1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zgubiłem bios napędu

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez ares_real, Listopad 19, 2008.

  1. ares_real

    ares_real Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie,
    Mam xboxa 360 core'a przerobionego iXtreme 1.4. Przy przeróbce pan serwisant dał mi płytę z oryginalnym biosem napędu. Niestety płytka mi się gdzieś zapodziała. I tutaj pada moje pytanie, czy brak tej płytki mi w przyszłości zaszkodzi? Czy jest ona potrzebna przy jakimś typie naprawy (np. wymiana lasera itp.)?

    Pozdrawiam,
    Ares_Real
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Zgubiłem bios napędu

    w biosie masz klucz napędu -> bez klucza napędu nie zmienisz napędu ;p
     
  4. ares_real

    ares_real Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Zgubiłem bios napędu

    Czyli jak padnie mi nie daj Boże napęd w konsolce to kaput? Już mogę się z nią pożegnać?
     
  5. Maksio

    Maksio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pyrzyce/Szczecin
    Odp: Zgubiłem bios napędu

    z napędu można zczytać jego klucz, a on jest najważniejszy ;)
    także jeszcze nie wszystko stracone... ;)

    możesz zgrać sobie sam klucz (razem z FW) lub poprosić o to kogoś innego :)
     
  6. ares_real

    ares_real Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Zgubiłem bios napędu

    Czyli w razie zepsucia napędu nie mam się co martwić, że wszystko stracone? Czy muszę zrobić kopię klucza napędu jeszcze zanim wysiądzie?
     
  7. Maksio

    Maksio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pyrzyce/Szczecin
    Odp: Zgubiłem bios napędu

    Najlepiej zrobić zanim wysiądzie, gdyż później napęd może być na tyle martwy, że będzie nie do zczytania...
     
  8. ares_real

    ares_real Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Zgubiłem bios napędu

    Czyli jak pojadę np. do Synitpsu we Wrocku to pan tam mi spokojnie powinien zgrać klucz z sflashowanego napędu?

    W takim razie wielkie dzięki za pomoc, jednak jest nadzieja więc się zbytnio już nie martwię :)
     
  9. Konradiv

    Konradiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Witam!

    Ja chyba też zgubiłem płytkę z oryg. biosem, którą dał mi pan od przeróbki... wystąpił RROD i miałem zamiar wgrać orginalnego flasha i wysłać do MS, ale problem w tym, że nie mam tej płytki... da się jakoś temu zaradzić? Czy już po konsoli?

    PS: Przepraszam, że 'odkopuje' ten wątek, ale nie chciałem zakładać nowego.

    Pozdrawiam!

    @Down
    Na pewno? Kurde, a nie da się go jeszcze jakoś odzyskać? ;/ PS: Gratuluje nagród ;)
    @^pawelrak
    Jak to mojego? Mam BenQ, ale chodzi o to, że ktoś o tym samym napędzie ma tego samego firmware? Bo swojego biosa mialem tylko ja na tej płytce nieszczęsnej, która jak na złość gdzieś wsiąkła :/
     
  10. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    raczej masz juz po konsolce tzn w tym sensie ze gwarancja darmowa juz cie nie uratuje
     
  11. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Nie jest tak źle, musisz od kogos dostać czysty firmware twojego napędu i wgrać do niego klucz z twojego napędu i draki nie ma.
     
  12. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Dlatego ja trzymam na nośnikach osobnych, klucze i softy tych co przerabiali u mnie, by w razie jakiejś wpadki mieć i wysłać ponownie :), taka mała rada.
     
  13. Konradiv

    Konradiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Ok! Xbox jedzie do mnie ... za niedługo będzie, może jeszcze do MS zdąże zadzwonić... zobaczymy ;) Dziękuje za odpowiedzi!
     
  14. doni29

    doni29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli z tego co zrozumiałem bo własnie szukam takiego tematu to:
    najlepiej przed przerobieniem zgrać klucz napędu.
    i teraz moje kolejne pytanie czy jak sie zagubi np klucz z napędu liteon org. to mozna go zgrac z innej konsoli nie przerobionej co ma naped liteon i wsz bedzie dobrze??
     
  15. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1. Oryginalny firmware jest przydatny w starszych napędach(benq, samsung, LG) ponieważ zawsze mona do niego przywrócić, zaś w Liteon jest to niemożliwe. Kopia klucza przydaje się w przyszłych modyfikacjach, ponieważ nie trzeba jeszcze raz sczytywać firmware.
    2. Klucz napędu jest przypisany do płyty głównej i jeżeli skopiujesz klucz z innego napędu to gry ci nie będą działać, bo płyta główna(CPU) go nie rozpozna.
     
  16. doni29

    doni29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli w takim przypadku trzeba mieć klucz napedu aby w przysżłości np przy wymianien ie było żadnych problemów.
     
  17. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Kopia klucza nie jest wymagana, jeżeli napęd jest sprawny i pozwala na ponowne zgranie firmware :) - ułatwia to tylko sprawę osobie, która będzie ten napęd przerabiać w przyszłości, bo nie trzeba na nowo wyciągać firmware :].
     
  18. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
  19. doni29

    doni29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oki bardzo dziekuje jak bede przerabiał to poprosze o zgranie tego tak na wszelki ...

    jeszcze raz dziękuje za wyjasnienie
     
Wczytywanie...

Poleć forum