1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zła jakość obrazu.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Xinqev, Marzec 7, 2011.

  1. Xinqev

    Xinqev Guest

    Z góry przepraszam, jeśli to zły dział.

    No więc jestem bardzo niezadowolony z jakości obrazu. Mam telewizor firmy SAMSUNG, 42" - nie jest zły, ogólnie na wszystkich kanałach obraz jest bardzo dobry. Myślę, że powoduje to ustawienie 460p. Jak mam zmienić na 720 (kabla HD nie posiadam)?

    Poza tym: wybrać PAL-50 czy PAL-60, wybrać obraz panoramiczny czy normalny?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 87gelu87

    87gelu87 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    w ustawieniach konsoli sie zmienia :]

    a jesli tam nie mozesz to zapewne na componencie masz zle ustawiony przelacznik... zmien na hd

    a obraz lepszy panormiczny
     
  4. Xinqev

    Xinqev Guest

    Konsola automatycznie ustawia 460p, pyta czy chce to zmienic, a potem moge wybrac tylko PAL-e i rozmiar.. A jak mam zmienić to na componencie?
     
  5. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    jak w konsoli masz kabel HDMI, to kup ten kabel-jakość bedzie najlepsza z możliwych
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    na kablu na wtyczce od strony konsoli jest przelącznik sd hd lub tv hdtv...
     
  7. Xinqev

    Xinqev Guest

    którym kablu? nic takiego nie widzę
     
  8. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Kup hdmi i problem z glowy. Chyba, ze nie masz w konsoli hdmi to component
     
  9. Xinqev

    Xinqev Guest

    Powtarzam: na componencie nie mam takiego przełącznika
     
  10. Xinqev

    Xinqev Guest

    chyba, że nie wiem gdzie go szukać
     
  11. 87gelu87

    87gelu87 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  12. Xinqev

    Xinqev Guest

    w ogóle nie mam takiej wtyczki
     
  13. 87gelu87

    87gelu87 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to pokaz jaki masz ten kabel
     
  14. Xinqev

    Xinqev Guest

  15. 87gelu87

    87gelu87 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ty masz chyba composite :]

    kub albo component albo hdmi wedy bedziesz mial dobra jakosc :]
     
  16. Xinqev

    Xinqev Guest

    takie cóś było w zestawie.

    a jak kupię HDMI to ten composite będzie potrzebny?
     
  17. Triszu

    Triszu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  18. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    masz zwykły kabel 3xchinch (żółty - video a czerwony i biały to audio). kup kabel HDMI i będziesz miał rozdzielczość maksymalną jaką może wyświetlić TV.
     
  19. Xinqev

    Xinqev Guest

    Fajno. A ktoś podałby mi link do takiego kabla? I (tylko się upewniam) ten trójkolorowy napewno nie będzie potrzebny?
     
  20. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    sprawdź tutaj:

    Kable HDMI Sklep Internetowy - kableHDMI.pl nawet ten za dychę się nada.

    jak podłaczysz przez HDMI to ten kabel nie będzie potrzebny.
     
Wczytywanie...

Poleć forum