1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Zgrywanie Contentu na pendrive [GTA V DVD1]

Temat na forum 'GTA V' rozpoczęty przez -=SETH=-, Wrzesień 14, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28132
    Polubienia:
    3218
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Poradnik jak wyciągnąć Content z DVD I GTAV
    Potrzebny będzie XBOX Image Browser i Horizon
    Do pobrania tutaj:
    http://download2us.softpedia.com/dl/3ec96895333ac66dd4b73871a0887116/52348dd5/200121721/games/tools/Horizon.Setup.v2.7.2.1.exe
    http://www.realmodscene.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=135


    Gdy wyskoczy Ci błąd : ''Odmowa dostępu'' odznacz we właściwościach plików ''Tylko do odczytu''


    Odpalamy XIB wybieramy file --> Open Image File. Załaduje się nam obraz.
    Zanzaczamy kliknieciem folder content potem prawym Extract (wybieramy miejsce na którym zostanie zapisany nasz Content.

    [​IMG]

    Program zaczyna zapisaywać naszą zawartość.

    [​IMG]

    Po zapisanu otrzymujemy strukture folderów:
    content\0000000000000000\545408A7\00000002
    W folderze 00000002 są pliki które nas interesują.

    [​IMG]

    Teraz formatujemy pendrive pod X360
    Kto nie wie jak formatować pendrive niech schowa X360 do szafy i da sobie spokój z GTA :D
    Przygotowany pendrak podłączamy do kompa
    Odpalamy program Horizon.

    [​IMG]

    Klikamy na Inject New File
    Szukamy naszych 4 plików w folderze 0000000002 Zaznaczamy je i dodajemy
    Pasek postepu na dole ruszy (czekamy aż Horizon umieści pliki na naszym pendraku)
    Gdy już to sie stanie dostaniemy komunikat, klikamy OK

    [​IMG]

    Wchodzimy w zakładkę Games, żeby zobaczyć czy są pliki:

    [​IMG]

    Gotowe podpinamy pendraka pod X360 w menu pamięci masowej otrzymamy coś takiego:

    [​IMG]

    Możemy się cieszyć z zaoszczędzonej płyty.


    UWAGA Jeżeli komuś gra dziwnie działa (textury się nie doczytują, tnie się itp...)

    ''Tymczasem twórcy (R) uczulają posiadaczy kopii na Xboksa 360, odradzając instalację drugiej płyty, czyli Play DVD2 (w wydaniu premierowym są dwa krążki - Install (DVD1) i Play Disc (DVD2) - zajmujące po 8 gigabajtów) w celu zachowania optymalnego działania gry.''



    Zastrzegam sobie prawo do kopiowania na inne fora. Poradnik stworzony tylko dla XboxForum.pl
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Dzięki ! Napewno się przyda, gdy już będe miał pobrane GTA V.
     
  4. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28132
    Polubienia:
    3218
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Robie Wam poradnik jak to wrzucić a wy i tak zadajecie dziwne pytania pod spodem...
    Nie masz wystarczająco dużego pendrive to nie kombinuj, tylko idz kup 16Gb i po problemie.
     
  5. kondzo6

    kondzo6 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sformatowałem pena i wrzuciłem pliki. Gdy próbuje je odpalić na kosoli wyskakuje mi:
    Aby grać w tą gre należy pobrać i zastosować dostępną aktualizacje. Uruchom gre ponowie i zaakceptuj aktualizację.
     
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28132
    Polubienia:
    3218
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    ....
    No to ją zaakceptuj... (tylko się nie pytaj czy Ci LT usunie, bo ten temat nie jest od tego)
    Ludzie myśleć trochę...
     
  7. lukaszigus

    lukaszigus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem tak jak napisano powyżej.... Po odpaleniu gry wyłącza ni xbox-a... Czy ktoś wie co robię nie tak...

    -=SETH=- // Włącz grę z DVD2...
     
  8. szelmud

    szelmud Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dlaczego u mnie w Horizonie nie wykrywa żadnych pendrive ? (sformatowany 16 GB na FAt32) nawet jak uruchamiam jako administarator

    -=SETH=- //''Teraz formatujemy pendrive pod X360''
    Robiłeś to? Czytajcie ze zrozumieniem poradnik....

    OK przepraszam nie doczytałem teraz wszystko śmiga pozdrawiam
     
  9. Zdzisek

    Zdzisek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po co? Co to jest jakieś "jedynie słuszne" rozwiązanie? Widać sam nie do końca rozumiesz co napisałeś w tym poradniku. Oczywiście nie piszę, żeby Cię obrazić, tylko, żeby ludziom naświetlić (w tym może również Tobie) o co właściwie chodzi.

    Proste jak budowa cepa, na spokojnie:
    Gra instaluje 1. płytę na dysk, z drugiej grasz. Cała idea.
    1. Rozpakowujesz browserem folder content z DVD1.
    2. Przesyłasz folder 545408A7 z content do folderu content/000... na konsolę. (ftp, pendrive + FSD file manager [pendive nie musi być formatowany w konsoli], dowolnie, może być pendrive nawet 4gb, byle by się przynajmniej jeden plik zmieścił, tu nie ma filozofii, to jak kopiowanie w windows)
    3. Rozpakowujesz to co jest na DVD2 browserem (najlepiej do jakiegoś folderu GTA V) i wszystko wrzucasz wszystko na dysk konsoli do folderu gdzie masz gry.

