1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zgrywanie gier XGD3 na dysk konsoli z LT 3.0 ( bez ihasa) da sie czy nie??

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez tomciopaluch222, Luty 1, 2012.

  1. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zgrywanie gier XGD3 na dysk konsoli z LT 3.0( bez ihasa)da sie czy nie?? Bo ja zgrale

    Witam, doszly mnie sluchy ze jesli nie posiadam nagrywarki IHAS i nagrywam gry zawierajace XGD3 ( z topology data ) to nie bede mogl ich zgrac na dysk konsoli z LT 3.0... prosze o jakies info czy to prawda czy nie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Aż trudno uwierzyć, ze wciąż powstają takie pytania...
    PRAWDA

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, to prawda.
     
  5. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Prawda.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  6. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    I wlasnie datego zadalem to pytanie zeby sie upewnic bo duzo takich opowiesci juz sluchalem..
    Nagralem batmana AC ( przeciez ma xgd3) .Mam zwykla \nagrywarke w starym laptopie - nagralem gre oczywiscie wraz z TOPOLOGY data i gra zgrala sie bez problemu na dysk konsoli z LT 3.0 z najnowszym dashem..
     
  7. Xzychu

    Xzychu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    191
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gra nie przejdzie weryfikacji, będzie mulić w napędzie przez chwile i wywali błąd. Nie będzie chodzić z dysku i będziesz musiał ją usunąć aby grać oraz wyczyścić cache dysku :)
     
  8. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Inaczej. Gra nagra sie na dysk ale bedzie wywalal blad autoryzacji dysku podczas grania.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  9. samson19

    samson19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I co wtedy jak wywali błąd autoryzacji? Jakie sa tego konsekwencje oprocz tego ze nie pogram z gra na dysku?
    I normalnie mozna grac nie instalujac gry na dysk, nie ma z tym problemu?
     
  10. Xzychu

    Xzychu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    191
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak wywali błąd to lądujesz od razu w dashu. Z graniem bez instalacji i bez ihas`a jest różnie. Generalnie się niby da. U mnie tak jedne gry chodzą, a na innych wywala błędy albo się zawiesza. Rayman Origins nagrany na laptopie śmiga u mnie bez zająknięcia. I jak w grze jest moment z tych 3% co nie nagrało to nie da rady w ogóle już, trza nagrać ihasem wersje 100%.
     
  11. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    mam konsole z lt 3.0 nagrywam bez ihasa i normalnie zgrywam na dysk konsoli i bez pronblemów odpalam ostatnie gry to ff XIII-2 i SC V nagrane zwykłą nagrywarka w laptopie
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Obrazy sprawdzane abgx'em? Jeśli nie to masz LT 2.0.
     
  13. Xzychu

    Xzychu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    191
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Błąd weryfikacji wywala po kilku minutach więc to tylko pozory że jest dobrze :)
     
  14. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów


    dałem gościowi do upgreadu z lt 2.0 na 3.0 bo mi owe gry nie działały a po aktualce bez problemów, mam lt 3.0
     
  15. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    Bardzo ciekaweee... ja mam tak samo lt 3.0, gry z xgd3 + topology data instaluja się ale po kilku minutach wywala do dashu.. hmmm nie chce mi się w to wierzyć żeby akurat u Ciebie działało.
    A tak poza tym jeśli już się zainstalowało ową gre na dysku i uruchomiło,później wywaliło błąd o braku autoryzacji dysku, czy w tym momencie konsola została oflagowana ?? Czy nie ma po prostu sie czym martwic ?
     
  16. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    miałem 2.0 i ffXIII-2 mi wydupił błąd od razu że nie mam autoryzacji czy coś w tym rodzaju, dałem gościowi który zrobił lt 3.0 i dasha mi zostawil 13599 wróciłem do domu odpaliłem z dysku ową gre i chodzi juz 15h gram w ff i nic sie nie stało, podobnie jak drakness2, scV też w to gram z dysku i sie nic nie robi.

    iso normalnie przez abgxa wrzucam i nagrywam na verbatimach 2.4 z turncate

    kto nie wierzy to zapraszam do mnie to pokazę heh :)
     
  17. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Działa Ci prawdopodobnie dlatego, że nie masz najnowszego dasha ani cichej aktualizacji (posiadasz 13599).
     
  18. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    mozliwe że tak bo i owszem mam 13599 a cichej aktualki nie ponieważ moja konsola nigdy w zyciu nie widziała internetu
     
  19. Jarek8821

    Jarek8821 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Sc 5 wypalone na normalnej nagrywarce instaluje sie na dysk i nic nie wywala. Lt 3.0 najnowszy dash.

    Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk
     
  20. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    widać kwestia czy była aktualka cicha czy nie , jesli była to komunikat wywala jesli nie to normalnie można grać
     
  21. jaroo18

    jaroo18 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, ja mam LT+ v3.0 najnowszy dash, zainstalowalem na dysku Ace Combat Assault Horizon i SC V, przy graniu w ac wywalilo mi 2 razy blad po ok 15min grania a za 3 razem jak odpalilem gralem 2h i bledu nie pokazalo, natomiast SC V odpalalem kilka razy i gralem barrdzo dlugo i bledu tez nie wywalilo.
     
Wczytywanie...

Poleć forum