierwotny obraz gry i moc zmienic wave na 3, tak aby gra chodzila bez Activate ISO. Moze mi ktos pomoc? :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. livingfear

    livingfear Guest

    1.pierwsze to musisz ja zrzucic na dysk za pomoca IMGburn'a,''create image file from disc'',
    2.następnie przepuscic ja przez abgx 360,wtedy bedziesz miec pierwotny,oryginalny wave,
    3.potem spaczowac ją na taki wave jaki chcesz za pomoca 3rd wave patcher.

    Można pominąc punkt 2 i od razu spaczowac na dany wave o ile juz taki nie jest w grze.
     
  4. DawidLucek

    DawidLucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam to proste jeśli posiadasz program IMG BURN to otwierasz program wrzucasz płytke do napędu w programie dajesz zakładke gdzie pisze utwórz obraz dysku gra Ci sie zgrywa na dysk wtedy powstaje plik iso który otwierasz w ABGX 360 dajesz Launch i powstaje Ci plik DVD co ma 1 KB lub jeśli nie masz ABGX to poprostu plik iso gry po zgraniu nazywa sie np. tak:s-ij2.iso tworzysz w notatniku nowy dokumen txt wpisujesz tak

    LayerBreak=1913760
    s-ij2.iso

    i tyle dajesz zapisz i juz
    WAZNE!!!!!
    nazy plikow musza byc takie same inaczej napewno nie nagrasz poprawnie gry!!!!
    A jeśli chodzi o patchowanie to programem 360 Waves Patcher bardzo prosty program lub jeśli umiesz to ABX 360 i po sprawie
     
  5. Kamilog92

    Kamilog92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie :p Zgralem obraz z gry (gra dziala na 100%) na dysk. Nastepnie nagralem ja IMGBurnem na plyte i wyskakuje komunikat zeby wytrzec ja sciereczka o_O Plyta nie ma ani 1 ryski, wiec nie wiem czy cos zrobilem nie tak. Wczesniej probowalem zgrac AC2 na dysk i zmienic wave, ale wyskakiwalo logo xboxa, tak jakby potrzebowala activate. Nagrywalem nie pierwszy raz wiec nie wiem o co chodzi, a plyty sa kumpla wiec nie chce ich wiecej "popsuc". Plyty firmy maxell. Moze mi ktos krok po kroku opisac jak zgrac obraz gry na dysk i nagrac poprawnie?
     
  6. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Komunikat ze ściereczką oznacza że gra się źle nagrała - zła płyta/duża prędkość nagrywania.... Spróbuj nagrać jeszcze raz najlepiej na Verbatimie z prędkością 2,4
     
  7. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Albo... (moje ulubione zdanie:DD)
    LASER PADA :D
    sprawdz nagrany obraz u kolegi czy dziala, jesli tak to wina lasera <madrala>
     
  8. Jeckie

    Jeckie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  9. lisek1909

    lisek1909 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    chciałbym odświeżyć temat, czy ktoś może to wytłumaczyć krok po kroku?
     
  10. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
  11. lisek1909

    lisek1909 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zgrałem obraz z płyty img burnem mam plik DVD_ROM.ISO z wave 4 chce go teraz przerobic na wave a potem nagrac na plyte czy ktos jest mi w stanie pomoc i opisac jak mam to zrobic?
     
  12. kondi50

    kondi50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. lisek1909

    lisek1909 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    problem w tym ze nie moge w ogole go spatchowac robie wszystko wedlug instrukcji ale wyskakuje mi blad w 360 waves patcher odmowa dostepu, jestem w kropce
     
  14. kondi50

    kondi50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to sprawdź czy dobrze utworzyłeś folder z wave jeśli sciągałeś oddzielnie.
    A jeśli dalej nie będzie działać możesz spróbować zrobić to innym programem, w linku który Ci podałem jest to opisane.
     
Wczytywanie...

Poleć forum