1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zgrywanie najnowszych dashboard'ów z płyt :)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez cloud0, Październik 24, 2009.

  1. cloud0

    cloud0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam taka sprawę. Otóż jak wiadomo po przerobieniu obrazu wave 4 prorgamem 3rd wave patch (ppf-o-matic v3) lub patch'owaniem ich do wave 3 nie działają aktualizacje z tak przerobionych obrazów, co wszyscy doskonale wiemy :p
    Mam jednak pewien pomysł dzięki któremu możemy mieć zawsze najnowszy UPDATE potrzebny do uruchomienia danej gry (np. do TEKKENa 6 potrzebny jest 2.0.8498.0) bez konieczności łączenia się z internetem.

    Otóż zanim przerobimy obraz takiej gry (np. wave 4 i TEKKEN 6), to montujemy go w napędzie wirtualnym (np. Alcohol 120% umożliwia taką opcję) i mamy folder $SystemUpdate, który zgrywamy na pena i robimy aktualizację. Następnie przerabiamy obraz do wave 3/2 i możemy grać.

    W ten sposób mamy najnowszego dash'a (wymaganego do uruchomienia gry z danej fali).
    Myślę że powinno to wypalić i że jest to świetne wyjście, aby nie łączyć się z Live i nie narażać się na bana, a mieć jednocześnie najnowszego (i oficjalnego), wymaganego dash'a.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tomek2009

    Tomek2009 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    153
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wkleiłem na pendrive podpoiłem do usb tego z przodu konsoli i nic się nie dzieje pomocy!!!


    Już nieważne
     
  4. gabrycha02

    gabrycha02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. cloud0

    cloud0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie wiem, bo ja juz mialem 2.0.8498.0 wiec mi nie bylo potrzebne
    moze u was tak samo jest
     
  6. dzejzon

    dzejzon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A może ktoś gdzieś wrzucić bo ja już nie mam obrazu płyty ;(
     
  7. Daniok1922

    Daniok1922 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety u mnie to nie działa wydzieliłem obraz z isso przed przerobieniem nagrałem na płytkę dvd wkładam do konsoli resetuje i nic dysk z danymi . proszę o pomoc co mam robić
     
  8. cloud0

    cloud0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    raz jeszcze powtorze:
    - sprawdzcie przed tym czy nie macie tego dasha bo jak macie to wam nie zaktualizuje...
    - zamontujcie obraz PRZED przerobieniem, zgrajcie na pena i tyle

    Daniok1922 nie wiem co to znaczy wydzielilem obraz :p w sensie nagrales folder $SystemUpdate na plyte? to musisz ja wlozyc, wylaczyc konsole i wlaczyc i dopiero zaskoczy. Masz to opisane na stronie MS oficjalnej Xboxa 360 jak robic aktualizacje to sobie poczytaj:

    http://www.xbox.com/pl-PL/support/xbox360/system-update.htm
     
  9. Daniok1922

    Daniok1922 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak właśnie zrobiłem a wydzielenie to wyjęcie z obrazu update. ale niestety nie chce zaskoczyć
     
  10. cloud0

    cloud0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    hmm to nie wiem jak moge ci pomoc
    sam tej metody nie sprawdzalem :p bo nie mialem potrzeby wiec w 100% nie wiem czy dziala hehe, trzeba bedzie poczekac co inni napisza i sie okaze czy to w ogole dziala :p

    PS: tam pare osob widze mi dziekowalo, to niem czy im to dziala czy jak :p
     
  11. Tomek2009

    Tomek2009 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    153
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  12. cloud0

    cloud0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    heh spoko, dziękuję za linka ;)

    moze ktos potwierdzic ze ta metoda dziala? komus to zadzialalo w ogole?
     
  13. Tomek2009

    Tomek2009 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    153
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No mi ale po przerobieniu troszkę twojej metody
     
  14. cloud0

    cloud0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  15. Midq

    Midq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tomek, też tak zrobiłem i mi działa Tekken i reszta bez problemów. DZIĘKI.
     
  16. Tomek2009

    Tomek2009 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    153
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Spatchowałem tekkena do wawe 3 potem wrzuciłem na pen drive tego dasha co dałem do niego link wcześniej zaktualizowałem i poszło!!!
     
  17. Daniok1922

    Daniok1922 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    sek w tym ze ten dash z linku to nie jest ten sam co na plycie z t6 bo tamten najprawdopodobniej jest z awatarami wskazuje na to rozmiar
    To nie jest temat o odpalaniu tekkena tylko zgrywaniu najnowszego dasha z plyty.
     
  19. doctorwho22

    doctorwho22 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Krypton
    A jak miślicie czy update znajdujący się na płycie z l4d2 jest juz z last fm i innymi??
     
  20. waheen

    waheen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Mam może dla niektórych idiotyczne pytanie...ale po co to robić? nie można ściągnąć najnowszego dasha poprostu ze stony microsoftu? na pc a później odpalić np. z płytki?
     
  21. macieo111

    macieo111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Na 90% tak(jutro sprawdze):)
     
Wczytywanie...

Poleć forum