    Dodatkowo kernel musi być przynajmniej 16202 bodajże (w każdym razie na 16203 działa na 100%).

    -=SETH=-//Jakbyś nie zauważył to dla innych jest filozofia, sam sobie zobacz co się dzieje na forum...
     
  10. luki00765

    luki00765 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1)zrzuciłem content z DVD1 do content'u HDD, czyli: Hdd1\Content\0000000000000000\545408A7\00000002 tu są 4 pliki.
    2) usunąłem DVD1
    3) odblokowałem programem xm360 te cztery pliki zrzucone z DVD1.
    4) uruchamiam grę z DVD2 który jest rozpakowany do default.xex
    Problem: wyskakuje komunikat o włożenie drugiego dysku

    Dash: 2.0.16203.0
     
  11. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    ... ten tutek został stworzony dla tych co nie mają rgh...


    małe info:
    jak ktoś ma slima 4gb + pendrive 8 gb to wystaczy wrzucić 3 pierwze pliki na pendrive a czwarty na hdd konsoli. Testowane (na rgh), działa

    dvd 2 sprowadzić do GOD i musi działać. Z plikami dvd1 nie trzeba nic robić pomijając to że trzeba je wrzucić na hdd

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  12. k_hoza

    k_hoza Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Generalnie wszystko juz rozumiem tylko mam pewien problem. Gdy odpalam gta dvd 1 programem XBOX Image Browser to nie mam folderu Content. Widoczny jest:
    - $SystemUpdate
    - AUDIO_TS
    - VIDEO_TS
    - default.XEX

    Z góry dziękuję za podpowiedź co mam zrobić!:)
     
  13. szymon1519

    szymon1519 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czy przepuszczenie obrazu przez abgx przed zrzuceniem contentu z dvd1 ma jakieś znaczenie? (zrobiłem to, a po włożeniu dvd2 gra po ekranie ładowania wywala błąd "Uwaga! Gra zostałą uruchomiona ponownie z powodu problemow z urzadzeniem do zapisu, na ktorym zainstalowano gre. Jesli problemy wystapia ponownie, prosze wymienic to urzadzenie i ponownie zainstalowac gre")

    -=SETH=- // Nie ma żadnego znaczenia.
     
  14. murphy16

    murphy16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    u mnie to samo, bląd o zapisie, niewiem teraz czy to wina plyty czy instalki
     
  15. Siersciuch

    Siersciuch Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jak moge inaczej wypakowac content z dvd1 jezeli Xbox Image Browser nie chce za cholere odpalic? Juz staralem sie wgrac ten plik, ktorego brakuje przy uruchamianiu, ale dalej nie rusza. Jakim innym programem moge wyjac ten content?

    -=SETH=- //exiso
     
  16. tigeruss

    tigeruss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Nagrałem obie płyty DVD1 i DVD2. DVD1 zainstalowało się normalnie poprosiło o DVD2 i zakończyło instalację. Jak zainstalować DVD 2 bądź przerzucić przez pena na dysk konsoli, żeby nie kręciło cały czas płyty? Mam lt 3.0. Gdy wkładam DVD2 i daję X(informacje o grze) nic się nie dzieje i nie mam możliwości zainstalowania jej tak jak każdej innej. Może źle się nagrało... ale z drugiej strony gra działa normalnie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
     
  17. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Ja mam pewno pytanie, gdyż nie posiadam pendrive. Chodzi o to, czy mogę to jakoś zrobić tą metodą, ale podpinając xboxowy HDD bezpośrednio do PC wescie SATA? Xbox Phat. Pozdrawiam!

    -=SETH=- //Tak możesz ale robisz to na własne ryzyko. Kup lepiej pena.
     
  18. kula33a

    kula33a Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam pytanie,czy da sie skopiowac dvd1 na dysk na raty, gdyz mam pena 8gb i sie nie zmiesci na raz, i czy moge w przypadku, gdy nie bedzie dzialac przez pendrive, wypalic dvd 1 i dvd 2 metodą truncate/overburn (ktora lepsza?) i bede w stanie zainstalowac na dysk?
     
  19. Masteq

    Masteq Banned

    Dołączył:
    Luty 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Białystok
    A ja mam pytanie, czy po wrzuceniu obrazu na pendrive, musi on zostać cały czas w konsoli, czy można z pendrive zainstalować grę na dysku, odłączyć i nie bedzie potrzebny, i grać z nagranego dvd2?
     
  20. Mateusz Sałop

    Mateusz Sałop Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem jak opisane w tym poradniku lecz mam te cztery pliki na dysku jak mam je uruchomić by płytka ruszyła nie mam RGH tylko LT
     
  21. dud22

    dud22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tel Awiw/Dąbrowa Górnicza/Warszawa
    Grę odpalasz z DVD2

    Można przekopiować pliki z pendrive na dysk :) Tak właśnie zrobiłem
    W ustawieniach, w opcjach pamięci masowej

    Możesz spróbować tak przekopiować, nie widzę powodu by miałoby nie działać ;)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum