1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zielony obraz

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez zmarek, Sierpień 1, 2009.

  1. zmarek

    zmarek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziś grając nagle zrobił mi się trochę zielony obraz. Widać piksele na ekranie(w jednym miejscu bardziej, w drugim mniej). Po odłączałem wszystkie kable, włączyłem na nowo, działało jakieś 5 min normalnie i znów to samo. Konsola jest przerobiona. W czym problem ? Coś z konsolą czy może z kablem ? Z TV na pewno wszystko ok i ewidentnie wina konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
  4. zmarek

    zmarek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli co mam teraz zrobić ? Zostawić włączoną konsole i czekać na RRODa ? Ekran zawsze się psuje po jakichś 10 minutach od włączenia. Jak sprawdzić czy to napewno zapowiedz RRODa czy może problem z czymś innym ?
     
  5. sebol12

    sebol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Planeta Ziemia
    Przygotuj się na błąd e74 - miałem to samo.
     
  6. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przeciez masz X-Box'a 360 ta konsola jedzie na "zielonym kolorze" heheh oczywiscie zart.

    Polecam na dzien dobry zmienic paste pod GPU bo ta oryginalna to juz pewnie jak guma jest, a jak masz gwarancje to na gwarancje wyslij ;).
     
  7. Flisek

    Flisek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Ja za to polecam nie próbować rozbierać go. Jeśli masz gwarancję możesz go wysłać do M$u a on ci naprawi albo nowego przyśle
     
  8. pepa

    pepa Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    E 74 nadchodzi wiem coś o tym bo to przeszedłem , ale serwis Microsoftu dał sobie z tym ustrojstwem radę.
     
  9. zmarek

    zmarek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Potwierdzam, pojawił się błąd e74...
    Na forum wyczytalem, że:
    E74: AV cable error... kabel AV jest uszkodzony, sprawdź czy na innym kablu ten błąd występuje. Jeśli tak to w 90% scaler chip "ANA"/"HANA" jest uszkodzony

    Nie za bardzo mam jak sprawdzić na innym kablu, ale jeżeli obraz migał to na pewno coś z konsola i mogę słać do serwisu ?
     
  10. Kwiolek

    Kwiolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko
    Kup dobrą pastę termoprzewodzącą i wymień pod GPU i CPU i e74 ci nie wyskoczy.
     
  11. zmarek

    zmarek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @Kwiolek
    Dzięki za rade, ale na pewno nie dam tego rady sam zrobić, bo się nie znam.

    Wczoraj wyskoczył e74, a teraz znów wszystko ok. Mam teraz cały czas grać, żeby padła całkiem, czy wysłać ją do serwisu tak jak jest(czyli raz działa, a raz nie...) ?
     
  12. zdzisiek664

    zdzisiek664 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lepiej chyba żeby padła a potem wysłać ,nie będą szukać usterki odrazu wymienią. :)
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Plecovsky
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    1572
  2. dragonit135
    Odpowiedzi:
    6
    Wyświetleń:
    980
  3. Quaigon
    Odpowiedzi:
    8
    Wyświetleń:
    1168
  4. mblumekkk
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    2454
  5. zuzior
    Odpowiedzi:
    11
    Wyświetleń:
    853

Poleć forum