1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zgubiony DVD-KEY.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez McAntek, Grudzień 2, 2010.

  1. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Witam! Mam problem odnosnie mojej konsoli. Zgubiłem klucz DVD-Key. Nie mam pliku (w sumie to jest ale na zepstuym pendrive, a naprawa droga). W napędzie nie ma oryginalnego klucza, bo kiedyś przez moją głupotę wgrałem inny, teraz tego bardzo żałuję. Firmware tp prawdopodobnie 1.6 non-stealth, a oprogramowanie konsoli jest nowe. Chcę się tylko zapytać czy mogę jakoś odzyskać klucz, może to być dowolny sposób, jakieś cięcie czy coś w tym stylu, byle żebym odzyskał go. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje! Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. T0Mmy

    T0Mmy Banned

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    605
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    W liteonach trzeba ciąć ścieżki w napędzie .
     
  4. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Da się wyciągnąć klucz z płyty głównej, jeśli w konsoli masz dasha 7371 lub niższego.
    Jeżeli dash wyższy, to z tej konsoli już nic nie będzie -> na części.

    Spróbuj odzyskać klucz z tego pena.
     
  5. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Kurczę! Własnie zobaczyłem, że zamiesciłem temat w złym miejscu. Chodzi mi o XBOX 360 i bardzo proszę o przeniesienie tematu. TOMmy, chodzi ci o XBOX 360? A jak tak to czy mógłbyś bardziej rozwinąć tą wypowiedz ?
     
  6. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Odzyskiwanie plików z pendrive to najtaniej 200 zł, a jeszcze ten plik jest chyba usunięty - niby nie jest to problem, lecz nie wiadomo czy jakiś inny plik tego nie nadpisał. A Dashboard jest nowy - tak jak pisałem, większy niż 7***
     
  7. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Możesz już przeznaczyć tą konsolę na części. Nic się nie da zrobić.
     
  8. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Wielka szkoda! A jakby ktoś kiedyś umożliwił DOWNGRADE Dashboard'a to dało by się? Z tego co się orientuję to już w nowym cos się wypala czy coś.
     
  9. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Możemy sobie pogdybać, póki ci downgrade jest nie możliwe, co będzie "kiedyś"? Nie wiadomo.
     
  10. T0Mmy

    T0Mmy Banned

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    605
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa


    Tak chodzi mi o xbox 360:) cięcie ścieżek będzie napewno tańsze . Myślę że za 100 zł już ci to zrobią . Lecz niech robi to ktoś kto sie zna bo inaczej masz po napędzie
     
  11. Nowicjusz

    Nowicjusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jakiś ekspert mógłby zrobić Full Dump
     
  12. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Ale nie rozumiem, czyli jeśli zrobie te cięcie scieżek to odzyskam klucz? Mogłbys mi wytłumaczyć na czym to polega, dlaczego przez jakies ciencie mam odzyskać klucz? Znam pewnego fachowca - on jest w takich rzeczach dobry, mógłbym to dać mu, lecz najpierwsz potrzebuję wszystko krok po kroku jak to zrobić. I na czym polega ten Full Dumb ?
     
  13. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Chciałem jeszcze dodać, że na tym napędzie nie ma wgranego oryginalnego FW - tam on nie siedzi. Jest wgrany inny, nie prawidłowy, czy na pewno można to załatwić poprzez cięcie ścieżek ?
     
  14. T0Mmy

    T0Mmy Banned

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    605
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    o jest mały zabieg na płytce napędu. Trzeba przeciąć te 3 ścieżki zgrać
    firmware z konsoli (czyli cały flash z kluczem itp)
    Potem można to wszytko polutować i wgrać nowy firmware (Np. LT+ )
     
  15. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    ja nie wiem ale coś tutaj nie gra, zakładający temat napisał ze w napędzie nie ma właściwego klucza, więc jak go chcecie odzyskać....??? Poprzez full dump? niby jak bo mnie to ciekawi.... ?! ajk wgrany jest zły klucz do napędu to już kaplica.. co innego jak kolega chce powiedziec że FW jest nieoryginalny czyli iXtreme nie OFW. TO wtedy jak masz 1.6 to może wyciągnąć z keya z ixtreme nie trzeba ciąć ścieżek, zalęzy od metody i od tego czy przedewszystkim masz litka czy np banka lub sammiego. Jak masz litka to można np LT Switcha kupić i samemu bez lutowania w 10 min montujesz i odzyskujesz klucz, robisz FW Full dump i wgrywasz fw. Jeżeli zainteresowany czymś takim w dziale giełda jest ogłoszenia z LT Switchem które niedawno wstawiłem.
     
  16. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    ciekawe gumis jak ty montujesz tego LT switcha bez lutowania :D:D:D sam sobie zaprzeczasz
    po zamontowaniu LT switcha gwarancja na xboxa bye...bye.. :D ot gumiś wymyslił
     
  17. myszer

    myszer Banned

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam pytanko kupiłem konsole jasper z 2008 roku przerobiona 1.61 i gosc nie dał mi dvd keya mam litona w x boxie i o toz to czy bez klucza bede mogł przerobic fw na lt+
     
  18. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    pytanie tylko po co robić ten full dump jeżeli autor powiedział, że ma wgrany zły klucz ? Dobra powiedzmy, że zrobi tego dumpa ale co mu z tym jeżeli JungleFlasher pokaże ten ZŁY DVDKEY?

    musisz jakoś odzyskać dvdkey. Bez niego NIC NIE ZROBISZ!
    przerobiona 1.61 więc spróbuj metodą "dummy from ixtreme" - spokojnie nie trzeba ciąć.
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko po co ten cały śmietnik. Nie prościej napisać mu wprost.
    Twoja konsola to wrak nie masz dvd key i nie odzyskasz go już. Żadne litanie podcinanie żył i inne metody nie pomogą w tym.
    No chyba że jak wspomniałeś klucz jest na pendrive, kupić drugi i podmienić kość jeśli ta jest sprawna
     
  20. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Dobra to teraz i ja zadam pytanie bo przymierzam się do LT+, ale nie mam klucza, mój DVD-Rom to Benq z firmwerem 1.6 na pokładzie. Czytając ten wątek trochę się przestraszyłem bo byłem święcie przekonany że posiadając firmwer poniżej LT w DVD-romie to odzyskanie klucza to jeden klawisz w JungleFlasher?
     
  21. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lubie wasze porady.
    Zobaczyliście ze "mam wgrany zły klucz" i już wszystko wiecie. Może byście się dopytali ?? Ja z doświadczenia wiem ze ludzie jak nie wiedzą o co chodzi to źle to nazywają.

    Pytania do autora wątku? co oznacza ze masz wgrany "zły" klucz ? Gry ci działają na tym xboxie ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum